Tuesday, February 11, 2014

Nak Diet lagi..????

Annyeonghaseyo yeorobeun !!
How u guysss doooiinnn??? Goooooooodd??
Daebak!

hmmm, DIET????
Yes!!! DIET!
Aku rasa macam sejak 2 menjak ne badan aku macam dah betompok2 lemak laaa ..
Apa tak nyaa, aku dah start stop makan supplement aku tu .. lotion slim
yg aku salu guna pun dah jarang2 guna. Sebab apa??? sebab dulu
konpiden gilak yg aku ne dah kurus after posa taun lalu.

Kalo korang tengok picture2 aku before posa . yobihhh gemok siot!
Lemak betompok2, muka pon chubby. eeuuuuuu, tak shukee ...... tak shukeeeee.
 After taking my slim pack promotion, now badan memang dah ok. Aunty2, kawan2 pon
cakap aku dah kurus .. yg lama tak nmpak pon cakap badan susut skit tak macam dulu.
Apa tak nyaaa, aku amalkan time tengah posa tu. Memang posa sebulan dalam bulan ramadhan tu.
Even datang bulan pun, tetap jugak ikut2 orang puasa. Hahahahaha, cuma makan time sahur
and berbuka puasa jak.

Dalam pack promotion tu dya mengandungi Teh, Kapsul and Lotion.
Tapi aku bukan jenis yg suka minum teh pahit2 ne. Dya lebi kurang macam chinese tea laa ..
dalam 1 pek dya ada 15 sachet. Sehari 1 sachet laa .. Tapi memandangkan aku tak minum
teh ne, so i tolak tepi. Then i focus more to kapsul and lotion. Lotion dya agak pedas jugak,
kapsul macam biasa, makan 4 biji satu hari .. 2 pagi 2 malam.
Before puasa pun memang aku amalkan .. yang best kapsul dya ne buat aku haus.
So memang kena banyak minum air laa..
 Ne laaa pek slim yang aku dok pot pet pot pet dari tdi tuuuu ..
Actually taun lalu dah aku amalkan ne.. tapi sekrang dah stop. Dulu harga dya RM40 ..
tapi sekarang macam teda suda tu tau tempat yg aku slalu beli tu di 1Borneo ..
Entah laa better cari lagi nanti .. kalo teda pun, tpksa laa
aku beli satu2 ..

and yahh!! I suggest u this one memang terbaik, bagi aku laa ..
sebab tu aku suggest ngan kamurang .. hahahaha lol! xp
Disebabkan lemak2 ne mcam makin mnjadi2, so i decide to buy the kapsul and lotion lagi.
Actually lotion memang maseh guna till now, tapi jarang2 .. tiap malam jak guna.
Apa apa pun makan tetap makan!!! Hahahahah, i love food baaa, jdi jgan pernah
pisahkan aku dengan food even dalam proses dieting.
Makan tetap kena makan, tapi yang penting kena jaga pemakanan. Yerrrr Daebak!!!

Unnie Aidah memandangkan you getting married soon .. so jaga pemakanan kamu yaa!!
Nanti baju tak muat baru tau!!
Hahahaha lol!

Have a nice day yeorobeun!!!
Annyeonghigaseyo ~~~~

No comments:

Post a Comment