Posts

Showing posts from 2014

I'm in ♥

Image
Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyoo Yeorobeun ~~~ ^_^ ...

I'm in Love ♥ ♥ ♥ ...


Ehh Ehhhh EEhhhh, tetiba pulak aku mau buat entri pasal ne. Why the because..?? hahahahaha!! Aiisshhh! Tengah feeling in love gilaa dengan someone neeeeee since 4 months ago masa Roommate Season 1 tengah airing on ONEHD 393 .. Cheoltae andwaeeyoooo T.T

Kan Last entri story telling pasal Birthday dya, so dah janji mau share kenapa dan mengapa aku tetiba pick him as ma Bias after Jiyong oppa broke ma heart. Cehhwaahhh! Yaaaahhhhhh Daebak! b^^d

Untuk kali ne, I cannot

1127 - Happy Virus Day!!

Image
141127 HAPPY 23TH BIRTHDAY OUR HAPPY VIRUS PARK CHANYEOL

It's been 3 days already he turned 23 y/o (in korean age).. He was born on 27 November 1992. Picture above upload by himself on instagram and he said, he didnt think that he would get a surprised cake that time. In that picture,

Burden

Image
Assalamualaikum w.b.t
Annyeong yeorobeun :)

How you guys doing ..??
Alhamdulillah, I'm doin' fine. *Hahahaha! teda pulak aku dtanya tu kan, tapi menjawap.
Daebak! b^^d

Alhamdulillah, cukup makan, cukup pakai, cukup segala2 nya. Tapi lumrah manusia, kemahuan yg di dahulukan daripada keperluan. *ifyouknowwhatimean

Reading.. is it just a hobby or for knowledge??

Image
Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun, annyeooooonnggg!! ~~ :)


Lately, I just lost my inspiration baaa, that's why aku suda jarang update blog aku. Sebab my ilham is already gone gooonnee away. *kasiandehhgue >.<
Hahahahhahahaa!! bukan apa, i've nothing to share. Even daily life pun malas gilak mau share. One of the reason lagi sebab wifi kedai suda off, so cannot update blog lagi. Whole day running business, so i don't have much time to spend with facing any social network by using laptop. *ifyouknowwhatimean :)

Ok, entri kali ne its all about reading. Its just not about reading, somehow my story still got the 'tepesong

Hello October!

Image
Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun, Annyeooonnngggggg!! :)


wahhhh!! almost a month woooo I didn't update story kaann.
How you guys doin'..???
Gooooooooddd....????
daebak! b^^d

Since raining non stop dalam seminggu yg lalu ne, so i keep eating, eating and eating jak. Ne laa the reason why my face getting a bit chubby. People around pun suda perasan .. aigggooooo, andwaeeyooo >.< Tapi yang paling best time sweater weather ne I keep wearing double shirts. Hahahaha!!! cehhh, perasan ala2 sejuk d korea baaa, bukan slalu pun. xp

Alright, its been less than 2 weeks lagi wedding ceremony akan dijalan dirumah NO.18 . Not me, but my cuzzy .. baru tadi sebok beli stuff untuk door gift nanti. So, actually at this time aku kena

Favorite at The Moment :)

Image
Hola guys!!ehh! ehh! prefer lagi dalam korean version. Hahahah!!
Once again Yeorobeun Annyeooonnggg ~~~!! ^_^

Aku gatal tangan sangat mau share favorite song aku ne. Asyik keep story pasal entah pa pa jak. So for this entry at least aku share pasal aku pulak. Gara2 musim aku ne agak aneh sejak 2 menjak ne.. sebab aku asyik layan macam2 jenis band lagu punk rock laa, metal hardcore laa .. and blaa blaa blaa blaa. Tapi bukan itu jak lagu2 slow pun dengar jugaa :) ~~ There's a lot of songs keep stuck on my mind. So here they are! kalo kamurang mau dengar *kononlaaakaannn bah kasi PAUSE jak baa background music ku tu. Mana2 lagu yang aku share kamurang suka, just leave a comment guys! Share jugak laa kamurang punya lagu2 yg best2 dari band2 yang aku belum pena dengar. Jan jak kamurang share lagu2 pemes yg sekarang ne ato lebi senang lagu2 yg salu keep playing dekat hitz.fm . Bidak lagu dorang .. hahahaha!! Honest opinion konoooonnn. ^_^

Workplace

Image
Assalamualaikum w.b.t
yeorobeun .. annyeooonnggg ~~~ :))


Actually for this entry, I didn't mean to screw up some people. But, like some others said "siapa makan cili, dia terasa pedas". So here I share some topics yang maybe kena pada kamurang juga and juga kena pada aku. Yes, I'm gonna share story pasal workplace.

