Saturday, August 31, 2013

Happy 56th Merdeka Day & 50th Sabah Maju Jaya

Annyeonghaseyo yeorobeun!! .. ;)




Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 56 tahun dan jugak
kepada rakyat Sabah untuk sambutan yang ke 50 tahun
Sabah Maju Jaya dalam Malaysia.

Alhamdulillah ...
aq bersyukur kepada Allah Taala
aq maseh hidup aman makmur sejahtera di Tanah Airku ini ..

Alright!!
tak best pulak kalo cakap2 formal sangat ne kan ..
awkward okeeeeee .. >.<
Last night ada jugak pegi sebok2 nak tengok bunga api kat
Konsert Ambang kemerdekaan d dekat Anjung Senja depan Promenade Hotel.
Diorang buat semua muaa kat situ.
Banyak acara jugak laa kat pentas.
Tapi kitaorang tak laa gi dekat pentas. Tujuan utama nak datang
pun sebab aunt nak tengok keta berhias jak.
But, u know what, diorang punya entertainment kat pentas
tak best at all.. Bida gilak..
Sound system tak kuat, orang nyanyi pun mcam tak dengar ..
mcam music jak lebi .. then yg paling malang skali bila
time Juara Raja Lawak 7, kumpulan WALA buat lawak ..
langsung tak dengar.
Orang2 yang dekat dengan pentas jak kot bole dengar.

Memang disappointed laa organizer dorang ne ..
Dah la weather semalam mengizinkan  .. program pula terok.

Then untuk perarakan Tanglung pulak yang disertai seramai 700 student skola rendah
and high school, ada yang best. Ada yang tak best. Sebabnyaa mak bapa dorang pun ikot
juak menyibuk orang berarak ... xbest laaaa. Aq ada gak ambik video.
Bole tengok kat bawah tuuu ... ;)

Untuk keta Berhias pulak ..
yang paling awesome keta berhias Kementerian Kebudayaan..
Bentuk sampan then ada bnyak Unduk Ngadau lambai2..
hahahahaha .. Cantik2 siott .. tak dapat nak zoom, pecah gamba.
And sekali lagi aq disappointed sebab kebanyakan acara2 yg berlangsung
semua pun ditakluki oleh orang2 cina ..
Where the earth is Malay People ...???????
Helllllooooooo??????
Semua muaa pon cina ..acara pentas jak laa local people.

Oke, entri ne berkisarkan tentang kemerdekaan ..
aq pulak merapuh ketidakpuasan hati kat sini ..
hahahahahaha ..
apa tidak, semua pun hancur ..
tdak se'best kat negeri len.
Tak semangat aq semalam. Lepas tengok bunga api baru laa semangat naik.

Haiyyyoooo.. its too late oredy laa uncle.

Tapi takpa .. i'm hepy sebab dapat kluar malam. Jarang gila
kluaa malam yukkk .. hahahaha, budak baek laa kunun baaa..
cehwaaahhhh!!! XD












Hahahahahaahaha .. seeeee ..
2 gambar paling bawah tu aq tak bole tahan nak ketawa.
Banyak benda bole gamba, tak pasal2 polis ala2 SWAT tu jugak
yang kitorang rembat bawak masuk gamba.
Hey,hey,hey ..
jangan silaaap. Bukan kamiorang jak tau yang begamba dengan dya.
Banyak lagi orang .. berebut rebut yuuukkkk ..
Mataiii tu polis..
haaiiihhhh, macam ndak besa. Orang sabah bah nee.. semua mua pun sakai!
hahahahahahahahaha XD

And yaaaa..
i'm so sorry guys ..
due to a technical problem ..
tak dapat laa agaknyaa aq nak upload vdeo untuk korang.
Bukan tak dapat, tapi ditangguhkan kepada next entri kelak.
In shaa Allah ..
next entri oke!
Have Fun guys!!
Mianhaeyooooo  ;)


Merdeka! Merdeka! Merdeka!


Saranghaeyo!! <3 <3

No comments:

Post a Comment