Wednesday, November 28, 2012

Yeah! aku dah graduate laa! :))


Assalamualaikum w.b.t & Hye to followers and readers ...
:))

Dah nak dekat sebulan jari jemari tak
meng'update status belog aq ne kan.
malas sangat ..
Lagipun, takda masa terluang nak update mcm2..
Hahahahaaa ..

And yeah! u know wat ... ????
aq dah graduate laa! hahaha XXXDDD

10 november lalu, aq dianugerahkan sebagai graduan
Diploma in Hospitality Management.
Akhirnyaa .. langkah menjadi graduan Diploma sudahpun
tercapai .. Alhamdulillah.
Aq habis belajar tepat pada masanya ..
Alhamdulillah jugak .. aq xda repeat apa2 subjek.

Team2 aq dlam course yg aq ambik ne .. semua Sumandak Sabah
Diploma in Hospitality Management ...
hahaha .. XXDD



Mum & adek bradik jak ikut p konvo ..
bpa tak dapat ikut ... busy laa pulak kan.
Tapi xpaa .. hari yg bahagia pun sudah berlalu dgan jayanya .. :))

Ada bnyak lagi laa gmbar2 time konvo..
cuma malas nak upload bnyak..
lmbat load laaa, dah laa aq ne jenis xbole tunggu lama ..
huhu ..
ne pic2 yg len pon men copy paste url jak from fb. ada bnyak pic
yg aq xpost kat fb. cuma kat instgram jak ..
so ne jak laa yang dapat. oke ?? 
bole baa kalo ko .. :p

This november giving the best memory i had.
Thanx Allah :)

bnyak nak kena update lagik ne...
pic2 family time becuti kat Kuching ne pon belum update kat belog lagik.
Insyaallah, ada masa lapang n rajin jari jemari ne mok menaip ..
so te'update laa belog usang aq ne ekk ..
hehhehehe ;p


See ya soon! ;p

Friday, November 2, 2012

Babai October .. Assalamualaikum November :)


Assalamualaikum w.b.t & Hai smuaa ..
Hahaha .. telampau jugak formal mok hai2 lagik ..

Goodbye October, Hello November!

Seperti yang tidak dijangkakan, october is not doing nice to me -_-'
How dare kan .. aduhhh
Tapi nak buat mcam mana ..
Bulan dah pun berlalu ..
tak dapat aq sangsikan ..
kekadang hepy, kekadang sedih, kekadang muram, kekadang mngelirukan.
Masyaallah, itu semua kuasa Allah s.w.t .

Apa yang mampu aq buat hanya redha dan sentiasa menjalani 
kehidupan dengan seadanya ..
Alhamdulillah ..
Berkat kesabaran jugak laa
aq dapat mnjalani bulan oktober
dengan jayanya ..
yeay!

Banyak perkara berlaku di bulan oktober lalu dmana aq
dan kazen first time yukk pegi
interview untuk Part Time sambilan BR1M.

alaaa .. yg dapat RM500 tu untk warga emas & individu yg gaji
dya RM3000 ke bawah.. 
Tapi, kitaorang xdapat join.. kena reject aderr laaa..
hahahah ...

Tolong Bapa catering lagi time konvokesyen UMS, 500 pax 3 ari berturut2 ..
Alhamdulillah .. rezeki Allah s.w.t .

aq pulak ..???
hurmmm, apa ekk ??
hehehe ..
aq pulak bila nak konvo kan ..
heheh, sabar ~~ dlam kurang seminggu lagik aq akan
fly to Kuching, Sarawakfor attending my convocation day!!
Yaaiiyy!!!! ^^ hehehe

Aq konvo 10 november 2012.. Alhamdulillah ..
Berasa jugak aq ne dah abis Diploma ne. hahaha :))

Korang mesti nak tawu Diploma apa aq ambik
kan, kan, kan .. ????
Hehee :))
Aq ambik jurusan
Diploma in Hospitality Management
untuk sesi Aug/2009 .

In sha allah, aq terbang ke Kuching
8 november 2012 ne ..
dan akan kembali ke tanah air pada
19 nov 2012 ..
hahaha, cuti sakan siot! XD

insyallah jugak November ne akan mejadi bulan
terbaek untuk aq .. Aminn :))

I wish .. November would be nice to me .
Insyaallah .. November is coming!!!
apa pun yg terjadi, itu ketentuan Allah s.w.t ..
Allah do the best for us :))



See ya'll nex! :)))

Thursday, July 26, 2012

Kucing pun ada Hati dan perasaan jugak ...

