Saturday, July 20, 2013

Aq tak cukup tido.. T_T

Annyeonghasaeyoo Yeorobeun!! :)

Alhamdulillah .. syukur ke hadrat Allah Taala ..
aq maseh lagi menjejak kan kaki di bumi nyata ini ..

Tak cukup tido ..??
Yup, itu laa saya yg slalu sangat tido lambat
akhir2 ne.
Dah janji dengan makcik lagi
minta aq jadi saksi untuk kes surat beranak lewat daftar.
Agak geram jugak laa dipagi hari dalam pukul 9.00 pagi
macam tu aq jejak kaki di mahkamah KK ..
dan selesai lebi kurang pkul 1.00 petang.

Apa tidak nyaa .. bila dah smpai kol 9.00 pagi ..
kena tunggu pegawai nyaa lagi lambat sangat. hampir 45 minit tunggu ..
last2 penolong dya cakap "Pegawai tetiba MC" ..??????
Aigoooo T_T

After that, terpaksa laa pegawai bilik sebela nee take over..
dah take over, dya kena abiskan dulu kes dya bru
bole start kes yg Pegawai MC ne duhal..

Tggu punya tggu ..
hampir 3 jam dok di bangku kayu sambil tunggu giliran.
Giliran kami ngam2 start kol 12.00pm!!!!!
Aigoooo .. waeee?????




Dari kol 9.00 pagi smpai 12.00 duduk tggu giliran memang
menyakitkan... Nasib aq puasa ..
agak kuat jugak laa kesabaran aq tadi.
Belek2 phone .. men game .. tgok2 karenah orang2..
budak2 kecik lagi bising2 nangis2 ...
arrgghhh .. ngantuk gilaa time tu. 

Alhamdulillah .. selesai urusan.
Bila balik ruma, Mak pulak ajak g rumah nenek d putatan.
Sebab nenek d putatan ada buka gerai. So skali membeli trus laa
untuk buka posa tadi.

Dah balik ruma, Bapa pulak ajak g ruma nenek d sepanggar.
Sebab nenek ajak buka posa sama ..
So, tukar baju .. jalan lagi .....

Sebelum tiba kat umah nenek, kitaorang singgah
di Sulaman dekat CKS sana.. banyak orang buka gerai..
So, tambah makanan lagi laa untuk buka posa..
Aq beli air tebu, sayap, mee goreng nasi ayam penyet ..
seeemmpaaaatt yukkk ..

Nasi ayam penyet yang tak berapa cukup penyet nyaa tapi rega tetap
sama taw RM6.00 !!!! Aigooooo .. Tapi syukur atleast
dapat makan kan .. Alhamdulillah .. kenyaaanng :)




Maafkan laa aq sebab takda gambar mok share .. dah situasi pun
agak kelam kabut .. and at the same time phone pun charge kejap2 jak
dalam keta .. mana urusan mok reply wasap customer lagi yg
mok beli produk dekat online shopping aq tu ..
kikikikikikikikikii :))


Selamat Bersahur, Selamat Berbuka, Salam Ramadhan ~~

orite!!
See you next time!!
Yeorobeun!!
Annyeonghigasaeyoo ~~~ >.<



No comments:

Post a Comment