Monday, July 29, 2013

Mereka Menawan!!

Annyeonghaseyo yeorobeun!! .. :)

Olla ladies .. guys .. para blogger2 skalian ..
untuk entri kali ne, aq nak share antara oppa2 kesayangan
yang nampak menawan dimata aq ..
Aja!! (Jom!!) ..



G-Dragon ato real name Kwon Ji Yong laher pada 18 August 1988..
G-dragon diambik dari kata asal Ji Yong.
Ji (G) & Yong bermaksud Naga ato dalam erti kata orang puteh Dragon ..
That's why he used short form G-dragon .. nampak lebih stylo kan ...
hahahaha ..
Aq suka dya sebab Music. Dya leader kumpulan
Big Bang. Diorang punya genre music more to Hip Hop .. and he is a rapper.
Antara lagu2 dya yang aq gemari ;





Lee Jong Suk, Born on September 14 1989 ..
Muda setahun dari G-Dragon .. :)
First time i saw him dekat kdrama School 2013 then muncul lagi
dalam kdrama baru I Hear Your Voice ..
Aq suka dya sebab dya tinggi!!
Aigoo 185 cm tinggi dya taw.
Dalam stu website yang aq dok belek2 yesterday,
dya ada kena interview oleh salah satu wartawan d seoul.

Mengenai pembabitannya dalam industri ne,
Actually, dya start career jadi seorang model, memandangkan
dya tinggi so kena ambik laa jadi model.. tup tup lepas tu
jadi penyanyi dalam satu group, tetapi group tu macam
tak laku jerr .. so masuk pulak dalam bidang pengacaraan. Tak lama
lepas tu kena ambik pulak belakon dalam Drama & Filem.

Disebabkan character dya dekat drama School 2013 menyerlah,
Dya dianugerahkan sebagai Best New Actor dalam KBS Drama Awards 2012.





Kim Soo Hyun Born on 16 February 1988.
Tua berapa bulan jak dari Oppa GD.
First time kenal dya dari drama popular Dream High & The Moon That Embraces The Sun.
Dya memang tinggi jugak 180cm tapi rendah sikit dari Lee Jong Suk Oppa.

Aq suka tengok muka dya .. and fyi, dya pernah muncul dalam mimpi
aq baru2 ne. Sumpah, before tido pon aq tak pena2 sekali
pikir pasai dyaa naaa..
Hahahahaha .. ntah pa pa, tetiba masuk dalam mimpi jadik husband aq.
Hahahahaha, memang tak saba nak kawen agaknyaa aq ne.

Dya pena jadik guest dalam variety show Running Man
untuk episode 102 (alone) & 147 ( With Hyun Woo Oppa).
Aq tabik dengan dya sebab, dlam tahun 2012 dya berjaya
mengungguli 6 anugerah, antaranya adalah ; 

2012 MBC Drama Awards: 
Mini Series Top Excellence Actor (The Moon That Embraces the Sun) 

2012 MBC Drama Awards: 
Popularity Award (The Moon That Embraces the Sun) 

2012 1st K-Drama Star Awards: 
Excellence Actor Award (The Moon That Embraces the Sun) 

2012 39th Korea Broadcasting Prizes: 

2012 48th Baeksang Arts Awards - TV Dramas: 
Best Actor Award (The Moon That Embraces the Sun) 

2012 Mnet 20's Choice Awards: 
20's Drama Star (Male) (The Moon That Embraces the Sun)





Jo In Sung Born On 28 July 1981.
Antara actor yang paling tua di kalangan yang aq suka.
Hahahahaha, jangan silap, aq minat dya sebab dya tinggi taw!
186 cm tinggi 1 cm jerr dari Lee jong Suk Oppa.
Hahahaah :) senyum lebarrr.

Aq kenal mamat ne agak lama jugak berbanding yang len sebab
drama dya yg fofular dulu Memories of Bali belakon dengan
Ha Ji Won tahun 2004.
 Then drama terbaru That Winter The Wind Blows 2013 pulak belakon dengan
si jelita Song Hye kyo.

Dya menawan sangat bila bagi senyuman kat orang.
Lagi satu aq suka dya sebab dya kind a stylo.
Semua pakaian dya dekat drama TWTWB tu kacak2 habiss!!
Suit yang elegan dipdankan dengan ketinggian dya lagi,
memang macho. i love to see he wear the blue suit. nampak comel gitewww :)

Last anugerah yang dya dapat time tahun 2007, iaitu sebanyak 7 anugerah.
Best Actor tahun 2006 & 2007 dalam film A Dirty Carnival untuk
Korean Film Awards & Max Movie Awards.


