Monday, February 24, 2014

BR1M ..??????

Annyeong yeorobeun ..

How you guys doin..????
Gooooooooddd...???????
Daebak!!

Oneul eunmu seun yoil ieyo ...???? (What's the day today)
Vol yo il ieyo !!!! (Today is Monday) ..

Hehehehehehe, ada hati mok cakap korea2 kunun .. alaaa kunun jak tu nooongg.

Orait guys!
BR1M....????????
Yeayyy!!!! Sapa dah dapat???????????
Spend2 luk baaa .. aigooo
Aku lom dapat gik nong Aidah..
Aihhh kamurang suda dapat kaa..???
Astagfirullahalazim .. aku kan nada mengasih number account ku baa .. aigooo
tpksa laa tggu Baucer dya nanti ne. Nda paa baa kan.. kalo awal2 mngambik, nah awal abis tu kan nanng..
heheheehe ..

Bah berapa kamu dapat?? RM300 ..???? RM650???
Bajimat2 laa rayang arhh .. aku ne pun ntah laa kalo dapat duit tu nda tau mok buat apa. Disimpan ato pun.. *ngehhh ngeeehhh ngeeehhhh .. hahahahaha *evilaugh

Aihhhh, apa ko pikir, jan kamurang macam2, ada laa baa mok membali tu ..
banyak gila wishlist aku bulan feb tok kohh .. mok beli laptop laaaa, mok beli Iphone 5s, mok beli Ipod Nano takpon Ipod Touch. Atleast tak teganggu baa phone aku satu ne.

Ne ndak, dya jugak laa bikin calling, bikin men game, bikin wasap2, bikin dengar lagu, bikin donlod music video .. bikin donlod gambar2 .. naaahhh, matai. Kalo manusia, peng suda dya ne kan ..

Hahahahaha .. it's oke yeorobeun, one day can do macam kata sir paiz ku tek. Yerrrrr looooooommmm :)

Uii kesiukan laa dapat BR1M suda, p bank BSN tdi pun punya men panuh itu ATM, matai semua mengambik duit .. hahahaha, duit capat kamurang p bank. Kalo disuru urus itu ini dbank, bagus kalo panuh macam tdi. Adehhhh, people nowadays baaa .. macam kamurang ndak paham jak .. :)

Bahhh, itu jak aku mok cakap actually .. aku bulum dapat lagi nong .. nanti tunggu Baucer dya.
Lambat baaa membagi number akaun ari tu .. aigoooo, andwae! Bahh ada masa ko psni KK arhh, jalan2 kita baaaa. Boring baa ne ... mok cuti GIRLS DAY nanti ne .. tiak mau ada gangguan. Jan laa lama2 d kaningau tuuu .. busan ngek ..
hahahahahaha ..
aigooooooo, gwaenchana .. aja aja fighting!!!!

Annyeonghigaseyo ~~~

Thursday, February 20, 2014

Hi people :)

Annyeong yeorobeun ..

Hi people :)

Nak start entri dengan senyuman dulu ;)))))))))) ..
hahahahaha lol.
Takda yang special sangat pon mok senyum2 lebar ne..
saja ilangkan stress kena manyak senyomm wooo .. maru muka manyak canteekk liao ..
lol! hahahah xp

Ohh yaa, by the way can u see my new layout!
Excited sikit sebab baru change new layout 4 days ago.
Before this using blogskin, which is memang susa sikit kalo mok edit. Kena ingat kod2 tertentu .. paste sana sini .. hahaha, then change lgi g blogger template, tapi nampak bidak .. trus tukar template g simple punya.
Senang dan kemas jak nampak .. so layout sekrg ndak laa childish macam dulu2 tapi yg penting tetap shoomel, kaaaannnnn .. kekekekeke xp

Dah hampir 5 days tido aku ndak cukup ne .. penat siot dari awal pagi smpai tgah malam, habis tegendala sistem dalam badan aku ne. Dah laa supplement aku pon kejap ambik kejap tak. Hahahaha, malas leteww ..
Spanjang minggu ne catering agak busy skit. Lagi2 bulan Mac nanti smpai ada 3 kali cater kahwin sepnjang minggu. So memang ujung minggu takda rehat laa agaknya .. Alhamdulillah, rezeki Allah Taala ..

Massage dekat 1borneo sana macam memanggil2 aku ne pulak, macam tau2 jak dya badanku sakit2 sekarang ne. Tapi baguslaa, atleast kurus jugak aku ne .. hahahahaha lol!

Ohh yaaa, Makcik 'Always Right tu ada datang kemarin .. Tapi pelik tak pulak Makcik 'Always Right" tu pakai tudung, hari tu pakai. Hmm, ne laa people nowadays .. susa mok cakap. Wallahualam ..
Tapi yesterday tu adalaa sikit2 cerewetnyaa, Dya duduk Table 13 which is dekat dengan kipas. So mungkin tak selesa dengan kipas yg agak besar tu, dya minta matikan. Makcik .. Makcik, dah laa tengahri, panas lak tu .. bole pulak dya minta matikan so macam mana dengan customer laen kepanasan. Kalo takmok kena kipas besar tu buat apa dok dekat sana. Dekat dalam kan bnyak.. Dudok laa jauh2 dari kipas besar tu. Ishhh issshh isshhh ... pelik Makcik ne.

