Saturday, January 25, 2014

What is Tampon..??????

Annyeonghaseyo yeorobeun..

Hola bloggers .. how u guys doin???
goooooddd???
Alright!
Chingu yaaaa ..
i've read your new entry just now ..
Tampon????
what is that???
Aigoooo, never heard that word before.
But after read ur entry, then i gugel it.
Ohhhh, ok .. ermmmm .. awwww. Bole pulak masukkan macam tu.
Rasa macam sakit jak .. Aigoooo
hehehehehehe

What is Tampon????


Tampon sendiri berfungsi dan dibuat dari bahan yang sama dengan pembalut,
namun dimampatkan menjadi bentuk tabung kecil dan dipakai dengan
cara dimasukkan pada liang vagina untuk menyerap darah menstruasi.

Now i know .. tapi for me kan chingu, better use the pad jak. Sebab this kind of method macam
uncomfortable jak. Tiap 3 hours kena change. Lagi pun kena masukkan dalam liang
vagina??? euuuu, hahahahahaha ... even benda ne dah lama
tapi kurennngss fofular nyaa dalam kalangan remaja ..

hahahahahah, but atleast knowledge baa kan.
Yeah!! Kamsahamnidaa chinguu yaa!!
Daebak!

Friday, January 24, 2014

[WIN: Who Is Next] Team A: Officially Missing You..

Annyeonghaseyo yeorobeun!!

#You are allowed to PAUSE my Track .. ;)



Spot The cutest person there!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I'm melting with his voice!!





Wednesday, January 22, 2014

B2B??? Unnie! U make me Jeles baaa T_T

Assalamualaikum .. Annyeonghaseyo yeorobeun!!

Holaaaa bloggers!
How guys doin??????? goooodd??????
Awesome!
Ok, me?? Alhamdulillah .. i'm much better today.
Cuma, maseh batuk2 sikit jerrr ..
iyaa iyaaa laaaaa..
hahahahahahaha XD

Ok! Entri kali ne..
B2B ..
What is that?????
Bride To Be ..
Me???? noooo laaa, dega chingu yaaaa.. Aidah
chingu kita dah nak kawen laaaa..
kita jeles neeee.. Aigoooo, dah laa dya busy2
sana tengah prepare and be ready everything untuk majlis dya nanti.
Bila dya kawen???
Haaaa, itu tak tau plak. Tapi in shaa Allah katanya Tahun ne. Sebab last year
dya tunang, then katanya lagi tempoh setahun ikatan tunang tu.. then her wedding laa
ish ish issshhhh .. jeles plak aku dah ada org nak kawen ne.
Aku????
Aigoooo, iboh cakap laaa ..
In shaa Allah .. Allah Taala dah atur someone untuk aku.
We wait and see who's the lucky one.
Hahahahahahaha .. ;)

Hmmm, In shaa Allah panjang umur, takda halangan aku nak jugak
attend wedding dya nanti. Mesti aku nangis nanti kan kalo dya dah sah begelar wifey
to someone who actually my senior college jugak.
Eh ehh ehhh, apasal pulak aku yg nak nangis.
Hehehe, sedih laa tak dapat dah enjoy bujang2, lepak2 sama, kuar shopping sama
as we always do time alam ke'kolej'an dulu2 tuuu..
Aigooooo .. 
Sekarang ne pon rasa macam mok pegi vacay jak seminggu ...
Aku nak lapangkan pemikiran aku yg kusut sangat ne.
Aku nak lepak2 dekat beach ..
Aku nak sangat pegi oliday dekat Mabul Island tuuu .. alaaa
dekat sempolnaaa tuu rayang.. bdekat dengan sipadan island jugak.
Pokok nyaaa aku mok travel jugak pulau2 awesome d sabah ne. Kenapa laa tak pandai
swim sekalipun..
Hhahahahahaha, malunyaa!! XD




Pic dekat atas ne adalah Pulau Mabul ..
This is pretty awesome i tell you. I don't know laa..
kalo tengok benda2 macam ne kan ..
aku punya semangat mok pegi memang mencabar keimanan skit.
Apa tak nyaa .. u can see how jernih the water is. Daebak!!

and yup . Alhamdulillah .. Headache hari ne tak berapa terok sangat dah.
Tak macam kemarin. Yesterday punya headache macam aku nak hentak kuat jak
kepala ne kat dinding. Sakit siot!

Alright! That's all yeorobeun!
See ya next entry!
Annyeonghigaseyooo ~~~
Aja aja fighting!