That's all antara oppa2 yang sangat menawan dimataku..
Happy Fasting guys..
Selamat Bersahur .. selamat Berbuka ..



 
Annyeonghigaseyo .. :)

Sunday, July 28, 2013

Be Calm ...

Annyeonghaseyo yeorobeun .. :)





Alhamdulillah .. :)
I've been too strong nowadays for being a better person
in front of others.
I don't know, what i need actually. There's too much thought
lately in my mind.

I've been disappear from being who i am ..
I've been disappear from reality ..
I've been disappear from the fact i had to face ..
I've been disappear from the thought i always listen to ..
I've been too much disappear to find who am i stand for ...

I guess .. i'm not standing alone.
Allah s.w.t always there for me.
Lately i'm suffer for being the old me ..
I'm not the one stand for reality .. but i guess I'm the one
who face the fact on my own.
Be calm ...
Be calm ...
Be calm ...
Be calm ...

Saya Bole Dengar Suara Awak....

Annyeonghaseyo yeorobeun!! .. :)



I Hear Your Voice
Bila seorang lelaki yang dianugerahkan kelebihan lain daripada
manusia biasa. Dya bole baca pikiran orang lain dan disebabkan itu
dunianya sendiri lebih bising berbanding manusia biasa.
That's why he always wear headphones.

I love this Kdrama a lot.
Kepada penggemar kdrama tu, mesti tau ceta ne kan..
Lagi2 pelakon dya yang best2 ..
Kalo di korea, ceta ne naik tau rating dya .. popularity makin meningkat ..
Tapi yang tak best nyaa drama ne sampai 16 episod sahaja..

Yesterday, i 've been finished watch this drama dekat website.
Gara2 tak tahan nak tawu nex episod, aq tengok jak laa smpai habis..
Unlucky, sebab last episod dya gantung laa..
 and i check all website yang ada nex episod, tapi takda.

Then i found stu website ne, pengarah dya memang buat sampai 16
episod sahaja. Tetapi, memandangkan popularity ceta ne meningkat
so director extended 2 more extra episod..Yeahh!!!!
and guess what???
2 extend episod will be release this 1st August!!!
Daebak!! >.<

Aq suka gilaa dengan drama ne sebab jalan ceta dya interesting sangat.
They had a Romance situation ..
fantasy ... comedy .. thriller ..crime and mystery.
This drama is currently airing on ONEHD channel 393 (astro)
every wednesday and thursday at 9.00pm ..

I've watch it early dekat website sebab tak sabar nak tunggu
nex episod. hihihihihih , maafkan saya sebab dahulukan ..
heheheehhe :)

Synopsis and the main cast i wrote for you yang nak taw
jalan ceta drama ne.. sumber dari wiki wiki


Synopsis:
 A thriller courtroom drama with fantasy and romantic comedy elements.
It will depict the story of Jang Hye Sung (Lee Bo Young), a bold,
sassy, thick-faced, comical, and materialistic public defender who
becomes a lawyer after overcoming poverty and painful
memories from her childhood, comes to realizations about society
and justice after meeting Park Soo Ha (Lee Jong Suk), a 19-year-old boy
who reads other people’s thoughts and Cha Kwan Woo (Yoon Sang Hyun),
an innocent lawyer who lives a disciplined life. Jang Hye Sung is
actually Soo Ha's first love after she gave a decisive testimony on his
father's murder case 10 years ago and Soo Ha
promised to protect her from the killer's threats.

Meanwhile, Cha Kwan Woo is Jang Hye Sung's fellow lawyer who
is a cheerful and idealistic former cop even though his character
a bit slow, he is nice and pleasant with a firm idea of his
principles and justice. Together they will team up to to find the
justice in the courtroom and solve the toughest
cases with less than 1% chance of winning.


Main Cast:

Lee Bo Young as Jang Hye Sung



 Kim So Hyun as young Hye Sung



 Lee Jong Suk as Park Soo Ha 



 Goo Seung Hyun as child Soo Ha

 

Yoon Sang Hyun as Cha Kwan Woo



Lee Da Hee as Seo Do Yun




Happy watching guys!!
Annyeonghigaseyo .. :)

Wednesday, July 24, 2013

and i say ...

