Wednesday, December 11, 2013

Updated! 11/12/13



Annyeonghaseyoo Unnie!!! Oppa!!Yeorobeun!!

How you guys doin'??? guuuuuddddd????
Yeah! i'm back!
Alhamdulillah ..




Tengah2 malam buta aku update blog ne. Tak pasal2 tangan rasa gatal sangat
mok menaip macam2. Dah laa balik lambat tadi .. dari awal pagi sampai tgah malam dekat kedai.
Penat laa weii ..
Besok bangun awal lagi ne, tapi aku yang bangang ne jugak degil tak masuk tido lagi.
hikhikhikhikhik ...
apa aku kesah. tido lambat pon, aku tetap bangun awal juga. But then
sendiri merana bila oksigen tak smpai ke otak. Asyik menguap nguap nguap ..
Padan muka aku kan.


Tadi dinner ada busy sikit laaa .. as always, bole tahan full jugak. Then bila aq malas mok layan
customer kat luar, aku jadi Kitchen helper kat dalam. Kalo aku tak
follow up order dekat dalam, sah2 ada customer yg lari tnpa makan lagi.

Haaaaaa, becakap pasal customer lari tnpa makan ne, besa laa
kalo dah nama kedai makan kan, mesti ada salah punya. Ter'miss order, order tak
sampai. ato pun lambat sampai.

Kadang2 ada juga customer yg paham, kalo dah full kedai and rata2 diorang order
yg goreng2 pasti akan lambat sedikit, sebab chef goreng2 kitaorang cuma seorang.
Kalo aku mok takeover masak2 pon cuma ambik part yg senang2 jak.
Hahahahaha, masak senang2 pon jgan disangka tak pandai masak tau.
Aku pandai masak laa .. tapi tak la terer sangat haaaaa jujo ne.
Cehhhhh! Poyo! hahahahaha XD

Haaaa, pelik pulak ... sebab aku jarang gila datang awal pagi ne. Aku datang
awal pagi sebab aku kena follow up order dari office sebelah kedai
kami ne. Lab Dom .. Diorang ada minta cater kitaorang, 4 ari beturut2 untuk Pack Meal..
start 10/12 sampai laa 13/12 .. Ada bagi Training untuk orang2 outside Malaysia.
So Tadi baru tau diantara Trainer2 tu adalah orang2 philipin.
Macam mana tau??? Sebab diorang ada breakfast kat kedai, awal pagi lagi.
Cater diorang ne pulak cuma ada untuk Minum Pagi, Luncheon and Tea time.

Start makan pukol 10am and last petang pukol 3pm .. After that, aku take a nap kejap.
Then continue shift malam pulak. Huhuhuu, Kadang tak juga aku rest sebab bising joe!
Sana juga mok relax, sana juga bising. Matai naa rayang ...

Tapi tak paa .. sebab i love my job!!!!
Yeah!

Alright!!

Pasal driving license aku, hukhukhukhuk ..
malas mok cakap laa. Lama dah tak pegi. Busy baaa ..jauh baa penampang tu ..
hahahahahaha padahal ndak juga jauh betul pun. Aku jak lebi2 bagi alasan.
Hahahahaha, dah laa blom renew license lagi ne ..
Si pacik Frankie ne pon ada send text 'Hai' ngan aku.
Hahahahahaha, paham2 laa mok update ceta aku leteww ..
Sori pacek, ndak aku tebalas text muuu .. berat tangan aku mok reply text orang ne.
Naahhhh rayang kalo post tweeeeeeteerrr cepat ko joe kan!!!
Matai! Kantoi sudaaaaa XD

It's ok baa, mok cepat2 abis juga. In shaa Allah mok book test JPJ trus ..
Malas mok tggu lama lagi.

Lagipun oke2 suda bawa karita round dekat area kedai ne ...
Nahhh joe! Borneo sudaaaa..
hahahahahaha XD




ok fine, that's all yeorobeun.
Mengantuk dah ne.
see yaa next entry yaaa ..

Saranghaeyoo!!!
aja aja fighting!!!!



No comments:

Post a Comment