Monday, February 17, 2014

Makcik "Always right" ...

Annyeong yeorobeun ..

Hi , people :)

How u guys doin..???
Gooooooddd???
Daebak!
Its been a week didn't update new story .. actually ada story, cuma aku jak tak share ngan korang.
Malas sangat mok ngadap laptop siot. But, weekend memang ada buka blog .. just tengok jak. Then tedetik pulak aku nak buat muka baru. (*Ne nanti kita ceta entri laen k. ;p)

Orait, Nak diceritakan pasal pelanggan sentiasa betul nee, buat hati ne macam nak remuk puloookk dia.
Actually this story baru berlaku dalam last week laa .. maybe ari rabu or khamis macam tu .. forgot oredy.
Makcik "always right" datang makan time lunch dengan anak pompuan dya and anak laki dya. Yes i remember sebab kejadian berlaku depan mata and mangsa dya aku.
Hahahahaha lol :) *tak lucu pon.

Actually macam ne, Dya duduk table 15, so bila dya panggil mok buat payment .. so aku kira laa and pegi tempat dya bgi bil. *Dalam keadaan shocked, tetiba dya hentam aku pulak pasal cara nak buat air.
hahahahahahaha .. *Tak lucu ok
Anak dya pompuan ada order tempat air kata mok Bandung, so di buat laa bandung. Then bila dah time mok bayar, makcik "Always Right" ne suru pulak reject air Bandung yg actually dah habis minum pun. Dya kata " Kenapa buat bandung ada gula, supposed teda gulaa baa, kenapa kamurang pakai gula .." she said ..
aku hanya mampu tersenyummm ..

Sebab dalam pikiran aku maybe dya minta Bandung kosong tak nak gula, so aku just say sory .. senyum jak mampu *dalam hati macam nak hentak pulak makcik ne .. hahahha, just kidding.
and yahhh, bukan cakap pelan, macam dya nak satu kedai pulak tau kitaorang sala. Padahal, terang2 dya kata, macam mana kami buat air simpan gula .. actually kalo bandung tidak paya pakai gula. Aihhh, so aku confused .. aku hanya mampu tersenyumm jak say sory. Sebab, customer is always right kan..
Then aku pon bagi reject laa Bandung tu, bagi kesian kat Makcik "Always Right" ne ..

Anak laki & pompuan dya bole pulak buat muka sombong depan aku .. Kalo aku mak aku bising2 macam tu, dah lama aku suru mak aku sabar, ne tak .. buat muka bodo sombong lagi depan aku. eeeee macam nak siram pulak air bandung depan kau.

Dah tu, Settle payment, aku say sory and aku just thanked jak Makcik "Always Right" tu haaa ..
Aku pegi tanya Kak Lin, which is our bartender, cehwahh .. kata Kak Lin, anak pompuan dya yg order. Tapi tak pulak dya minta kosong kaa apa. So buat biasa punya prosedur laa kena ada gula, susu cair and sirap merah. Maybe jugak Makcik "Always Right" tu maksudkan buat bandung guna susu manis.
ehhhh .. ehhh .. ehhhh, kalo ikutkan kitaorg memang prosedur nyaa gula and blaa blaaa tu. Tak pakai susu manis. Ishh Ishhh Ishhh .. sakit pulokk ati kita ne dya mara depan orang tau. Tapi aku tak laa ambik ati sangat .. sebabbbbb.. baca kat bawah ne haaa, hehehe :))

Here's the story ..

Sebenarnya, makcik ne memang agak "pemes" jugak dikalangan restoran2 macam kmiorg ne. Sebab makcik ne agak cerewet, ermm bukan laa agak cerewet, tapi tersangat melampau cerewetnyaa yaa. So, maybe aku laa antara orang yg tak tau laa ke berapa .. and restoran kamiorang ne tak tau laa restoran yg ke berapa dya buat hal. Aku tanya Ana, which is my Aunty yg jaga kaunter and tolong kira makanan nasi campo .. Ana kata memang Makcik "Always Right" tu cerewet, sebelum2 ne memang salu makan sini jugak cuma time tu pulak kena kat aku ne haaa.. Sabooooo jerrr laaa

Kalo Ana kira makanan campo dya mesti Makcik "Always Right" tu kata, ne saya ambik sikit2 jak ne dek arhh .. ketara sangat kedekut nak bayar murah2. Tnya pulak Kak Aisah, which is pena kenal Makcik "Always Right" ne makan di restoran something2 tu pena juga buat complain, then dya nak reject food .. padahal food dah habis makan jugak pon. Apo konoooo ehhh jangg .. lol

Tnya Abang Juara Axis sebelah ne pulak, memang Makcik "Always Right" ne suka buat complain. Cerewet dya melampau lampau. Hahahahaha, sian pulak aku dengan Makcik "Always Right" ne .. But it's ok yeorobeun .. past is past :)

After that kejadian, Tak nampak pulak Makcik "Always Right" tu around here .. Maybe dah buat complain tempat orang len jugak kot. Subhanallah .. subhanallah ..
Yang aku tak puas hatinya, bole pulak Makcik tu cakap kita tak pandai buat minuman siap dya ajar lagi kalo buat Bandung tak paya letak gula letak susu sama sirap jak .. so nasip mood ok i said sory jak. Then confused jugak dalam ati cakap kalo pakai susu and sirap tawar laa Bandung tu. Ermmm, maybe maksud dya susu manis kot. Ehhh .. ehhh .. ehhh customer is always right baa kan. lol :)

Ok! That's all yeorobeun .. penat jari jemari menaip ne .. Tak mok ingat kisah Makcik "Always Right" ne ..
Tetiba sakit hati pulooook yerr.. hahahaha lol ..

Annyeong .. :)

1 comment:

  1. nice layout kin.,... hehehe... dont forget to make the layout more wider... there some words that i can't read. ececececeh speaking kono.... hehehe

    ReplyDelete