Annyeonghaseyo yeorobeun!! .. :)



Peace yawww!! ..
Alhamdulillah .. betapa kuatnya aq menghadapi cabaran berpuasa ini
dengan dilimpahkan musibah yang tidak henti2.
Aq cuba untuk bertahan selagi aq masih kuat.
Allah tidak akan memberikan musibah kepada hambaNya
jika mereka tidak dapat menghadapinya.
Subhanallah .. Aq besyukur sangat sebab
aq masih kuat untuk menempuhinya.

Aq sebenarnya adalah seorang yang sangat suka berkata2
since i was in high school. Banyak sangat buku2 karangan
yang dipublish ole aq sendiri..
Hahahaha, ianya privasi diari laa .. banyak sangat.
Ntah laa mana semua pergi menghilangkan diri.

Sehingga laa aq menjejakkan kaki ke Bumi Kuching, Sarawak ..
dan berjumpa dengan seseorang yang pernah suatu ketika dulu rapat dengan ku ..
dan bermula disitu laa kelebihan2 penulisan ku hancur menjadi sekeping2 word
yang tidak bermakna..

Then , seorang Lecturer English kami membuat satu
assignment dimana dya meminta kami membuat unprivacy diari
dan dihantar padanya seminggu sekali.
Word2 aq semua jadi tunggang langgang .. Langsung tak ada idea
apa yang aq mok tulis. Begitu laa kuat panahan partner in crime aq dulu.
Aq tetiba jadi bodo. Hahahaha, :)

Bila aq flash balik memori2 aq sebelum aq masuk kolej ..
hidup aq berasa begitu sempurna. Dikelilingi kawan2 ..
Becinta..????
Oh, aq perna cinta monyet time sekola menengah. Tapi tak laa seindah yang disangka.
Cuma kenal2 macam tu jak .. Then message2 tiap ari .. kol.
Tapi, yang peliknya kitaorang tak pernah jumpa siot.
Hahahaahha, kenal pun dari ex-bestfriend aq dulu. Tetiba jatu hati dengan
suara aq .. (kunun .. >.<) .. then start dari situ aq mula bertindak untuk mengenalinya.

Dalam setahun kenal dya, skali jak jumpa before kitaorang SPM.
Disebabkan terlampau SMS, then gred SPM aq jadi rendah berbanding
aq PMR 2 tahun lalunya.
Gred agama aq dari A pegi >>>>> B ..
Begitu laa panahan orang bercinta ne kan.
Tapi jenis aq ne best, Kalo dah suka someone, aq memang akan setia ..
sehinggala mereka piss me off first, then GOODBYE Oppa >>>
Hahahahahaha :), Sampai gitu jak cetanya. Then masuk kolej.
Jumpa lagi orang len pulak.

Masa aq belajar kat Kolej 2 tahun lepas, Mak aq yang uruskan
semua stuff2 high school aq. Sebab tu laa tak bekesempatan aq tanya mak.
Dya dah buang dah .. Benda2 yg berguna sahaja disimpan. Segala2 Buku2 rujukan
untuk diwarisi kepada generasi seterusnya.

Alhamdulillah .. Rasanya Allah dah kembalikan kelebihan aq itu perlahan demi
perlahan. Entah pulak tetiba tangan aq menaip dengan begitu laju. Ilham
tup tup dalam kepala betimbun.. Hahahahaha ..

Dah berapa ari aq tak bangun sahur agaknya. Gara2 aq lewat tido, then
tak larat nak bangun sahur. Terlampau Mengantuk.. Mashaa Allah.

 Oke that's all for tonite...
Salam Ramadhan Kareem.

Annyeonghigaseyo .. :)



Tuesday, July 23, 2013

Running Man Episode 155

Annyeonghaseyo yeorobeun!! :)



Last night, i was struggle to find any simple blogskin for my blog ..
Dalam2 cari tu .. ntah mana pulak dapat link Running Man ne ..
hahahahaha ..
So dlam stress cari2, aq pun luang sikit masa laa
tengok eps 155 ne..
Memang lawak laa eps155 ne..
dalam scary2 pon, lawak tetap ada ..

Guests: Bae Suzy (Miss A)

Running Man (Korean: 런닝맨) is a South Korean variety show;
a part of SBS's Good Sunday lineup, along with K-pop Star.
This show is classified as an "urban action variety";
a never-before-seen new genre of variety shows.
The MCs and guests complete missions in a landmark to win the race.
It first aired on July 11, 2010 with 155 episodes aired.

yup, if u want to watch eps 155 you can click link below:


If you guys didn't watching the previous episode yet ..
come click this website.


there are a lot of variety show
you can watch here.





