Saturday, August 31, 2013

Happy 56th Merdeka Day & 50th Sabah Maju Jaya

Annyeonghaseyo yeorobeun!! .. ;)




Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 56 tahun dan jugak
kepada rakyat Sabah untuk sambutan yang ke 50 tahun
Sabah Maju Jaya dalam Malaysia.

Alhamdulillah ...
aq bersyukur kepada Allah Taala
aq maseh hidup aman makmur sejahtera di Tanah Airku ini ..

Alright!!
tak best pulak kalo cakap2 formal sangat ne kan ..
awkward okeeeeee .. >.<
Last night ada jugak pegi sebok2 nak tengok bunga api kat
Konsert Ambang kemerdekaan d dekat Anjung Senja depan Promenade Hotel.
Diorang buat semua muaa kat situ.
Banyak acara jugak laa kat pentas.
Tapi kitaorang tak laa gi dekat pentas. Tujuan utama nak datang
pun sebab aunt nak tengok keta berhias jak.
But, u know what, diorang punya entertainment kat pentas
tak best at all.. Bida gilak..
Sound system tak kuat, orang nyanyi pun mcam tak dengar ..
mcam music jak lebi .. then yg paling malang skali bila
time Juara Raja Lawak 7, kumpulan WALA buat lawak ..
langsung tak dengar.
Orang2 yang dekat dengan pentas jak kot bole dengar.

Memang disappointed laa organizer dorang ne ..
Dah la weather semalam mengizinkan  .. program pula terok.

Then untuk perarakan Tanglung pulak yang disertai seramai 700 student skola rendah
and high school, ada yang best. Ada yang tak best. Sebabnyaa mak bapa dorang pun ikot
juak menyibuk orang berarak ... xbest laaaa. Aq ada gak ambik video.
Bole tengok kat bawah tuuu ... ;)

Untuk keta Berhias pulak ..
yang paling awesome keta berhias Kementerian Kebudayaan..
Bentuk sampan then ada bnyak Unduk Ngadau lambai2..
hahahahaha .. Cantik2 siott .. tak dapat nak zoom, pecah gamba.
And sekali lagi aq disappointed sebab kebanyakan acara2 yg berlangsung
semua pun ditakluki oleh orang2 cina ..
Where the earth is Malay People ...???????
Helllllooooooo??????
Semua muaa pon cina ..acara pentas jak laa local people.

Oke, entri ne berkisarkan tentang kemerdekaan ..
aq pulak merapuh ketidakpuasan hati kat sini ..
hahahahahaha ..
apa tidak, semua pun hancur ..
tdak se'best kat negeri len.
Tak semangat aq semalam. Lepas tengok bunga api baru laa semangat naik.

Haiyyyoooo.. its too late oredy laa uncle.

Tapi takpa .. i'm hepy sebab dapat kluar malam. Jarang gila
kluaa malam yukkk .. hahahaha, budak baek laa kunun baaa..
cehwaaahhhh!!! XD












Hahahahahaahaha .. seeeee ..
2 gambar paling bawah tu aq tak bole tahan nak ketawa.
Banyak benda bole gamba, tak pasal2 polis ala2 SWAT tu jugak
yang kitorang rembat bawak masuk gamba.
Hey,hey,hey ..
jangan silaaap. Bukan kamiorang jak tau yang begamba dengan dya.
Banyak lagi orang .. berebut rebut yuuukkkk ..
Mataiii tu polis..
haaiiihhhh, macam ndak besa. Orang sabah bah nee.. semua mua pun sakai!
hahahahahahahahaha XD

And yaaaa..
i'm so sorry guys ..
due to a technical problem ..
tak dapat laa agaknyaa aq nak upload vdeo untuk korang.
Bukan tak dapat, tapi ditangguhkan kepada next entri kelak.
In shaa Allah ..
next entri oke!
Have Fun guys!!
Mianhaeyooooo  ;)


Merdeka! Merdeka! Merdeka!


Saranghaeyo!! <3 <3

Wednesday, August 28, 2013

Driving Class ;)

Annyeonghaseyo yeorobeun!! ;)



haloo haloo haloo .. ;)
tepat pukul 12.00am aq menaip untuk buat new entry ne.
Alhamdulillah ..
aq nak ceta apa eh..??
hmmm .. hmmm ..
Orite!

Tepat kol 7.00am aq bangun tadi pagi, awal siot ..
tak pena2 aq bangun awal macam ne.
Hahahahaha , alamaaaak. kantoi laa pulak.
hekhekhekksss ....
Aq bangun sebab nak pegi driving class laa.
kan schedule aq every wednesday 8am.

Alhamdulillah jugak sebab dapat bangun di hari yang sangat indah ini.
Rasa macam bebunga2 pulak atas kepala ..
hehehehehe..

Today, aq belaja parking bontot laa pulak.
Then, round2 sekeliling guna gear 2.
Senang jak laaa...
aq pulak yang excited nak belaja lebih. Sebab bnda2 yang aq
dah tawu, aq cepat bosan laa pulak.
Hehehehehe
cehwaahhhh, berangan mok guna gear 3 leee tewww..
hikhikhikhiksssss XD

Tapi takpa, hari ne drivng class aq cool & steady.
Mr.Frankie cool jak, tapi aq pulak rasa dya mcam dah stress aja aq..
ahaakkxx, apa tidak .. dya balik2 ckap bnda yang aq dah bosan ..
aq ne kalo dah bosan satu benda tu, aq cepat lupa taw.
Hahahahahaha, lupaaa laa jugaaakk. That's the point.

Maafkan laa anak murid mu ini Mr.Frankie ..
hehehehehe ..
aq ne gopoh sangat bila mok cuba benda baru ..
alaaaa , cakap jak laa sakai.
hahahahaha..
sakai!!

