Friday, January 10, 2014

New Year 2014 First Entry!

Annyeonghaseyo yeorobeun ..

Selamat Tahun Baru 2014..
Actually, mood aku tak berapa baik ari ne. Asyik moody memanjang.
Entah laa kenapa. Sebab tu laa lama ndak update cerita2 menarik.
Actually nya lgi, banyak benda menarik aku mok ceta ne ..
(eh,eh,ehh ... menarik kerrrr??)

LOL


Once again, Happy new year yeorobeun!!
Cheers!~~
hehehehe, tak best laa kalo moody memanjangkan.
Hmmmm, rindukan mr.babyface aku laa , sebab tu jadi macam ne.
Oke tak paa .. idup perlu diteruskan .. aja aja fighting!

Most of people in the world suka buat azam untuk taun baru ..
tapi last2 entah kemana azam nyaa .. 
For me, tahun baru ne in shaa Allah akan menjadi tahun yg terbaik untuk aku ..
 yang penting Allah Taala sentiasa beri petunjuk dan hidayah
untuk aku meneruskan kehidupan di dunia yang sementara ne.
in shaa Allah ..

Awal tahun baru aku biasa2 jak .. tak laa happening macam orang kat kehel tu.
Takda apa yg mok dibanggakan laa ..
Azam???
hehehehe ..
bespreng pon ada tnya jugak apa azam tahun baru.
then suddenly aku bepikir .. apa azam aku eh??
Apa tak nyaa .. macam sekejap gilak 2013 ne. Laju betul masa berlalu.
Mashaa Allah .. apa jak  laa dpolah aku tek tahun lamak2 yaa owh.
aieeeee , kaka sawak indah kamek tok ngek.



orait tutup cerita ne..
Now nak ceta pasal this week .. ala
macam besa update aku punya mini kdrama ne.
hehehehehehehehe ..
This week ada hari yang sangat indah .. ada hari yg memang moody habis ..
ada hari yg ceria, ada hari yg lemas nak mampus.
Hari isnin ...
ermmm, actually, time lunch dya memang ada makan kat kedai.
But i dont get to see him face to face sebab sebok
follow up order dalam kitchen.
Aigoooo ..
Hari selasa .. he wear soft puprle belang pink tak silap me..
hehehehehe .. shooooo kiut!!
dya xmakan kat kedai, dya take away. Kakak ada tnya dya
napa tapau jak, sleepy katanya .. hehehehehe ..
poor oppa. Mesti penat kan ...


Hari Rabu .
dya ada makan kat kedai.
Tapi kemarin memang mood aku spoiled habis.
Entah kenapaaa ..
here's the story ..
he wear soft purple .. and dya memang kacak habis kemarin.
Comel, hensem .. buat aku cair pandang dya.
Tapi kemarin .. aku heran
kenapa dya makan menghadap ke luar..
hmmm, rupa2 nya tejumpa ex pulak. Ex dya makan kat kedai ne ..
ehh ehh ehhh, mana aku tau itu ex dya kaa ato gf dya..????????
ish ishhh isshhh, memandai jak kan. BBukan apa, aku pena nmpak dya begamba dengan
pompuan kiut tu kat fb. Ehh, mana tau itu ex dya..???
Ehh .. ehhh .. ehhh, ntah laa nong, tetiba men semberana jak aku bgi
fakta kan..ntah fakta kaa auta. Manatau tu memg gf dya .. ishh isshh isshh, sedihh mak T_T
Jangan tanya dri mana aku tau, sebab malas mok explain lagi.
Aku ne kaki stalk, hahahahahah LOL


Then bila time oppa mok bayar, oppa mengeluh depan aku.
Then abis bayar, dya angkat tgan dengan girl tu. So i saw that girl ..
then macam pena nampak, and yahh totally same dengan pic yg
aku nampak hari tu...
Then tetiba aku rasa sakit hati. Yerrr kerrrr ..
looooooommm kamek tok.
Tetiba rasa frust habis, makan pon takda selera, pegi sana sini pon
macam tak tentu arah.
Orang buat sala sikit, aku marah ..
tetiba mood happy aku macam kena kidnap dari aku ne.
Gileeeeeeerr ko nyah, apahal aku macam tu eh??
Bengang palak otak.

 Hari Khamis pulak ..
hehehehehehe .. hari ne memang buat aku ceria sikit,
sebab apa ..
sebab oppa stare at me!!!!!!
Aigoooooo!!!!!
Oppaaa i can't believe u make eye contact dengan aku..
Oppa u DAEBAK!!!!!!!!
hahahahahahaha ..


DAEBAK moment!!!! :)
haaaaaa, ambik kau bahasa pasar aku.
hehehehehe, here's the story
time lunch, aku jaga kaunter ..
then dya just take away jak. Dya tak makan kat kedai.
Busy agaknya, atopun dya sleepy ..
Tapi entah laa why that day kan dya manyak buat lawak.
He make me laugh! He make me smile! Then after he done with his payment ..
dya buat make eye contact with me.
Aigooooooo seyes comel siot!!!
Comel sangat!!!!


and yah! It's friday ..
friday takda pa pa special laa.
Dya tak bekpes sni, even lunch skali. Masa antar barang2 cater
kat opis tgakt 2, i saw him. Tapi sipi2 jak. Tak nampak depan2 sebab i was
talking with mdm.peck . and yaahhh, lemah nyawa bila
tak nampak dya around here.. and i was like what is goin on with me.
Move on baaa .. Aigoooo, he's not even ur someone pun ..
buat apa mok rasa sakit hati.
hurmmmmmm .. lol jugak aku ne kan.

Orait that's the mini kdrama sepanjang minggu ne.
Saja mok borak pasal ne sebab nak ilangkan stress melampau2 ne.
hehehehehehe .. Daebak!

That's all yeorobeun!!
Annyeonghigaseyoo ~~

No comments:

Post a Comment