Monday, July 29, 2013

Mereka Menawan!!

Annyeonghaseyo yeorobeun!! .. :)

Olla ladies .. guys .. para blogger2 skalian ..
untuk entri kali ne, aq nak share antara oppa2 kesayangan
yang nampak menawan dimata aq ..
Aja!! (Jom!!) ..



G-Dragon ato real name Kwon Ji Yong laher pada 18 August 1988..
G-dragon diambik dari kata asal Ji Yong.
Ji (G) & Yong bermaksud Naga ato dalam erti kata orang puteh Dragon ..
That's why he used short form G-dragon .. nampak lebih stylo kan ...
hahahaha ..
Aq suka dya sebab Music. Dya leader kumpulan
Big Bang. Diorang punya genre music more to Hip Hop .. and he is a rapper.
Antara lagu2 dya yang aq gemari ;





Lee Jong Suk, Born on September 14 1989 ..
Muda setahun dari G-Dragon .. :)
First time i saw him dekat kdrama School 2013 then muncul lagi
dalam kdrama baru I Hear Your Voice ..
Aq suka dya sebab dya tinggi!!
Aigoo 185 cm tinggi dya taw.
Dalam stu website yang aq dok belek2 yesterday,
dya ada kena interview oleh salah satu wartawan d seoul.

Mengenai pembabitannya dalam industri ne,
Actually, dya start career jadi seorang model, memandangkan
dya tinggi so kena ambik laa jadi model.. tup tup lepas tu
jadi penyanyi dalam satu group, tetapi group tu macam
tak laku jerr .. so masuk pulak dalam bidang pengacaraan. Tak lama
lepas tu kena ambik pulak belakon dalam Drama & Filem.

Disebabkan character dya dekat drama School 2013 menyerlah,
Dya dianugerahkan sebagai Best New Actor dalam KBS Drama Awards 2012.





Kim Soo Hyun Born on 16 February 1988.
Tua berapa bulan jak dari Oppa GD.
First time kenal dya dari drama popular Dream High & The Moon That Embraces The Sun.
Dya memang tinggi jugak 180cm tapi rendah sikit dari Lee Jong Suk Oppa.

Aq suka tengok muka dya .. and fyi, dya pernah muncul dalam mimpi
aq baru2 ne. Sumpah, before tido pon aq tak pena2 sekali
pikir pasai dyaa naaa..
Hahahahaha .. ntah pa pa, tetiba masuk dalam mimpi jadik husband aq.
Hahahahaha, memang tak saba nak kawen agaknyaa aq ne.

Dya pena jadik guest dalam variety show Running Man
untuk episode 102 (alone) & 147 ( With Hyun Woo Oppa).
Aq tabik dengan dya sebab, dlam tahun 2012 dya berjaya
mengungguli 6 anugerah, antaranya adalah ; 

2012 MBC Drama Awards: 
Mini Series Top Excellence Actor (The Moon That Embraces the Sun) 

2012 MBC Drama Awards: 
Popularity Award (The Moon That Embraces the Sun) 

2012 1st K-Drama Star Awards: 
Excellence Actor Award (The Moon That Embraces the Sun) 

2012 39th Korea Broadcasting Prizes: 

2012 48th Baeksang Arts Awards - TV Dramas: 
Best Actor Award (The Moon That Embraces the Sun) 

2012 Mnet 20's Choice Awards: 
20's Drama Star (Male) (The Moon That Embraces the Sun)





Jo In Sung Born On 28 July 1981.
Antara actor yang paling tua di kalangan yang aq suka.
Hahahahaha, jangan silap, aq minat dya sebab dya tinggi taw!
186 cm tinggi 1 cm jerr dari Lee jong Suk Oppa.
Hahahaah :) senyum lebarrr.

Aq kenal mamat ne agak lama jugak berbanding yang len sebab
drama dya yg fofular dulu Memories of Bali belakon dengan
Ha Ji Won tahun 2004.
 Then drama terbaru That Winter The Wind Blows 2013 pulak belakon dengan
si jelita Song Hye kyo.

Dya menawan sangat bila bagi senyuman kat orang.
Lagi satu aq suka dya sebab dya kind a stylo.
Semua pakaian dya dekat drama TWTWB tu kacak2 habiss!!
Suit yang elegan dipdankan dengan ketinggian dya lagi,
memang macho. i love to see he wear the blue suit. nampak comel gitewww :)

Last anugerah yang dya dapat time tahun 2007, iaitu sebanyak 7 anugerah.
Best Actor tahun 2006 & 2007 dalam film A Dirty Carnival untuk
Korean Film Awards & Max Movie Awards.


That's all antara oppa2 yang sangat menawan dimataku..
Happy Fasting guys..
Selamat Bersahur .. selamat Berbuka ..



 
Annyeonghigaseyo .. :)

No comments:

Post a Comment