Lepas Ana bgtau yg Makcik ne minta matikan kipas, aku terus masuk dalam idupkan balik. Tapi aku tak halakan tempat dya, aku bgi hala tempat len ... hmmm, Makcik 'Always Right' ne memang mencabar keimananku. Tapi aku sabar sahaja .. mesti manyak senyoomm yaaaa ...

Itu laa ustaz kata, Allah menguji kita dengan pelbagai cara, sesiapa sahaja, dimana jua sekalipun. So this is it, Allah Taala hantarkan Makcik 'Always Right' ne dekat aku sebab Allah nak uji kesabaran aku .. and yahh i did it actually! Selama mana dya mara depan2 all i have to do is smaaaaaaaiiiiiilllleeeeee ... :)) hahahahahahahah. Well done SHEKIN! Well done!!! DAEBAK! :)


Alright, that's all ..
in shaa Allah jumpa next entri ..

Annyeonghigaseyoo yeorobeun :)) ~~~

Monday, February 17, 2014

Makcik "Always right" ...

Annyeong yeorobeun ..

Hi , people :)

How u guys doin..???
Gooooooddd???
Daebak!
Its been a week didn't update new story .. actually ada story, cuma aku jak tak share ngan korang.
Malas sangat mok ngadap laptop siot. But, weekend memang ada buka blog .. just tengok jak. Then tedetik pulak aku nak buat muka baru. (*Ne nanti kita ceta entri laen k. ;p)

Orait, Nak diceritakan pasal pelanggan sentiasa betul nee, buat hati ne macam nak remuk puloookk dia.
Actually this story baru berlaku dalam last week laa .. maybe ari rabu or khamis macam tu .. forgot oredy.
Makcik "always right" datang makan time lunch dengan anak pompuan dya and anak laki dya. Yes i remember sebab kejadian berlaku depan mata and mangsa dya aku.
Hahahahaha lol :) *tak lucu pon.

Actually macam ne, Dya duduk table 15, so bila dya panggil mok buat payment .. so aku kira laa and pegi tempat dya bgi bil. *Dalam keadaan shocked, tetiba dya hentam aku pulak pasal cara nak buat air.
hahahahahahaha .. *Tak lucu ok
Anak dya pompuan ada order tempat air kata mok Bandung, so di buat laa bandung. Then bila dah time mok bayar, makcik "Always Right" ne suru pulak reject air Bandung yg actually dah habis minum pun. Dya kata " Kenapa buat bandung ada gula, supposed teda gulaa baa, kenapa kamurang pakai gula .." she said ..
aku hanya mampu tersenyummm ..

Sebab dalam pikiran aku maybe dya minta Bandung kosong tak nak gula, so aku just say sory .. senyum jak mampu *dalam hati macam nak hentak pulak makcik ne .. hahahha, just kidding.
and yahhh, bukan cakap pelan, macam dya nak satu kedai pulak tau kitaorang sala. Padahal, terang2 dya kata, macam mana kami buat air simpan gula .. actually kalo bandung tidak paya pakai gula. Aihhh, so aku confused .. aku hanya mampu tersenyumm jak say sory. Sebab, customer is always right kan..
Then aku pon bagi reject laa Bandung tu, bagi kesian kat Makcik "Always Right" ne ..

Anak laki & pompuan dya bole pulak buat muka sombong depan aku .. Kalo aku mak aku bising2 macam tu, dah lama aku suru mak aku sabar, ne tak .. buat muka bodo sombong lagi depan aku. eeeee macam nak siram pulak air bandung depan kau.

Dah tu, Settle payment, aku say sory and aku just thanked jak Makcik "Always Right" tu haaa ..
Aku pegi tanya Kak Lin, which is our bartender, cehwahh .. kata Kak Lin, anak pompuan dya yg order. Tapi tak pulak dya minta kosong kaa apa. So buat biasa punya prosedur laa kena ada gula, susu cair and sirap merah. Maybe jugak Makcik "Always Right" tu maksudkan buat bandung guna susu manis.
ehhhh .. ehhh .. ehhhh, kalo ikutkan kitaorg memang prosedur nyaa gula and blaa blaaa tu. Tak pakai susu manis. Ishh Ishhh Ishhh .. sakit pulokk ati kita ne dya mara depan orang tau. Tapi aku tak laa ambik ati sangat .. sebabbbbb.. baca kat bawah ne haaa, hehehe :))

Here's the story ..