That's all!!
Annyeonghigaseyo :)

Monday, July 22, 2013

4 Tips kesihatan dari Nabi Muhammad SAW

Annyeonghaseyo yeorobeun!! :)

Alhamdulillah .. masih sempat menikmati
ramadhan ke 13 ini dengan rasa syukur dan nikmatnya ..
In shaa Allah ..
disini aq nak share antara amalan kesihatan
yang diamalkan oleh Nabi sekalian umat
Nabi Muhammad SAW ..


4 Tips Kesihatan dari
Nabi Muhammad SAW


1. Nabi melarang umatnya minum berdiri. Ini kerana ternyata secara perubatan, dalam tubuh kita terdapat penapis dipanggil sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yg kita minum belum 100% steril untuk di olah oleh badan. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer kerana tertutup. Air yg tidak tersaring oleh sfringer terus masuk ke pundi kencing, boleh menyebabkan penyakit batu karang. 


2. Nabi juga melarang meniup air yg panas.. Logiknya kerana terdapat karbon dioksida (CO2) pada udara hembusan tersebut. Jika ditiup ke air maka CO2 itu akan larut didalam air akan menghasilkan cecair bersifat asid, H2CO3 (asam karbonat) yg menyebabkan penyakit jantung dan masaalah perut tidak selesa
.


3. Nabi menggalakkan mandi sebelum waktu subuh kerana suhu air pada waktu tersebut dapat membantu membuang lemak-lemak degil dalam badan. 


4. Nabi melarang makan diselang-seli dengan minum air kerana ia menyebabkan banyak udara terperangkap di dalam badan dan menyebabkan badan berangin. 


Sentiasa ada hikmah disebalik larangan dan suruhan Rasulullah SAW. Jadi ikutlah walaupun sedikit, kerana sedikit yang dilakukan secara beristiqamah (berterusan) adalah lebih baik dari banyak tanpa istiqamah.


Wallahua'lam.
Sumber: Puspanita

Sunday, July 21, 2013

Thank you chingu yaa, 100 Followers!!!

Annyeonghaseyo yeorobeun!! :)


Kamsahamnidaaaa!!!!!
Thank You!!
Terima Kaseh!!


Finally!!
followers dah sampai yang ke-100 orang (blogger) ..
Actually, bila buka blog tadi
surprise jugak follower dah sampai 101 ..
memandangkan dah sampai 100 ..
so disini dengan rasminya saya mengucapkan



I dunno what makes u follow my blog ..
but deep in my heart ..
i'm so glad to know, there is someone out there
know my unprivacy diary ..
Once again ..
Kamsaderi geuyooo >.<



Saturday, July 20, 2013

Aq tak cukup tido.. T_T

Annyeonghasaeyoo Yeorobeun!! :)

Alhamdulillah .. syukur ke hadrat Allah Taala ..
aq maseh lagi menjejak kan kaki di bumi nyata ini ..

Tak cukup tido ..??
Yup, itu laa saya yg slalu sangat tido lambat
akhir2 ne.
Dah janji dengan makcik lagi
minta aq jadi saksi untuk kes surat beranak lewat daftar.
Agak geram jugak laa dipagi hari dalam pukul 9.00 pagi
macam tu aq jejak kaki di mahkamah KK ..
dan selesai lebi kurang pkul 1.00 petang.

Apa tidak nyaa .. bila dah smpai kol 9.00 pagi ..
kena tunggu pegawai nyaa lagi lambat sangat. hampir 45 minit tunggu ..
last2 penolong dya cakap "Pegawai tetiba MC" ..??????
Aigoooo T_T

After that, terpaksa laa pegawai bilik sebela nee take over..
dah take over, dya kena abiskan dulu kes dya bru
bole start kes yg Pegawai MC ne duhal..

Tggu punya tggu ..
hampir 3 jam dok di bangku kayu sambil tunggu giliran.
Giliran kami ngam2 start kol 12.00pm!!!!!
Aigoooo .. waeee?????




Dari kol 9.00 pagi smpai 12.00 duduk tggu giliran memang
menyakitkan... Nasib aq puasa ..
agak kuat jugak laa kesabaran aq tadi.
Belek2 phone .. men game .. tgok2 karenah orang2..
budak2 kecik lagi bising2 nangis2 ...
arrgghhh .. ngantuk gilaa time tu. 