Responsible.
Atau dalam bahasa melayunya Tanggungjawab dalam bekerja. Bila dah masuk bab tanggungjawab ne, manusia kadang2 banyak alasannya. termasuk aku jugak ne haaaa .. :) Ok, lets see the example story laa katakan yerrr. Kita dalam bekerja memang banyak tanggungjawab. Paling penting laa tanggungjawab dalam jawatan yg diberi. Bila dah diberi tanggungjawab macam ne, harus dan wajib laa dipikul. *fuhhhh siap wajib lagi tuuu. Bukan apa ... some people yang suda diberi tanggungjawab tersebut, bole pulak dya pass kan tanggungjawab tu pada orang lain and at the same time dya syok2 men game. *anda paham kan ..??? Antara alasan2 yg diberi ole manusia2 seperti i…

Mamai si budak frozen xp

Image
Guys!! Budak ne nama dya Humairah. Aku salu panggil dya Mamai *shortname Mak dya baru belikan dress frozen ala2 Queen Elsa *kononnyaa so sampai jak kedai trus aku bagi try. Haaahh! Dah tengok cara budak gedik menggayakan dress dya tu .. cam setaik kan .. hahahahaha!!! Budak2 laa katakan .. xp *background ndak berapa menyerlahh
Have fun! :)

Saengil Chukkahamnida Omma yaa!!

Image
Keep calm Cause today is my Omma's Birthday!

07 Sept. 1968 The day she was born and today 2014 she's turning 46. We (aunt & me) sempat buat surprise birthday celebration petang tadi. Alhamdulillah she's getting more and more tough to be the best omma I've ever had.

Ohhh Tidaaaaakkk!!

Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun, Annyeeoonngg ~~~

Ohh tidaaaaakkkk!!! Simple nyaa blog diaaaaaa ..
Yaaaaa! Chingu yaaaaa, Waeyoooo ..?????
Blog kamu ituuuuuuuuu ..????
Aduhhh simple tapi nice!!
Aduhhh nggak bisa neeeeee T.T
Kena makeover ASAP! jugak. Bosan gilak tengok blog aku mcam ne dah bebulan2 ndak tacap.

Novel ???
Yaa chingu yaaa, addicted gilak dengan novel ne apasal ..???
Aduhhhh stress aku tengok tajuk2 novel ko tu >.<
Cintan sanaaa cintan sini .. aduuhhhh nggak bisa tau. As you know since aku lagi patah hati. So aku cuba untuk tidak ambil serius pada perkara2 seperti ini lagi. Biar kena sekali, jangan kena berkali2. Hahahaha! Kena fokus on work and live the life as I want. Yerrrrrr, *tampa palak kunun.


I'm depressed!

Image
There's a lot of things going on nowadays. Cuma aku seja ndak mau membangkitkan sangat sebab mana yg bole settle, in sha Allah dengan keupayaan aku settle. Tapi sejak 2 menjak ne, tiap ada masala sikit aku dah start sakit kepala sampai pening sampai rasa lemas and need a rest for a while. Yupp, masala pasal keja.

Memang laa, mana laa keja yg teda masala kan. Cabaran untuk aku in charge sebuah restoran ne memang bole melunturkan tahap kesabaran aku. Berdepan dengan karenah pekerja dan segala2 benda yg hidup ne memang sukar dan payah hendaknya. Wallahualam .. jika ini suda ketentuan aku terima dengan redha dan ikhlas. Tiada yg lebi baik sebaik-baik rancangan Allah Taala...

In sha Allah .. Everything will be alright. Wallahualam ..

