Kucing pun ada Hati dan perasaan jugak ...

Assalamualaikum w.b.t & Hyeeeee :))) Alhamdulillah, syukur kepada Allah s.w.t sebab aq dapat menjalani ibadah puasa aq dengan rasa tenang skali. hehehe hari ne dah masuk hari ke-6 umat islam berpuasa .. amacam posa korang.. ?? ok tak ?? adaa yg bocor kaa..?? hahahaha .. Almaklumlaa kalo namanya wanitaa, hehehe :)).

Untuk entri kali ne, aq nak post skit gamba2 anak kucing comeey yang aq jumpa kat satu website neyh.. tomeeyyy sangat. Aq senyap seketika melihat reaksi kucing yang di gamba neyh. Kekadang tersentuh jugak ati nak bawa kucing ne becakap tapi .. wallau'alam, Hanya Allah mengetahui. Kalo dengar banyak sangat berita tentang penderaan kucing ne, aq pulak rasa pilu hati.
Kucing menjadi lumrah kehidupan untuk dibela oleh manusia yang berperikemanusiaan.. Tetapi tidak kepada manusia yang serupa binatang. Aq ada melihat sedutan video yang di post oleh hamba Allah mengatakan tentang kucing yang dipotong kakinya sebab curi ikan. (Klik Sini)


Aq rasa tekilan sangat bila dapat tawu kelakuan manusia smpai sebegini skali..sangat kejam dan lagi kejam bagiku seperti mengerat daging sendiri.Hurmmm, aq dan smua orang juga tahu Kucing pun ada Hati dan Perasaan jugak sama seperti manusia cuma ianya berbeza dari segi akal dan minda kita yang dianugerahkan oleh Allah s.w.t untuk berfikir secara waras. Jikalau kucing itu bisa berfikir, aq pasti bahwa kucing lagi hebat berbanding manusia.
Kucing ooo Kucing, sesungguhnyaa dirimu begitu berharga .. :))


Selamat Bersahur dan Selamat Menjalan Ibadah Puasa .. :)

Comments

Popular posts from this blog

8 Tips Diet Mudah by Kevin Zahri

EXO'luXion in Malaysia!!!

EXO'luXion in Malaysia: The day at Concert! - Part 3 (Last Part)