Tuesday, May 28, 2013

A Day in Kota Kinabalu

Assalamualaikum .. Annyeong :)





Olaa .. semenjak dua menjak ne, tangan aq berat sekali
nak update entri dekat blog ne.
Mana tak nyaa, mok update blog mesti kena hadap
komputer. Laptop aq dah hangkang ..
S2 aq ne pon hanya for fb, tweeting, instagraming and keeking ..
yg len2 tak dapat dah..

Orite, aq actually malas nak pot pet panjang lebar ne ..
memandangkan aq lapang skit sambil ditemani
minuman yg hangat gitu .. cehwahh! kikikikiki :)


Gambar sekadar hiasan

Hehehe .. aq nak buat correction skit, bukan " A Day in Seoul " tapi ..
" A Day in Kota Kinabalu " ..
kikikikikiki ;)

Seperti org laen, aq pon ada cita2 gak..
aq pon nak success jugak macam org len.
Kalo asyik bekurung dalam angan2 jak buat apa kan ..
seperti katak di bawah tempurung ..
Aq dah lama simpan hajat mok bebisnes laa..
mok keja bagus sikit laa..
tapi tak kesampaian pon desebabkan dari diri aq jugak 
tak kejar cita2 tu .. asyik mok bediri di bawah ketiak mak jak ..
hahahaha ..
bengong benaa budak ne..
hehehehe :)

So sekarang aq rasa dah ada peluang.. lagi pun
aq tak kan lama berada dekat restoran tu.
Aq pon kena kembangkan sayap aq kat tempat laen jugak ..
Banyak peluang cerah di luar sana ..
cuma aq yg belom sedar lagi..
Sekarang aq dah buka mata aq luas2 .
Tepulang laa orang nak cakap apa skalipun.
Aq tak kesah semua tu .. yg penting aq cari rezeki dengan halal ..
Bukan bedasarkan mulut biadap korang tu..
Hikihikhikhikhik .. :)

Aq bukan tujukan kepada sesiapa .. tapi lebi bek
aq cakap awal sebab aq tawu pasti
akan ada mulut2 tersebut keluar dari bibir hot & spicy anda .
hahahahaah .. :))




Inshaa Allah .. ujian Allah itu pasti datang ..
cuma yang perlu kita kuatkan semangat ..
sebab antara perkara yg paling aq tawu ..
Allah tidak akan memberi musibah tersebut
jika hambaNya sendiri tidak dapat tanganinya .. Inshaa Allah




No comments:

Post a Comment