Assalamualaikum w.b.t & Hyeeeee :))) Alhamdulillah, syukur kepada Allah s.w.t sebab aq dapat menjalani ibadah puasa aq dengan rasa tenang skali. hehehe hari ne dah masuk hari ke-6 umat islam berpuasa .. amacam posa korang.. ?? ok tak ?? adaa yg bocor kaa..?? hahahaha .. Almaklumlaa kalo namanya wanitaa, hehehe :)).

Untuk entri kali ne, aq nak post skit gamba2 anak kucing comeey yang aq jumpa kat satu website neyh.. tomeeyyy sangat. Aq senyap seketika melihat reaksi kucing yang di gamba neyh. Kekadang tersentuh jugak ati nak bawa kucing ne becakap tapi .. wallau'alam, Hanya Allah mengetahui. Kalo dengar banyak sangat berita tentang penderaan kucing ne, aq pulak rasa pilu hati.
Kucing menjadi lumrah kehidupan untuk dibela oleh manusia yang berperikemanusiaan.. Tetapi tidak kepada manusia yang serupa binatang. Aq ada melihat sedutan video yang di post oleh hamba Allah mengatakan tentang kucing yang dipotong kakinya sebab curi ikan. (Klik Sini)


Aq rasa tekilan sangat bila dapat tawu kelakuan manusia smpai sebegini skali..sangat kejam dan lagi kejam bagiku seperti mengerat daging sendiri.Hurmmm, aq dan smua orang juga tahu Kucing pun ada Hati dan Perasaan jugak sama seperti manusia cuma ianya berbeza dari segi akal dan minda kita yang dianugerahkan oleh Allah s.w.t untuk berfikir secara waras. Jikalau kucing itu bisa berfikir, aq pasti bahwa kucing lagi hebat berbanding manusia.
Kucing ooo Kucing, sesungguhnyaa dirimu begitu berharga .. :))


Selamat Bersahur dan Selamat Menjalan Ibadah Puasa .. :)

Friday, July 13, 2012

Al Fatihah...

Assalamualaikum n Hey .. :)) Tujuan aq update blog pada pukul 2 pagi neyh, aq nak share skit tentang khabar yang aq baru terima dari uncle aq (Md. Syuq) dat my new born kazen dah meninggal dunia. Laher pada 13 julai 2012 td petang dah meninggal dunia lewat malam td. Masa laher pon memang dah kritikal sebab laher x cukup bulan and maseh xdapat nak bernafas sendiri. Huhuhuu, aq sedih jugak laa. Patutlaa ati rasa x tenang jerr dari td.. Apa pa pun .. rohnyaa memang dijamin berada di syurga. Semoga my auntie dapat merelakan pemergian anak lelakinya yang ketiga itu.. Allah s.w.t lebih menyayangi dya. Dya akan menunggu auntie n uncle di syurga nanti.. Al Fatiha for that baby @ my new born kazen ...

Tuesday, July 3, 2012

Welcum back! :)

Welcum to my New blog!! .. Hey, aq shekin.blog ne dah kali ke-4 ato 5 aq create. Nak tahu knapa ?? hurrmmm, neyh laaa banyak sangat masalah dya. aq pon x tawu apa masalah sebenar tapi yang aq tawu blog lama aq tu memang dah xbole di guna pakai. Hancur sangat2. Ne laa dah beberapa x update ceta baru, tedetik pula nak create new blog. Mcam mana .. ?? cantik tak .. ?? heheheheee (perasan pulak! XD) .. Untuk Fes entri ne, aq nak buat Welcuming post jerr, mna laa tawu kot2 ada yang tgah cari2 blog aq, haaaa ne laa new blog aq. suma pon xda pa pa yg dpat d post lagi. Aq pon x tawu laa pa masalah old blog tu, menghancurkan ke'cute'tan blog aq jerr .. abiz kacau bilau dibuatnyaa. hurmmm, apa bole buat.. benda dah jadik. okey laa.. apa2 pon, selamat berkunjung ke teratak " Shekin'Ekin'Ckin " Bloggie and c you soon fellas! :))