Alhamdulillah .. selesai urusan.
Bila balik ruma, Mak pulak ajak g rumah nenek d putatan.
Sebab nenek d putatan ada buka gerai. So skali membeli trus laa
untuk buka posa tadi.

Dah balik ruma, Bapa pulak ajak g ruma nenek d sepanggar.
Sebab nenek ajak buka posa sama ..
So, tukar baju .. jalan lagi .....

Sebelum tiba kat umah nenek, kitaorang singgah
di Sulaman dekat CKS sana.. banyak orang buka gerai..
So, tambah makanan lagi laa untuk buka posa..
Aq beli air tebu, sayap, mee goreng nasi ayam penyet ..
seeemmpaaaatt yukkk ..

Nasi ayam penyet yang tak berapa cukup penyet nyaa tapi rega tetap
sama taw RM6.00 !!!! Aigooooo .. Tapi syukur atleast
dapat makan kan .. Alhamdulillah .. kenyaaanng :)




Maafkan laa aq sebab takda gambar mok share .. dah situasi pun
agak kelam kabut .. and at the same time phone pun charge kejap2 jak
dalam keta .. mana urusan mok reply wasap customer lagi yg
mok beli produk dekat online shopping aq tu ..
kikikikikikikikikii :))


Selamat Bersahur, Selamat Berbuka, Salam Ramadhan ~~

orite!!
See you next time!!
Yeorobeun!!
Annyeonghigasaeyoo ~~~ >.<



Friday, July 19, 2013

G-Dragon OOAK The Final World Tour 2013!!!

Annyeonghaseyo Yeorobeun!! .. :)


G-Dragon ONE OF A KIND World Tour 2013 The Final
Last konsert GDragon One of a Kind Tour ne
akan berlangsung di
Olympic Gimnastic Hall
on
31 August & 01 Sepetember
Aigooooo .. Andwaee Oppaa!!!
Wish i'll be there!!! x__x

u're allowed to PAUSE my track!! >.<

Tuesday, July 16, 2013

Jang Ok Jung, Live in Love ~~

Annyeong .. :)



Jang Ok Jung, Live in Love ~~~

ini laa tajuk entri aq kali ne..
Disebabkan aq ter'tengok ceta ne di bahagian pertengahan ..
so agak x teratur laa cetanya mcm mna sebenarnya..
Tapi kalo drama korean ne aq cepat tgkap jugak, even dah dipertengahan..
so, dalam pertengahan drama pon, aq maseh bole paham ceta sebenarnya.
Tujuannya bukan laa untuk berkongsi sinopsis korean drama ne..
Aq just nak share pasal cerita cinta yang begitu kuat di antara
Permaisuri Jang Ok Jung & Raja Lee Soon.
 


Cinta mereka mula berputik pada pandangan pertama.. Raja Lee Soon cuba memberi perhatian kepadanya, lalu ingin menjadikan Jang Ok Jung sebagai permaisuri, menggantikan permaisuri lama yang malangnya tidak dapat memberikan zuriat untuk menjadi waris Raja.









Permaisuri lama dijatuhkan takhta
akibat perbuatan Permaisuri Jang Ok Jung yang cuba
melindungi Raja supaya tidak membahagi kasih mereka kepada
orang lain. Lalu Permaisuri Jang Ok Jung & Raja Lee Soon pun dikurniakan seorang 
Putera Mahkota yang sangat comel..








Walau dilanda pelbagai musibah
yang menimpa pemaisuri Ok Jung, Raja Lee Soon tidak pernah
mengabaikan perasaannya yang sangat kuat terhadap isterinya, Permaisuri
Ok Jung.




  
Sehingga kan perbuatan rahsia permaisuri Ok Jung yang
menjatuhkan takhta permaisuri sebelumnya, kerana tidak mahu sesiapa
cuba menghalang cinta mereka .. telah dilindungi ole Raja Lee Soon yang juga ingin bebas bersama permaisuri yang dicintainya.




Dibawah sinaran Bulan mereka berjanji untuk
tidak melepaskan tangan masing2 dan cuba mendapatkan
anak seramai yg bole ..
Aigooooo ~~~ >.<




Sayu hati bila dah nampak lelaki yang cinta
mati dengan perempuan ne kan.. Tak perna sekali
aq tengok laki cinta mati kecuali
orang2 lama kita ne..
Moyang2, Nenek2, ayah mak ... mereka jak
yang maseh menyimpan cinta sejati
kepada pasangan masing2 ..
Sangat berbeza dengan dunia zaman sekarang.



