Friday, February 15, 2013

Salam Tahun Baru 2013! ❤




Assalamualaikum dan Salam Tahun Baru 2013
buat semua penduduk Bumi tersayang .. :)

Dah beberapa bulan aq tak
update ceta2 menarik dlam belog aq ne..
Almaklumlaa.. aq malas nak buka laptop..
online di phone sejaaa ne.
hahaha sandii.. 

KISAH PERCINTAAN

Diawal tahun baru aq digemparkan
dengan kisah percintaan si Dia bersama skandalnyaa..
Masyaallah ..

sebenarnyaa, aq tak nak ceta kan lagi..
dah puas aq bersabar dan mencari segala bukti..
tak sangka skandal tu sndiri send picture they were together..
hugging!
Ouucchhh!
YES IT HURTS!

Setelah siasat dan siasat punya pasal...
si Dia tidak berniat melakukannya..
lantas si Dia jujur dan bersumpah bahawa dya
tidak pernah menyukai prempuan tersebut.
Hugging..????
Yes, dya buat pun sebab atas dasar sakit hati dengan aq..
Time dimana kami tgah fight2 kecil..
dan .. prempuan tersebut cari alasan supaya si Dia mnyukainyaa..
YES IT HURTS!

Dya jujur bahawa, perempuan tersebut suka dgannya..
si Dia cuba mngelak, tetapi perempuan tersebut suka rapat dgannya..


Memandangkan aq tdak berada dekat dengan si Dia, aq sukar mempercayai
kata2nya diawal permulaan..
Bnyak perempuan tersebut cuba mengatakan buruk pasal si Dia
kepada ku melalui sistem pesanan ringkas SMS.

Pada mulanya aq tidak mempercayai, tapi setelah dya
menghantar 2 keping gambar....
dan di situ laa aq cuba menahan segala emosi dan perasaan aq.
Aq cukup mempercayai si Dia tdak akan melakukannya..
Tetapi kali ini aq silap langkah..
Wallahualam .. Hanya Allah s.w.t yg tahu perasaan aq
waktu itu.

Yes! its been a whole night i cant sleep..
Thinking about this ..
really stressed me out..

A week after he was MIA (Missing in Action) , i discussed wif him..
no matter what happen, i dunno y i still believe him.
He said,
" we've been together for a long .. long time. yes i admit i was wif her.
its juz 1 day, after that i didn't see her n answer her call or watever. If i
really want it to be like this.. i will not supposed to be like this..
y dun we just breakup and i go find another..??? u know me better than them. So dun trust that girl
too much.. i just afraid she using something to break us.. "

and .. i was like .."!@#$%^& duhhhhh~~~"

Terlampau bnyak kata2 pun buat aq jadi bingung..
jadi aq decide untuk bagi si Dia peluang kedua.
dengan keteguhan dan kesabaran yang aq alami..
aq tak tahu knapa aq still nak bagi si Dia peluang kan..???

Aq cuma ambik dari kata2 seseorang yg telah bnyak menasihati aq..
Kalau cinta masih kuat, teruskan! .. 
kalo memang xditakdirkan bersama..
Allah sendiri akan tutup pintu hati kita untuk si Dia..

Jadi aq kuatkan diri aq untuk terima dia kembali..
dan aq beranikan diri aq untuk memaafkan segala kesalahan si Dia..
dan aq cuba untuk teguh memperbaiki hubungan kami..
sebab aq tahu .. si Dia susa melepaskan aq..
walhal hubungan kami sudah mencecah 4 tahun 
semenjak masuk kolej bersama lagi...
Dengan nasihat & bimbingan rakan2 ..
aq cuba untuk pulihkan keadaan .. dan melupakan apa yg terjadi..

sudah hampir sebulan lebi perkara ini terjadi ..
dan hubungan kami masih berjalan dengan lancar tnpa ada gangguan sesiapa..
in sha Allah ... semuanyaa bergantung pada Allah s.w.t

" i don't forgive people because i'm weak ..
But i forgive people because i'm strong enough to know
people make mistakes. "

Hanya itu sahaja cerita mungkin menarik.. mungkin jugak tidak..
tetapi ini laa kisah yg memberi banyak teladan dan pengajaran kepada
aq tentang hidup bercinta ne..
hehehe ..
in sha Allah ... Esok lusa
aq akan cri masa untuk buat entri baru pulak ..
in sha Allah ..
Have a safe journey! and Have a nice day!
Happy Holiday!

No comments:

Post a Comment