Thursday, August 1, 2013

Thank You Mr. Frankie!! :)

Annyeonghaseyo yeorobeun!! .. :)


Alhamdulillah ..
kemarin, 31 july 2013  adalah hari pertama aq pegi belajar memandu.
Alhamdulillah sangat sebab aq tak kekok pegang stereng paa smua tu.
Sebab before this pon, aunty aq pena ajar aq driving sampai gear 2.
Gear 2 jerr cik adek oi ..
belum sampai tahap 3 lagi..
hahahahaha..
Syukur laa atleast i can drive yo!!
wahhhh!!!
bru driving dah excited.
hahahahaha ..

Actually, kalo aq lebi rajin, sekarang ne aq dah ada keta dah.
Aq start ambik pakej memandu ne bulan 5 ato bulan 6 tahun 2012.
Antara bulan2 tu laa.. aq pun dah lupa.
Disebabkan aq ne kurang rajin nak hadiri segala2 kelas ..
sebab tu laa bru sekrang aq belaja drive.

Lagi masalanya, lesen L aq actually dah expired awal bulan 7 baru2 ne.
So kena laa renew balik dekat JPJ penampang.. diorang cas RM30.
Alhamdulillah .. semua dah settle tggal nak focus drive lagi laa..
My schedule will be on wednesday .. Every wednesday turn aq pukol 8.00 am.

My tutor bukan pompuan, tapi laki.
Bole dikatakan sebaya pakcik laa.. he's name Mr. frankie ..
Dya tak garang .. tak slow .. tak panas baran ..
tapi seorang yang agak steady dan cool.

Memandangkan aq dah ada experience memandu before this ..
so dya tak bnyak songeh time ajar aq .. steady jerrrr :)
Dya ajar mcam mana cara parking .. nak break mcam mna ..
and so on ..

Alhamdulillah jugak sebab time2 puasa aq bole tahan ..
tak laa lama sangat dya ajar. 2 jam jak laa.. :)
Tapi syukur sangat 2 jam itu memang sangat bermakna..
Even though di awal perkenalan agak kekok sedikit ..
tapi nanti lama kelamaan oke laa tu ..
kan ... :)

In shaa Allah .. nanti before raya nak bagi dya kuih raya skit ..
nak bagi buah tangan macam tu laa sebab sanggup ajar aq di terik panas matahari.
hehehehehehe ..
Even baru satu hari .. tapi aq rasa macam dah bole bawa keliling kampung ne ..
Thank You Mr. Frankie!! :))

See you Next Week!!
Aja Aja Fighting!!

No comments:

Post a Comment