Tuesday, January 21, 2014

S.I.C.K

Assalamualaikum .. Annyeonghaseyo yeorobeun!!!!! :)


Holaaa!!
How u guys doin???? goooooooddd???
Awesome!!
Me?? Yahhh, still in the fever mode. Headache yang tak habis2, flu yang tak sudah2 ..
fuhhhhh, brapa ari dah .. rasa macam mok baring jak 24 jam ... Tak mok buat keja.
Tapi what to do, disebabkan kurangnya kakitangan ne, terpaksa laa
aku turun padang macam besa dalam keadaan mata yg agak sembap ..
dengan itchy nose nyaa lagi ..
Haiyaaaaa .. annoying sungguh dowh!
Kan sekarang ne operasi penangkapan PTI tuu ..
jadi kebanyakan staff pun bukan orang sini, and takda document2 yg penting
untuk buat dorg keja sini. Paham2 laa kan, malas jgak mok xplen panjang2.
Tapi takpa .. ne semua ujian Allah Taala. Kita kena sabar.

Aigooo, baru ari ne pulak aku tejangkit batuk2 dri family ne. Ne yang tak best ne.
Tapi yang best nyaa even sakit tekak, tetap jugak minum sejuk yukkkk, mana ko mok caaleeennnn.
hehehehehehehe Daebak!

Tetiba hari ne sora betukar jadi genre rock.. Aramaiti!!!! hahahahahahahaha XD
Kalo batuk pulak, yg tak best nyaa sakit dada ne menahan.
Tapi syukur laa ndak jugak telampau teruk macam bapa aku.
Memang susa mok dengar dya cakap lagi. hehehehe ..
Hmmmmm, Aigooo, eottokajuu ..
It's ok, ujian dari Allah Taala.
Sentiasa sabar yaa.. Aja Aja fighting!!!

That's all yeorobeun..
Annyeonghigaseyooo ~~~~ :)

Friday, January 10, 2014

Last Driving Class!! Yeaahh!

Annyeonghaseyo yeorobeun ..


Rabu lepas bersamaan 08 january 2014 pkul 8.30 pagi aku sampai
kat tempat aku blaja driving.
Sebulan aku cuti pegi driving class ne ..  apa tak nyaa ..
aku punya lesen L tu dah expired, takda masa
mok renew, then kena pulak dengan krimas nyaa n new year nyaa lagi ..
so aku punya tutor pun cuti laa.
Takpa sometimes kena cuti jugak ..kan
hehehehehe ..

So sampai jak sana .. aku terus start refresh balik apa yg aku dah blaja.
Parking bontot, parking 3 penjuru, naik bukit ..
and jalan2 pulak di laluan A & B untuk ujian JPJ nanti.

Alhamdulillah .. semuanya dipermudahkan Allah Taala.
Memandangkan aku salu juga drive2 area alamesra ne .. so
tak laa kekok sangat drive keluar, and thanx a lot to Mr.Frankie
He does help me a lot .. yahh, a lot actually.
Kamsahamnidaa ahjussi! ;)

In shaa Allah kalo takda halangan, aku pegi test JPJ before the end of this month,
or before Chinese New Year. In shaa Allah .. amin.
Next week aku g drive untuk refresh balik bnda2 yg perlu lulus
dalam test JPJ ne.. tak sabar mok ada lesen P, hahahahahaha
bule jugak klua2 dluar sudaaa ..
In shaa Allah i can do it.
Aja aja fighting!!!!!!!!! ~~~~XD
 



New Year 2014 First Entry!

Annyeonghaseyo yeorobeun ..

Selamat Tahun Baru 2014..
Actually, mood aku tak berapa baik ari ne. Asyik moody memanjang.
Entah laa kenapa. Sebab tu laa lama ndak update cerita2 menarik.
Actually nya lgi, banyak benda menarik aku mok ceta ne ..
(eh,eh,ehh ... menarik kerrrr??)

LOL


Once again, Happy new year yeorobeun!!
Cheers!~~
hehehehe, tak best laa kalo moody memanjangkan.
Hmmmm, rindukan mr.babyface aku laa , sebab tu jadi macam ne.
Oke tak paa .. idup perlu diteruskan .. aja aja fighting!

Most of people in the world suka buat azam untuk taun baru ..
tapi last2 entah kemana azam nyaa .. 
For me, tahun baru ne in shaa Allah akan menjadi tahun yg terbaik untuk aku ..
 yang penting Allah Taala sentiasa beri petunjuk dan hidayah
untuk aku meneruskan kehidupan di dunia yang sementara ne.
in shaa Allah ..

