Thursday, July 26, 2012

Kucing pun ada Hati dan perasaan jugak ...

Assalamualaikum w.b.t & Hyeeeee :))) Alhamdulillah, syukur kepada Allah s.w.t sebab aq dapat menjalani ibadah puasa aq dengan rasa tenang skali. hehehe hari ne dah masuk hari ke-6 umat islam berpuasa .. amacam posa korang.. ?? ok tak ?? adaa yg bocor kaa..?? hahahaha .. Almaklumlaa kalo namanya wanitaa, hehehe :)).

Untuk entri kali ne, aq nak post skit gamba2 anak kucing comeey yang aq jumpa kat satu website neyh.. tomeeyyy sangat. Aq senyap seketika melihat reaksi kucing yang di gamba neyh. Kekadang tersentuh jugak ati nak bawa kucing ne becakap tapi .. wallau'alam, Hanya Allah mengetahui. Kalo dengar banyak sangat berita tentang penderaan kucing ne, aq pulak rasa pilu hati.
Kucing menjadi lumrah kehidupan untuk dibela oleh manusia yang berperikemanusiaan.. Tetapi tidak kepada manusia yang serupa binatang. Aq ada melihat sedutan video yang di post oleh hamba Allah mengatakan tentang kucing yang dipotong kakinya sebab curi ikan. (Klik Sini)


Aq rasa tekilan sangat bila dapat tawu kelakuan manusia smpai sebegini skali..sangat kejam dan lagi kejam bagiku seperti mengerat daging sendiri.Hurmmm, aq dan smua orang juga tahu Kucing pun ada Hati dan Perasaan jugak sama seperti manusia cuma ianya berbeza dari segi akal dan minda kita yang dianugerahkan oleh Allah s.w.t untuk berfikir secara waras. Jikalau kucing itu bisa berfikir, aq pasti bahwa kucing lagi hebat berbanding manusia.
Kucing ooo Kucing, sesungguhnyaa dirimu begitu berharga .. :))


Selamat Bersahur dan Selamat Menjalan Ibadah Puasa .. :)

Friday, July 13, 2012

Al Fatihah...

Assalamualaikum n Hey .. :)) Tujuan aq update blog pada pukul 2 pagi neyh, aq nak share skit tentang khabar yang aq baru terima dari uncle aq (Md. Syuq) dat my new born kazen dah meninggal dunia. Laher pada 13 julai 2012 td petang dah meninggal dunia lewat malam td. Masa laher pon memang dah kritikal sebab laher x cukup bulan and maseh xdapat nak bernafas sendiri. Huhuhuu, aq sedih jugak laa. Patutlaa ati rasa x tenang jerr dari td.. Apa pa pun .. rohnyaa memang dijamin berada di syurga. Semoga my auntie dapat merelakan pemergian anak lelakinya yang ketiga itu.. Allah s.w.t lebih menyayangi dya. Dya akan menunggu auntie n uncle di syurga nanti.. Al Fatiha for that baby @ my new born kazen ...

Tuesday, July 3, 2012

Welcum back! :)

Welcum to my New blog!! .. Hey, aq shekin.blog ne dah kali ke-4 ato 5 aq create. Nak tahu knapa ?? hurrmmm, neyh laaa banyak sangat masalah dya. aq pon x tawu apa masalah sebenar tapi yang aq tawu blog lama aq tu memang dah xbole di guna pakai. Hancur sangat2. Ne laa dah beberapa x update ceta baru, tedetik pula nak create new blog. Mcam mana .. ?? cantik tak .. ?? heheheheee (perasan pulak! XD) .. Untuk Fes entri ne, aq nak buat Welcuming post jerr, mna laa tawu kot2 ada yang tgah cari2 blog aq, haaaa ne laa new blog aq. suma pon xda pa pa yg dpat d post lagi. Aq pon x tawu laa pa masalah old blog tu, menghancurkan ke'cute'tan blog aq jerr .. abiz kacau bilau dibuatnyaa. hurmmm, apa bole buat.. benda dah jadik. okey laa.. apa2 pon, selamat berkunjung ke teratak " Shekin'Ekin'Ckin " Bloggie and c you soon fellas! :))