I'm Officially 23! HBD To Me :)

Image
Assalamualaikum w.b.t
Yeoreobeun, Annyeoonngggg ~~~


Yeahhh! I'm turn 23 Today!
Alhamdulillah, syukran Ya Allah. Thank God .. :). Actually ndak laa mok cakap banyak sebab dah bepulun2 kata2 aku post d laman sosial for today. Hehehehe, dari semalam2 lagi excited sebenarnya .. tak tau laa sebab apa.

At first when I woke up pagi tadi, rasa comfortable pulak *yerr selama ne ndak kompotebel kaa??? dusshhh>>> . Ok then, bangun jak terus2 cek phone, not as usual sebb kali ne noti agak padat dengan wishes from relatives and friends. Thanx guys! You're Daebak! b^^d

Buka punya buka, cek punya cek , not as usual sebab Gd oppa suddenly came up dekat noti epbi aku. Yaiyyy!!! Macam mok lumpat pun adaaa .. hahahahah, malas mok ceta pnjg, hal kecik jak pun actually nya. :)


Aku Muka Baru

Image
Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun, Annyeooonngg ~~~ ^_^

BEFORE                                            AFTER
Transformation! Yeah!  Actually, dah lama rasanya mok bagi view baru. Tapi memandangkan ramai ndak setuju. So aku postpone hajat. But then, since tomoro is my B-Day, so I decided untuk buat muka baru jugak. Ndak kisah laa ada negative words blakang2 tu .. ndak paya la d ambik kisah sangat. Hahahahaha, yang penting aku memang betul2 mok cut it off. So here they are! dah jadi cold city girl. hahahaha *tripsandaraparkletew
Alhamdulillah .. Another few hours lagi dah masuk 23 years old. Ndak rasa sangat tu umur meningkat sebab hati masi rasa muda gitewww .. *dusshhh palak
Gotta back for you guys later .. kbai :)
Lots of Love ^_^

The Moment of Silence - MH17 140822

Image
The saddest moment I've ever seen. Wordless for today. #PRAYFORMH17 #PRAYFORMH370 Alfatiha ..

Tips Menjaga Buah Pinggang

Image
Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun, Annyeong ~~ :)


Dalam tengah scroll post2 some people dekat pesbuk, aku tesentap sejap dengan satu post pasal buah pinggang. Since aku pena buat entri pasal ne baru2 ne jugak, so aku decided untuk share dengan kamurang tips untuk menjaga buah pinggang ne. Bahaya sangat kalo kamurang ndak ambik perhatian pasal benda ne.

** Minuman yang diambil hendaklah MELEBIHI dua liter sehari terutama orang yang bekerja kuat serta berpeluh dan cuba ELAKKAN dari memakan kacang tanah, kacang putih dan segala kacang bergaram ,buah-buahan jeruk kering seperti asam boi dan buah kana.

** Memakan mi segera seperti mi maggi dan makanan rapu seperti twisties, chikadess, serta mi kuning dan roti canai memudahkan penyakit buah pinggang menyerang (Gantikan mi kuning dengan spageti dan roti canai dengan capati dan tosei)

** Minuman seperti nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa juga perlu dielakkan kerana kandungan utama minuman ini mempunyai bahan k…

G-DRAGON 0810 MNET KCON 2014

Annyeong ~~~~~

MNet KCon 2014 which was held in Los Angeles this past weekend, may have been the biggest K-pop event of the year thus far. GD oppa was the one of them yg perform dekat sana. But I still haven't got time to watch full concert, as usual kalo ada oppa kena tengok part dya dulu sebab part dya jak penting. Hahahahahaha!!

Baru kemarin diorang post part GD oppa dekat laman sosial dya. As I know, they said he perform at the last of the program. I knew it! YG artist mesti akan perform at the last of any concert. Because of what ..??????? Because they was really great! dan sangat awesome untuk perform sebagai penutup concert tersebut. Their song, the way their entertain their fans all over the world and of course of their charismatic bila diorang menyanyi.

Ok! Stop carut mencarut ini .. lets watch GD's performance !!! a goo ~~ gooo ~~~ gooooo!!~~
*you're allowed to PAUSE my track list bottom of the sidebar :)






He's awesome kan!!!
I told you baaa .. enjoy jak bila …

Love experience

Image
Since when I decided to share my love experience here .. ????? ermmm *whatever. Cause jari jemari ne non stop typing whatever words came out.. *ples bek katenyerr. So aja!