Sebenarnya, makcik ne memang agak "pemes" jugak dikalangan restoran2 macam kmiorg ne. Sebab makcik ne agak cerewet, ermm bukan laa agak cerewet, tapi tersangat melampau cerewetnyaa yaa. So, maybe aku laa antara orang yg tak tau laa ke berapa .. and restoran kamiorang ne tak tau laa restoran yg ke berapa dya buat hal. Aku tanya Ana, which is my Aunty yg jaga kaunter and tolong kira makanan nasi campo .. Ana kata memang Makcik "Always Right" tu cerewet, sebelum2 ne memang salu makan sini jugak cuma time tu pulak kena kat aku ne haaa.. Sabooooo jerrr laaa

Kalo Ana kira makanan campo dya mesti Makcik "Always Right" tu kata, ne saya ambik sikit2 jak ne dek arhh .. ketara sangat kedekut nak bayar murah2. Tnya pulak Kak Aisah, which is pena kenal Makcik "Always Right" ne makan di restoran something2 tu pena juga buat complain, then dya nak reject food .. padahal food dah habis makan jugak pon. Apo konoooo ehhh jangg .. lol

Tnya Abang Juara Axis sebelah ne pulak, memang Makcik "Always Right" ne suka buat complain. Cerewet dya melampau lampau. Hahahahaha, sian pulak aku dengan Makcik "Always Right" ne .. But it's ok yeorobeun .. past is past :)

After that kejadian, Tak nampak pulak Makcik "Always Right" tu around here .. Maybe dah buat complain tempat orang len jugak kot. Subhanallah .. subhanallah ..
Yang aku tak puas hatinya, bole pulak Makcik tu cakap kita tak pandai buat minuman siap dya ajar lagi kalo buat Bandung tak paya letak gula letak susu sama sirap jak .. so nasip mood ok i said sory jak. Then confused jugak dalam ati cakap kalo pakai susu and sirap tawar laa Bandung tu. Ermmm, maybe maksud dya susu manis kot. Ehhh .. ehhh .. ehhh customer is always right baa kan. lol :)

Ok! That's all yeorobeun .. penat jari jemari menaip ne .. Tak mok ingat kisah Makcik "Always Right" ne ..
Tetiba sakit hati pulooook yerr.. hahahaha lol ..

Annyeong .. :)

Tuesday, February 11, 2014

Nak Diet lagi..????

Annyeonghaseyo yeorobeun !!
How u guysss doooiinnn??? Goooooooodd??
Daebak!

hmmm, DIET????
Yes!!! DIET!
Aku rasa macam sejak 2 menjak ne badan aku macam dah betompok2 lemak laaa ..
Apa tak nyaa, aku dah start stop makan supplement aku tu .. lotion slim
yg aku salu guna pun dah jarang2 guna. Sebab apa??? sebab dulu
konpiden gilak yg aku ne dah kurus after posa taun lalu.

Kalo korang tengok picture2 aku before posa . yobihhh gemok siot!
Lemak betompok2, muka pon chubby. eeuuuuuu, tak shukee ...... tak shukeeeee.
 After taking my slim pack promotion, now badan memang dah ok. Aunty2, kawan2 pon
cakap aku dah kurus .. yg lama tak nmpak pon cakap badan susut skit tak macam dulu.
Apa tak nyaaa, aku amalkan time tengah posa tu. Memang posa sebulan dalam bulan ramadhan tu.
Even datang bulan pun, tetap jugak ikut2 orang puasa. Hahahahaha, cuma makan time sahur
and berbuka puasa jak.

Dalam pack promotion tu dya mengandungi Teh, Kapsul and Lotion.
Tapi aku bukan jenis yg suka minum teh pahit2 ne. Dya lebi kurang macam chinese tea laa ..
dalam 1 pek dya ada 15 sachet. Sehari 1 sachet laa .. Tapi memandangkan aku tak minum
teh ne, so i tolak tepi. Then i focus more to kapsul and lotion. Lotion dya agak pedas jugak,
kapsul macam biasa, makan 4 biji satu hari .. 2 pagi 2 malam.
Before puasa pun memang aku amalkan .. yang best kapsul dya ne buat aku haus.
So memang kena banyak minum air laa..
 Ne laaa pek slim yang aku dok pot pet pot pet dari tdi tuuuu ..
Actually taun lalu dah aku amalkan ne.. tapi sekrang dah stop. Dulu harga dya RM40 ..
tapi sekarang macam teda suda tu tau tempat yg aku slalu beli tu di 1Borneo ..
Entah laa better cari lagi nanti .. kalo teda pun, tpksa laa
aku beli satu2 ..

and yahh!! I suggest u this one memang terbaik, bagi aku laa ..
sebab tu aku suggest ngan kamurang .. hahahaha lol! xp
Disebabkan lemak2 ne mcam makin mnjadi2, so i decide to buy the kapsul and lotion lagi.
Actually lotion memang maseh guna till now, tapi jarang2 .. tiap malam jak guna.
Apa apa pun makan tetap makan!!! Hahahahah, i love food baaa, jdi jgan pernah
pisahkan aku dengan food even dalam proses dieting.
Makan tetap kena makan, tapi yang penting kena jaga pemakanan. Yerrrr Daebak!!!

Unnie Aidah memandangkan you getting married soon .. so jaga pemakanan kamu yaa!!
Nanti baju tak muat baru tau!!
Hahahaha lol!

Have a nice day yeorobeun!!!
Annyeonghigaseyo ~~~~