Wednesday, July 24, 2013

and i say ...

Annyeonghaseyo yeorobeun!! .. :)



Peace yawww!! ..
Alhamdulillah .. betapa kuatnya aq menghadapi cabaran berpuasa ini
dengan dilimpahkan musibah yang tidak henti2.
Aq cuba untuk bertahan selagi aq masih kuat.
Allah tidak akan memberikan musibah kepada hambaNya
jika mereka tidak dapat menghadapinya.
Subhanallah .. Aq besyukur sangat sebab
aq masih kuat untuk menempuhinya.

Aq sebenarnya adalah seorang yang sangat suka berkata2
since i was in high school. Banyak sangat buku2 karangan
yang dipublish ole aq sendiri..
Hahahaha, ianya privasi diari laa .. banyak sangat.
Ntah laa mana semua pergi menghilangkan diri.

Sehingga laa aq menjejakkan kaki ke Bumi Kuching, Sarawak ..
dan berjumpa dengan seseorang yang pernah suatu ketika dulu rapat dengan ku ..
dan bermula disitu laa kelebihan2 penulisan ku hancur menjadi sekeping2 word
yang tidak bermakna..

Then , seorang Lecturer English kami membuat satu
assignment dimana dya meminta kami membuat unprivacy diari
dan dihantar padanya seminggu sekali.
Word2 aq semua jadi tunggang langgang .. Langsung tak ada idea
apa yang aq mok tulis. Begitu laa kuat panahan partner in crime aq dulu.
Aq tetiba jadi bodo. Hahahaha, :)

Bila aq flash balik memori2 aq sebelum aq masuk kolej ..
hidup aq berasa begitu sempurna. Dikelilingi kawan2 ..
Becinta..????
Oh, aq perna cinta monyet time sekola menengah. Tapi tak laa seindah yang disangka.
Cuma kenal2 macam tu jak .. Then message2 tiap ari .. kol.
Tapi, yang peliknya kitaorang tak pernah jumpa siot.
Hahahaahha, kenal pun dari ex-bestfriend aq dulu. Tetiba jatu hati dengan
suara aq .. (kunun .. >.<) .. then start dari situ aq mula bertindak untuk mengenalinya.

Dalam setahun kenal dya, skali jak jumpa before kitaorang SPM.
Disebabkan terlampau SMS, then gred SPM aq jadi rendah berbanding
aq PMR 2 tahun lalunya.
Gred agama aq dari A pegi >>>>> B ..
Begitu laa panahan orang bercinta ne kan.
Tapi jenis aq ne best, Kalo dah suka someone, aq memang akan setia ..
sehinggala mereka piss me off first, then GOODBYE Oppa >>>
Hahahahahaha :), Sampai gitu jak cetanya. Then masuk kolej.
Jumpa lagi orang len pulak.

Masa aq belajar kat Kolej 2 tahun lepas, Mak aq yang uruskan
semua stuff2 high school aq. Sebab tu laa tak bekesempatan aq tanya mak.
Dya dah buang dah .. Benda2 yg berguna sahaja disimpan. Segala2 Buku2 rujukan
untuk diwarisi kepada generasi seterusnya.

Alhamdulillah .. Rasanya Allah dah kembalikan kelebihan aq itu perlahan demi
perlahan. Entah pulak tetiba tangan aq menaip dengan begitu laju. Ilham
tup tup dalam kepala betimbun.. Hahahahaha ..

Dah berapa ari aq tak bangun sahur agaknya. Gara2 aq lewat tido, then
tak larat nak bangun sahur. Terlampau Mengantuk.. Mashaa Allah.

 Oke that's all for tonite...
Salam Ramadhan Kareem.

Annyeonghigaseyo .. :)



No comments:

Post a Comment