Honestly laa, drama ne sangat menyentuh hati aq, even banyak shot2 yang bikin geram ..
sakit hati .. mara kat orang tu, orang ne .. itu semua pun sebab nak idupkan watak.
Kalo tak, mana sedap nak makan kan kalo nasi bekuah kicap jerr..
Hehehehehe :)




Part lagi best time rakan baik Permaisuri Ok Jung yang bekerja dalam istana
memendam perasaan sayang kepada Permaisuri Ok Jung sebelum
Permaisuri masuk ke dalam istana Joseon. Di kala bersendirian dengan pemaisuri,
lelaki itu tidak dapat menahan rasa kasihnya yg dipendam terlalu lama.

Lalu perbuatannya diketahui oleh Raja Lee Soon dan Raja pun cuba
untuk mencemburui Permaisuri dengan mendekati Gundiknya. Bila dah benda2
macam ne berlaku, so masing2 rasa sakit hati dan cuba merapatkan
diri mereka semula..


Rasa kasih Raja Lee Soon terhadap permaisuri Ok Jung jugak bole dilihat apabila pemaisuri Ok Jung di landa masala dan rakyat ingin menjatuhkan takhta beliau dan menaikkan semula Permaisuri lama.
Even ingin menutupi semua kesalahan ..
Raja Lee Soon menjatuhkan
takhta Permaisuri Ok Jung seperti yang
dipinta ole permaisuri dan menjadikan
Ok Jung sebagai gundiknya.

Raja Lee Soon tidak sesekali ingin mengusir
orang yang dicintainya keluar daripada istana tersebut.

Alangkah hebatnya cinta mereka sehingga tiada sesiapa bisa
menghalang mereka daripada terus bersama.. Aigooo >.< ~~~


Oke .. setakat ini sahaja yang aq dapat sampaikan ..
terlalu mendambakan kasih sayang seorang .. In shaa Allah :)





Monday, July 15, 2013

Happy Birthday Lee Kwang Soo!!

Annyeonghaseyo .. :)








Saengil Chukkahaeyo Kwang Soo oppa!!!
TODAY
14 July 2013 
he turn
29 years old!!!!






You always make my life cheerful,
sebab dalam Running Man dya laa member
yang paling lawak skali!!!
hahahahahaha ..
ur Awesom oppa!!

May god bless u and ur family.

Saranghaeyo!!! :)

Sunday, July 14, 2013

Ramadhanku penuh kesederhanaan .. :)

Annyeonghaseyo ... :)

Alhamdulillah .. smpai juga kita semua ke Ramadhan yang ke-5 ..
syukur kepada Allah Taala ..
Menu buka posa ari ne..???
hehehehe, aq sentiasa besederhana ..
Mak masak Kwey Teow goreng ayam, bli kueh mueh skit ..
minuman pulak air bandung buat sendiri..
Alhamdulillah, kenyang ..
Dari hari pertama puasa smpai sekarang ne, 
tak perna laa aq nak minta beli itu ini untk buka posa..
apa yg mak bli, mak masak .. aq makan jak.

Makanan berbuka tadi laa sntapan terus untuk makan malam ..
selepas mkan pkul 6 lebi tu, aq xmakan malam lagi ..
kecuali kalo tlampau lapar..
hajatnyaa nak kurus kan badan laa taun ne..
in shaa Allah :) ..


 
Even dalam period zone nanti pun, nak turut serta bersahur jugakk
so pagi tak makan .. tggu buka posa bru makan ..
begitu laa hajat nak slim kan badan yang agak gedempol ne haa..
sekarang ne pon nak tahu cara jak mok
cengkungkan muka ..
How eh..???
gara2 kegemukan laa pipi pun ikut serta chubby ..
so bentuk muka pon nmpak bulat ..
hehehehehe .. XD

Selamat Bersahur .. Selamat Berbuka .. Selamat Beribadah :)



Saturday, July 13, 2013

2ne1 will be Guest on Running Man!! Daebak!!

Annyeonghaseyo .. :)




" This is the first time they being in a show
that requires physical strength! "


4-member girl group 2NE1 (CL, Sandara Park, Park Bom, Gong Minzy)
will attempt guesting on SBS entertainment program
that requires physical skills,
Good Sunday - Running Man’ for the first time in 4 years.

On the 10th, show officials revealed to
Star News that 2NE1’s members, CL, Sandara Park, Park Bom, and Gong Minzy
will be filming ‘Running Man’ around the middle of this month.

