Thursday, March 27, 2014

#ALFATIHAFORMH370 ... ;(


Annyeong yeorobeun ..
How u guys doin ..??
I bet most of you maseh rasa sedih dengan news tentang MH370 ne kan..
Ambik masa skejap, *you are allowed to stop my tracks ..
Sedekahkan Al Fatiha kepada saudara2 semuslim yg turut terbabit dengan kejadian yang
amat dahsyat ini .. Bismillah .....

Alright guys, lama aku tak update belog aku since kejadian hilang kapal ne berlaku. Wallahualam ..
Aku memang malas mok sentuh lappy sebab aku sebok ikuti news2 terkini dekat Astro Awani. Sejak hilang kapal sampai belum dtemui ne laa time tu jugak buat hati aku memang ndak tenang. Disebabkan aku dulu salu turun nek kapal, aku paham perasaan orang atas udara tu .. Bila nek kapal, rasa macam mok cepat2 jak turun darat .. Wallahulam, semua sudah dtentukan oleh Allah Taala. Kita hanya perlu Redha, Tawakal dan berserah semuanya kepadaNya..



Time news ne keluar .. aku tengah lepak ceta2 dengan staff2 aku.. then tetiba member wasap soh tengok berita Awani asap. Then ngam2 jugak remote tv depan mata, soh i change laa channel terus. Then suddenly i saw Dato' Najib there with his crew .. then i thought maybe there is something they need to say. So aku terus max the volume ... Live pulak tu. Dengar punya dengar .. he said flight MH370 is ended in the Southern Indian Ocean. Wahhh, my heart breaking into little pieces u know .. Ohhh Allah. Allah Taala lebih menyayangi mereka .. ;(

Itu baru aku .. apatah lagi their family .. Wallahualam
Tapi time tu aku belum kuat mok pecaya sebab bukti ndak nampak depan mata baa. Then berharap sangat diorang dapat bukti asap. Untuk sekarang ne dah banyak serpihan2 kapal yg diorang jumpa melalui satelit .. ada yg dah jumpa 200 lebih, ada yg jumpa 300 serpihan .. Wallahualam. Berkat doa2 orang muslim seluruh dunia. Masha Allah .. Terima Kasih ya Allah :)

I dunno macam mana kapal tu boleh jatuh dekat Lautan Hindi pulak, sedangkan ia bertentangan sekali dengan laluan pegi Beijing. Lagi2 Lautan Hindi tu terlalu la luas dan merupakan Lautan ke-3 terbesar di dunia and has depth 7km.
Wallahualam .. Allah lebih Mengetahui.. Semoga proses pencarian bejalan dengan lancar dan semoga mereka ditemui dengan segera. In shaa Allah .. Wallahualam ..

Al Fatiha ..

No comments:

Post a Comment