Dalam 2 jam tadi tu .. ada laa jugak Mr.Frankie ne memuji2 aq sikit.
Kasi nek semangat kali kan..
Cepat blaja kunun aq ne..
Mestilaa, itu laa kelebihan aq.
Kalo aq suka satu benda tu .. memang aq cepat belaja, cepat ingat.
Alhamdulillah ..
Berkat Allah Taala .. amin :)

Alright
That's the story ..
See You Soon ;)

Saranghaeyo!! ;)


Monday, August 26, 2013

Happy 22 Birthday To Me ;)

Annyeonghaseyo Yeorobeun!! :)




Happy 22 Birthday
To Me

25.08.2013



Alhamdulillah ..
25.08.2013 merupakan hari yang sangat bermakna buat aq.
cehhwaahhh!!! .. hahahahaha XD
Thank you so much kepada family2, relatives and all my friend
yang wish kat aq..
Thank you so much sebab doakan yang terbaik
buat aq .. Aminn ;)

Even we don't make any special party, But atleast diorang
dah wish pon dah oke dah. Alhamdulillah .. ;)
Terima Kasih Allah Taala for this worthful life ..
Terima kasih for the Free Oxygen ..
Alhamdulillah aq masih bernafas dimuka bumi ini.

Aq tak tawu aq nak apa as a special given.. Tapi cukup laa
kalo tengok parents aq bahagia .. itu jak laa yang aq inginkan sangat2.
Tak minta banyak.
Sebab kalo minta banyak2, benda2 dunia ne takkan pernah habis ..

 Thanx for the wishes .. ;)

Thank you partner in crime ;)

Kamsahamnidaa family, relatives, friends and the one <3
for the special wishes. Even nampak biasa2 jak ..
bemakna tau. Rasa cam ada jugak orang ingat kat aq..
Alhamdulillah ;)

Once again,
Kamsadeuri geuyoo!!
Saranghaeyo!! <3




Saturday, August 24, 2013

You captured my Heart .. ❤ ❤ ❤

Annyeonghaseyo yeorobeun!! :)

G-Dragon instagram :


G-Dragon Twitter :
























Saranghaeyo Oppa!! ❤ ❤ ❤

Wednesday, August 21, 2013

Aku dan Hari Raya .. Part 3

Annyeonghaseyo yeorobeun!! :)




Holla!!
Oke kali ne aq excited nak ceta pasal open house yang diadakan
pada selasa lepas besamaan 13 August 2013 di kediaman 
No.18 Kampung Likas .. :)
Fuyooooo .. details tu!!
hahahakxx XD


Kitaorang bukan buat Open House jak, skali celebrate birthday
budak tecikk ne haaaa ..
yang ke-2 taun laaaa :)





Aq tak banyak ambik gambar time ne ..
sebab sebok urus nak ready kek and lilin ne smua2 ..
layan tetamu2 lagi ..
So sempat ambik video birthday girl ne jak.
Picture ne pon grab from aunty2 ..
hahahahaha ..



Menu kitorang hari tu buat 2 section..
Section depan kita letak Nasi impit, ketupat and the siblings..
Then, untuk nasi ngan lauk, we have ikan bakar, fried chicx, ikan asam pedas ..
and not to forget our local dishes Ambuyat!!!
Yawwwww!! nyumm nyummm XD
dah excited macam Oppa Gangnam Style pulak daaahh ..
hahahahaha ..

Alright, untuk second section pun memang nyaman palak jugak sebab
we have Soto Sup Tulang .... nyummm nyummm
Alhamdulillah ..
makanan semua memang boleh naik darah tinggi ne..
hahahahah ..
Kali ne excited cam nak dance pulak ..
wink wink wink .. >.< 


Memang meriah jugak laa sebab ramai nenek2 makcik2 pacik2
yang sudi hadir ke Rumah No.18 ne ..
hehehehe ..
picture kat bawah ne ambik from aunt's fb ..
gamba macik2 jerr nee .. :)



Oke! That's all i can share toyou guys. I didnt take many pictures
on that time .. so sad. But its oke
I managed to take video birthday girl ne ..
so, enjoy watching!! ~ ~ :)

Tuesday, August 20, 2013

Happy Birthday JiYong Oppa!!

Annyeonghaseyo yeorobeun!! :)

♬ ♪ .. Saengil Chukkahamnidaaa ..♬ ♪  ♪
Saengil Chukkahamnida .. ♬ ♪
Saranghaneun Jiyong Oppa ❤ .. ♬ ♪
Saengil Chukkahamnidaa ... ♬ ♪  :)

18 August 1988

Happy 25 Birthday to G-Dragon oppa!! ( 26 years Birthday in Korean ) ..
Baru ingat nak buat entri pasal ne.
Dah awal dah wish kat Instagram & Twitter dya ..
tapi lupa pulak nak buat entri untuk Oppa kesayangan aq ne.
Cehwaaaahhhh!!! 
ngeeee >.<

Tapi tak pa .. yang paling best, untuk kelahirannya yang ke 26 tahun ne
mengikut tahun korea, GDragon telah menderma sebanyak
8.18 Million Won kepada Charity Seungil Hope Foundation for the
establishment of a rehabilitation hospital for Lou Gehrig’s disease. (read more..)





Wahh!!!! .. Aq memang suka sangat nombor 8. Tapi tak sangka jugak
GD Oppa pon lahir dalam bulan yang sama pulak tewww..
Yahooo!!!! .. number phone and ic aq pon special gila
sebab bnyak angka 8 dan tarikh laher aq sendiri.

Plat number pon nak guna number GD jugak laa ...
Cehwaaaahhh!! Sakan!!
>.<


Saengil Chukkahaeyo Oppa!!!

Saranghaeyo!!