My experience being in love dulu pun memang bole dikatakan agak kebudak2'kan laa.*youknowwhatimean.
Yes, to be honest memang aku rasa macam tu *selepasakubreakuplaabarurealize, but then after aku dah let go all of things yg buat aku merana, then I realize I should be happy baa like other people.

Why relationship is so difficult to handle..? Why?

Actually ndak begitu difficult as they thought if they found the real one. I mean they found their matching partner. Taun pertama memang masih loving sakan laa orang kata. Taun kedua agak standard jak .. *boring. Taun ketiga which is the last year of the relationship goin' is where we started to bepaling muka. Asyik gadu ndak tentu pasal. This is normal they said. But not me. Sebab aku yg alami. This is what we called percintaan yg terhegeh2. Hahahahah!

Yes! aku m…

Dear my friend ..

Assalamualaikum w.b.t ..
Annyeonghaseyo yeorobeun :)


I'm so speechless at first when she told me she'll got no relay with her fiance anymore or senang cakap she lost her fiance.. ohh maaiii girl!! I know they would ended like this cause her fiance control her a lot baaa.. *youknowwhatimean ..
I know there would have such a trials in engagement ties, Wallahualam, Allah Taala knows better.. but, bukan dengan cara control our movement, our body, its like cannot do like that, cannot go with someone like that and blaaa blaa blaa. Its just engagement laaa and bukan sah lagi jadi husband and wife.

After my chingu dah kena macam ne, terus aku buat research *laaa kononnyaa, what we supposed to do and not to do when we still dalam tali pertunangan ne. But then, ngam2 my chingu ne jugak ada share some of the information pasal benda ne then she post into her blog. You guys bole visit here ..
Bertunang. Apa maksudnya?Maksudnya, apabila anda dan dia bertunang, tidak ada apa-apa yang beruba…

Hello!

Assalamualaikum w.b.t ..
Annyeong :)
Salam syawal yeorobeun ...

Lama kita silence then muncul balik pastu silence balik. I'm so sorry kot2 kalo ada laa yg keep waiting for my next entry. So here is it! .. Hello guys! Hahahahaha :)

Due to my hectic and busy life, I didn't got time to share story of my life these days. I miss writing and blogging about stuff, so much to update and write about. Last entry was 6 days ago.. I wrote it in hurry that time. So I don't fully express my feelings and hahaha! I don't know what I'm blabbering there. You can read my last entry here .

Yeorobeun .. (before raya)
One week before Raya, I was busy baked some cookies. As usual la kan .. at least I got time to make it. Yup, my aunt ada laa buy some cookies just for adding the less of type of biscuit we had. After got back from work, I started my mission to baked all type of cookies I've had listed before it. Hahahahaha!! Just 5 types of it jak laa ..

Reached home around 11pm, and s…

August :)

Image
Assalamualaikum w.b.t ..
Yeorobeun Annyeong ~~~~ ^_^

Salam Aidilfitri. Memandangkan kita maseh lagi berada dalam bulan syawal ne, so senantiasa laah gue mengucapin aildilfitri minal wal faizin kepada kalian semua yaa .. *cakapindonpulakapahal

Hahahaha .. Welcome August!! Alhamdulillah .. laju jak bulan ne begerak sampai ke bulan faveret aku arh. Macam tau2 sak kan.. hahahaha, almaklumlahh .. bulan kesukaan oppa GD ku jugak .. yeppiii ^_^
Bulan ne jugak laaa kita dapat merayakan Aidilfitri. At first aku ndak realize bole kena dengan bulan syawal. Alhamdulillah .. in sha Allah August will be nice to me.

