Posts

Showing posts from 2012

Yeah! aku dah graduate laa! :))

Image
Assalamualaikum w.b.t & Hye to followers and readers ... :))
Dah nak dekat sebulan jari jemari tak meng'update status belog aq ne kan. malas sangat .. Lagipun, takda masa terluang nak update mcm2.. Hahahahaaa ..
And yeah! u know wat ... ???? aq dah graduate laa! hahaha XXXDDD
10 november lalu, aq dianugerahkan sebagai graduan Diploma in Hospitality Management. Akhirnyaa .. langkah menjadi graduan Diploma sudahpun tercapai .. Alhamdulillah. Aq habis belajar tepat pada masanya .. Alhamdulillah jugak .. aq xda repeat apa2 subjek.
Team2 aq dlam course yg aq ambik ne .. semua Sumandak Sabah Diploma in Hospitality Management ... hahaha .. XXDD


Mum & adek bradik jak ikut p konvo .. bpa tak dapat ikut ... busy laa pulak kan. Tapi xpaa .. hari yg bahagia pun sudah berlalu dgan jayanya .. :))
Ada bnyak lagi laa gmbar2 time konvo.. cuma malas nak upload bnyak.. lmbat load laaa, dah laa aq ne jenis xbole tunggu lama .. huhu .. ne pic2 yg len pon men copy paste url jak from fb. ada bny…

Babai October .. Assalamualaikum November :)

Image
Assalamualaikum w.b.t & Hai smuaa .. Hahaha .. telampau jugak formal mok hai2 lagik ..
Goodbye October, Hello November!
Seperti yang tidak dijangkakan, october is not doing nice to me -_-' How dare kan .. aduhhh Tapi nak buat mcam mana .. Bulan dah pun berlalu .. tak dapat aq sangsikan .. kekadang hepy, kekadang sedih, kekadang muram, kekadang mngelirukan. Masyaallah, itu semua kuasa Allah s.w.t .
Apa yang mampu aq buat hanya redha dan sentiasa menjalani  kehidupan dengan seadanya .. Alhamdulillah .. Berkat kesabaran jugak laa aq dapat mnjalani bulan oktober dengan jayanya .. yeay!
Banyak perkara berlaku di bulan oktober lalu dmana aq dan kazen first time yukk pegi interview untuk Part Time sambilan BR1M.
alaaa .. yg dapat RM500 tu untk warga emas & individu yg gaji dya RM3000 ke bawah..  Tapi, kitaorang xdapat join.. kena reject aderr laaa.. hahahah ...
Tolong Bapa catering lagi time konvokesyen UMS, 500 pax 3 ari berturut2 .. Alhamdulillah .. rezeki Allah s.w.t .
aq pula…

Kucing pun ada Hati dan perasaan jugak ...

Image
Assalamualaikum w.b.t & Hyeeeee :))) Alhamdulillah, syukur kepada Allah s.w.t sebab aq dapat menjalani ibadah puasa aq dengan rasa tenang skali. hehehe hari ne dah masuk hari ke-6 umat islam berpuasa .. amacam posa korang.. ?? ok tak ?? adaa yg bocor kaa..?? hahahaha .. Almaklumlaa kalo namanya wanitaa, hehehe :)).

Untuk entri kali ne, aq nak post skit gamba2 anak kucing comeey yang aq jumpa kat satu website neyh.. tomeeyyy sangat. Aq senyap seketika melihat reaksi kucing yang di gamba neyh. Kekadang tersentuh jugak ati nak bawa kucing ne becakap tapi .. wallau'alam, Hanya Allah mengetahui. Kalo dengar banyak sangat berita tentang penderaan kucing ne, aq pulak rasa pilu hati.
Kucing menjadi lumrah kehidupan untuk dibela oleh manusia yang berperikemanusiaan.. Tetapi tidak kepada manusia yang serupa binatang. Aq ada melihat sedutan video yang di post oleh hamba Allah mengatakan tentang kucing yang dipotong kakinya sebab curi ikan. (Klik Sini)


Aq rasa tekilan sangat bila dapat…

Al Fatihah...

Image
Assalamualaikum n Hey .. :)) Tujuan aq update blog pada pukul 2 pagi neyh, aq nak share skit tentang khabar yang aq baru terima dari uncle aq (Md. Syuq) dat my new born kazen dah meninggal dunia. Laher pada 13 julai 2012 td petang dah meninggal dunia lewat malam td. Masa laher pon memang dah kritikal sebab laher x cukup bulan and maseh xdapat nak bernafas sendiri. Huhuhuu, aq sedih jugak laa. Patutlaa ati rasa x tenang jerr dari td.. Apa pa pun .. rohnyaa memang dijamin berada di syurga. Semoga my auntie dapat merelakan pemergian anak lelakinya yang ketiga itu.. Allah s.w.t lebih menyayangi dya. Dya akan menunggu auntie n uncle di syurga nanti.. Al Fatiha for that baby @ my new born kazen ...

Welcum back! :)

Image
Welcum to my New blog!! .. Hey, aq shekin.blog ne dah kali ke-4 ato 5 aq create. Nak tahu knapa ?? hurrmmm, neyh laaa banyak sangat masalah dya. aq pon x tawu apa masalah sebenar tapi yang aq tawu blog lama aq tu memang dah xbole di guna pakai. Hancur sangat2. Ne laa dah beberapa x update ceta baru, tedetik pula nak create new blog. Mcam mana .. ?? cantik tak .. ?? heheheheee (perasan pulak! XD) .. Untuk Fes entri ne, aq nak buat Welcuming post jerr, mna laa tawu kot2 ada yang tgah cari2 blog aq, haaaa ne laa new blog aq. suma pon xda pa pa yg dpat d post lagi. Aq pon x tawu laa pa masalah old blog tu, menghancurkan ke'cute'tan blog aq jerr .. abiz kacau bilau dibuatnyaa. hurmmm, apa bole buat.. benda dah jadik. okey laa.. apa2 pon, selamat berkunjung ke teratak " Shekin'Ekin'Ckin " Bloggie and c you soon fellas! :))