 
One broadcast official revealed, "2NE1 will be filming ‘Running Man’ next week.
That episode might be broadcasted by the end of this month.
2NE1 members are all passionate fans of ‘Running Man.’
After their comeback, they chose ‘Running Man’ to be the first
entertainment program they will appear in.

Though 2NE1 appeared on KBS2 TV Talk show ‘Win Win’ last September 2009,
this is their first time, since debut, to guest on a show that requires running,
jumping, and moving their body.
One of the reasons why 2NE1’s appearance on ‘Running Man
is gaining interest.

 

The public’s eyes is fixed on this because they are
curious about what kind of cooperation 2NE1 members will show
with the ‘Running Man’ original members
Yoo Jaeseok, Kim Jong kook, Ji Seokjin, Gary, Song Jihyo,
Lee Kwangsoo and Haha.



YG Entertainment’s president, Yang Hyunsuk informed
fans that 2NE1’s appearance in shows will be increasing.
This includes going on entertainment programs.
Also, after their comeback, ‘Running Man
is the entertainment show they chose.

2NE1 members are nervous about their appearance
on ‘Running Man’ and are preparing their bodies through exercising.

Meanwhile, 2NE1 released their new single, ‘Falling In Love’ last July 8.
It’s their new release in Korea after one year.
Falling In Love’ swept various music charts in the country after its release.
It was also #1 on iTunes in foreign countries.

2NE1’s ‘Falling In Love’ was created
by YG Entertainment Producers Teddy and Choice37.
The summer feel plus reggae genre gives
a refreshing feel as well as it’s cheerful melody.
2NE1’s specialty with electronic sound increases their fierceness even more.

This coming 11th, 2NE1 will appear on Mnet ‘M!Countdown’ to perform for their first stage performance for ‘Falling In Love.’


Source: Star news

I'm trapped by Henry Lau

Annyeonghaseyo .. :)



*Notes:
You are allowed to PAUSE my music player. Oke!, enjoy! :)



Romanized:

Umjigil su eobseo wae naneun mugeowojyeo gagiman hae
Ne mam guseoge nohyeojin chae nohin chae yeah
Nege dako sipeunde geujeo keomkeomhan i eodum soge
Jakku garaanja gateun gose geu gose yeah

Ne aneseo jeomjeom nan ichyeojyeo ga
Neul meomulleo inneun i sarang ane oh nan i’m trapped i’m trapped

Naneun jichyeoga na honjaseoman kkumeul kkugo innabwa
Sege heundeureo nareul kkaewojugenni kkaewojugenni
i’m trapped
i’m trapped
Nan nareul irheoga neo eobsin naui ireum jocha gieogi an na
Ijen ne aneseo nareul nohajugenni nohajugenni i’m trapped
i’m trapped
I’m trapped
oh~ i’m trapped oh~

Neowa nan ireoke dallajyeo ganeunde
Neoui kkeuchi eomneun yoksime geu yoksime
Neoraneun saejange jageun saejang ane beoryeojin sae
Naragal su jocha nan eomneunde eomneunde yeah

Ne aneseo jeomjeom nan yakhaejyeo ga
Neul meomulleo inneun i sarang ane oh nan i’m trapped i’m trapped

Naneun jichyeoga na honjaseoman kkumeul kkugo innabwa
Sege heundeureo nareul kkaewojugenni kkaewojugenni
i’m trapped
i’m trapped
Nan nareul irheoga neo eobsin naui ireum jocha gieogi an na
Ijen ne aneseo nareul nohajugenni nohajugenni
i’m trapped
i’m trapped
I’m trapped oh~ i’m trapped oh~
I’m trapped oh~ i’m trapped yeah~

Neol itgo sipeo (neol itgo sipeo)
naragago sipeo (naragago sipeo)
Neol naeryeonoko (neol naeryeonoko)
jayuropgo sipeo (jayuropgo sipeo)

Naneun jichyeoga na honjaseoman kkumeul kkugo innabwa
Sege heundeureo nareul kkaewojugenni kkaewojugenni
i’m trapped
i’m trapped

Nan nareul irheoga neo eobsin naui ireum jocha gieogi an na
Ijen ne aneseo nareul nohajugenni nohajugenni
i’m trapped
i’m trapped
I’m trapped oh~ i’m trapped oh~ (x2)
I’m trapped oh~ ooh~ ooh~


**********************************************************************

English Translation:

I can’t move, why am I getting heavier?
As I’m inside of the corner of your heart, yeah
I want to touch you but I’m in this black darkness
I keep settling down in this same place, in that place, yeah

I’m getting more and more forgotten inside of you
Inside this love that always lingers
Oh I’m trapped, I’m trapped

I’m getting tired, I guess I’m dreaming alone
Will you strongly shake me and wake me up, wake me up?
I’m trapped, I’m trapped

I’m losing myself, I can’t even remember my name without you
Now will you let go of me from inside of you, let go of me?
I’m trapped, I’m trapped
I’m trapped oh, I’m trapped oh

You and I, we are becoming more different
In your endless greed, greed
I am an abandoned bird inside a small birdcage called you
I can’t even fly away, yeah

I am getting more and more weak inside of you
Inside this love that always lingers
Oh I’m trapped, I’m trapped

I’m getting tired, I guess I’m dreaming alone
Will you strongly shake me and wake me up, wake me up?
I’m trapped, I’m trapped

I’m losing myself, I can’t even remember my name without you
Now will you let go of me from inside of you, let go of me?
I’m trapped, I’m trapped
I’m trapped oh, I’m trapped oh
I’m trapped oh, I’m trapped yeah
I want to forget you (I want to forget you)
I want to fly away (I want to fly away)
I want to let you go (I want to let you go)
I want to be free (I want to be free)

I’m getting tired, I guess I’m dreaming alone
Will you strongly shake me and wake me up, wake me up?
I’m trapped, I’m trapped

I’m losing myself, I can’t even remember my name without you
Now will you let go of me from inside of you, let go of me?
I’m trapped, I’m trapped
I’m trapped oh, I’m trapped oh (x2)
I’m trapped oh ooh ooh ~ ~ ~ ~



Translation Credits: pop!gasa  
Romanizations by: kpoplyrics.net

Freedom :) Alhamdulillah ..

Annyeonghaseyo .. :)

Alhamdulillah .. dah masuk ramadhan untuk hari yang ke-4..
Syukur juga sebab dapat jalaninya dengan penuh kesabaran.
Walaupun aq maseh dilanda dengan pelbagai ujian dari Allah ..
aq hadapinya denga tabah..
sebab apa yang aq tawu, Allah memang ada
sesuatu yang terbaik buat aq. In shaa Allah :)

As u can see .. i've found this meaningful quotes that actually
describe about ma situation. actually bukan aq yg melakukannya..
but someone else who ever close to me once ago.

I dunno, sometimes typing in English makes me
feel more comfortable to saying what i want.
Its normal .. right??

Alhamdulillah ..
Segala2 yang terjadi sebelum2 ne..
its like make me feel more mature.
It's not i've never been mature before this, its just
like problem makes us more mature to choose
who the best stand for us than someone who don't want to fall for us.
  
Crying is other way to spread all the things that stuck
in your brain. Sometimes also, we had a word that we don't
want to share with other besides Allah s.w.t .

Once ago, i always think the saddest people try their hardest to make people
happy, because they know what it's like to feel
absolutely worthless.. and they don't want anybody
else to feel like that.

Thursday, July 11, 2013

Selamat Berpuasa :)



Alhamdulillah .. sampai juga aq ke Ramadhan hari kedua ne.
First puasa kemarin aq aktif sikit, But today aq lemah sikit pulak..
sebab tak bangun sahur .. huhuhu -_-
Entahlaa, mum xbagi bangun kot sebab dya ingat aq dah period..
Hahahahaa, apa tak nyaa, sehari sebelum puasa
berabis aq antam mangga masam dengan belacan kicap..
fuhhhh, even mulut dah kepedasan maseh jugak aq teruskan.
Almaklumlaaa kalo dah musim nak period ne.


Oke laa .. hahahaaa..
funny pulak gif kat atas ne..
hahaha, oppa kesayangan kan..
Oke laa, Selamat Bersahur & Selamat Berbuka puasa
kepada family2, member muslim ku ..
to all teachers dri aq skola tadika
sampai ke kolej ne haaa..




Salam Ramadhan .. Jaga perilaku anda..
Banyakkan beribadah kepada Allah ..
Tak kira laa korang bersabar kaa, jaga adab kaa
jaga tutur kata dan perbuatan juga termasuk dalam ibadah
dalam bulan yang mulia ini ..
Aq juga akan ambil iktibar dari semua ne ..
semoga Allah mengampuni
dosa2 hambaNya ..
in shaa Allah ... amin