Alhamdulillah .. oppa GD and bespreng share bulan lahir yg sama dengan kite .. *shukeeshukeeshuukeee :)
As you can see, oppa laher 18.08.1988 .. bespreng gue 20.08.1991 and gue 25.08.1991 .. antara numbul2 kami 3 ne, oppa punya numbul laa paling banyak ong orang cina bilang. Hahhahaha, lawa siot! 88 :)

Bulan August maybe bulan agak mencabar kot. Sebab untuk bulan ne, aku ndak mau ada ka…

Salam Aidilfitri :)

Image
Assalamualaikum w.b.t ..
Yeorobeun, Annyeong ~ ~ :)
Salam Aidilfitri, Maaf zahir & batin kepada semua umat islam .. :)

Lama bebeno ambe ndak men'share kan story ambe dekat sini kan. Dah dulu kata mok lebihkan kepada blog berbanding social network yg len. But then, ambe malas sangat menaip nyaa. Ada laa dalam seminggu ne brapa kali bukak, bila dah mok start taip, rasa malas pun menjelma dengan pantasnya. Aigoooo .. that's why bnyak entri ambe balik2 draft jak.
Hehehehe .. memandangkan ambe ne dah datang moodnya, so ambe start laa ber'taiping2 lagi buat kesekian kalinya selepas ramadhan pun berlalu pergi dan kemudian syawal pun menjelma .. How's ur ramadhan guys ..?? Alhamdulillah kalo baik2 sahaja. Puasa full kaa ndak?? Aigoo pompuan ndak payah la baa dtanya, dipaham jugak tu bnyak gilak halangannya. Hehehehe :)

Alhamdulillah .. macam sekejap jak ramadhan berlalu, syawal lagi menjelma. Bagaimana syawal taun ne?? meriah kaa ndak?? Haaaaa, raya taun ne ok2 laaa .. mo…

I SEE HUMAN BUT NO HUMANITY

Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun .. Annyeong :)

Speechless ..
That's all i can say pasal isu hangat yg berlaku yesterday. Dah tu, sampai trending 1 Malaysia .. Hmmm, mok cakap macam ndak lagi .. tapi dah betul2 memalukan Malaysia bila trending d twitter pasal benda ne. Aku bukannya jenis mok ambik tau sangat pasal benda ne, tapi bila tengok d twitter smpai trending sakan, aku pun sakai laa mok tau actually what is goin' on kan. Ngongok sangat bila dapat tau pasal benda yg remeh pun kena 1 dunia perlu tau. Ndak malu kaa dorang tu, especially that hijab girl.

I'm not saying that all muslim hijab's girl memalukan. I mean perangai prempuan tu. At first bila aku tengok jak short video kena upload d youtube tu klik sini kalo mau tingukmemang panas jugak ati aku, macam mok tibai2 jak tu pompuan. Muslim girl yg berhijab, automatik orang akan bilang dya ada akhlak yang baik. But then after yesterday punya kejadian berlaku, for sure non muslim akan pandang serong dengan girl2 yan…

Kerana Terseliuh, Aku Relakan ..

Image
Assalamualaikum w.b.t ..
Yeorobeun, Annyeong :)
Salam Ramadhan ... :)

How you guys doing ..??
Gooooddd ...??? Daebak! b^^d

Title tu baaa, hahahahaha! Aku menaip pun katawa2 joe. Macam tajuk derama tibi 3 tu jak. Hahahahaah! ngongok! XD. Actually yang terseliuh tu tulang belakang dekat pinggang aku ne. Sudah 2 ari aku tahan rasa sakit ne.


Kejadian berlaku 2 ari lepas .. tapi sakit2 tulang dya ne ada laa dalam seminggu gitu sebelum ne kejadian parah berlaku. Tapi sakit2 besa jak, sekejap rasa sakit, sekejap ok .. But then, bila tiba masa aku mok mandi tu *bebalik pada 2 ari lepas, sebelum mok mandi memang rasa suda over sakit dya dekat pinggang ne, tapi still tahan .. smpai laa suda masuk kamar mandi mok tunduk ambik barang ka apa *lupa suda, trus teseliuh gilak! Nada jugak bunyi preekkk tuu tapi nyilu didalam dya. Masha Allah, Allah jak tau rasa sakit dya macam mana ari tu .. cepat2 jak mandi trus kasi rest tu badan. Sakit kiooo.
Sampai laa bila mok masuk tido pun susa mok melimpang ..…

Ramadhan Activities: Refresh Yourself & Myself

Image