Awal tahun baru aku biasa2 jak .. tak laa happening macam orang kat kehel tu.
Takda apa yg mok dibanggakan laa ..
Azam???
hehehehe ..
bespreng pon ada tnya jugak apa azam tahun baru.
then suddenly aku bepikir .. apa azam aku eh??
Apa tak nyaa .. macam sekejap gilak 2013 ne. Laju betul masa berlalu.
Mashaa Allah .. apa jak  laa dpolah aku tek tahun lamak2 yaa owh.
aieeeee , kaka sawak indah kamek tok ngek.



orait tutup cerita ne..
Now nak ceta pasal this week .. ala
macam besa update aku punya mini kdrama ne.
hehehehehehehehe ..
This week ada hari yang sangat indah .. ada hari yg memang moody habis ..
ada hari yg ceria, ada hari yg lemas nak mampus.
Hari isnin ...
ermmm, actually, time lunch dya memang ada makan kat kedai.
But i dont get to see him face to face sebab sebok
follow up order dalam kitchen.
Aigoooo ..
Hari selasa .. he wear soft puprle belang pink tak silap me..
hehehehehe .. shooooo kiut!!
dya xmakan kat kedai, dya take away. Kakak ada tnya dya
napa tapau jak, sleepy katanya .. hehehehehe ..
poor oppa. Mesti penat kan ...


Hari Rabu .
dya ada makan kat kedai.
Tapi kemarin memang mood aku spoiled habis.
Entah kenapaaa ..
here's the story ..
he wear soft purple .. and dya memang kacak habis kemarin.
Comel, hensem .. buat aku cair pandang dya.
Tapi kemarin .. aku heran
kenapa dya makan menghadap ke luar..
hmmm, rupa2 nya tejumpa ex pulak. Ex dya makan kat kedai ne ..
ehh ehh ehhh, mana aku tau itu ex dya kaa ato gf dya..????????
ish ishhh isshhh, memandai jak kan. BBukan apa, aku pena nmpak dya begamba dengan
pompuan kiut tu kat fb. Ehh, mana tau itu ex dya..???
Ehh .. ehhh .. ehhh, ntah laa nong, tetiba men semberana jak aku bgi
fakta kan..ntah fakta kaa auta. Manatau tu memg gf dya .. ishh isshh isshh, sedihh mak T_T
Jangan tanya dri mana aku tau, sebab malas mok explain lagi.
Aku ne kaki stalk, hahahahahah LOL


Then bila time oppa mok bayar, oppa mengeluh depan aku.
Then abis bayar, dya angkat tgan dengan girl tu. So i saw that girl ..
then macam pena nampak, and yahh totally same dengan pic yg
aku nampak hari tu...
Then tetiba aku rasa sakit hati. Yerrr kerrrr ..
looooooommm kamek tok.
Tetiba rasa frust habis, makan pon takda selera, pegi sana sini pon
macam tak tentu arah.
Orang buat sala sikit, aku marah ..
tetiba mood happy aku macam kena kidnap dari aku ne.
Gileeeeeeerr ko nyah, apahal aku macam tu eh??
Bengang palak otak.

 Hari Khamis pulak ..
hehehehehehe .. hari ne memang buat aku ceria sikit,
sebab apa ..
sebab oppa stare at me!!!!!!
Aigoooooo!!!!!
Oppaaa i can't believe u make eye contact dengan aku..
Oppa u DAEBAK!!!!!!!!
hahahahahahaha ..


DAEBAK moment!!!! :)
haaaaaa, ambik kau bahasa pasar aku.
hehehehehe, here's the story
time lunch, aku jaga kaunter ..
then dya just take away jak. Dya tak makan kat kedai.
Busy agaknya, atopun dya sleepy ..
Tapi entah laa why that day kan dya manyak buat lawak.
He make me laugh! He make me smile! Then after he done with his payment ..
dya buat make eye contact with me.
Aigooooooo seyes comel siot!!!
Comel sangat!!!!


and yah! It's friday ..
friday takda pa pa special laa.
Dya tak bekpes sni, even lunch skali. Masa antar barang2 cater
kat opis tgakt 2, i saw him. Tapi sipi2 jak. Tak nampak depan2 sebab i was
talking with mdm.peck . and yaahhh, lemah nyawa bila
tak nampak dya around here.. and i was like what is goin on with me.
Move on baaa .. Aigoooo, he's not even ur someone pun ..
buat apa mok rasa sakit hati.
hurmmmmmm .. lol jugak aku ne kan.

Orait that's the mini kdrama sepanjang minggu ne.
Saja mok borak pasal ne sebab nak ilangkan stress melampau2 ne.
hehehehehehe .. Daebak!

That's all yeorobeun!!
Annyeonghigaseyoo ~~