Saturday, March 8, 2014

#PRAYFORMH370


 Assalamualaikum ...
Annyeong yeorobeun ..
How u guys doin..???
Goooooddd...???
Sure most of you maseh rasa worry pasal Kapal Terbang yg hilang ne kan..
Same goes to me ..
Tetiba rasa sebak dan pilu pulak hati ne .. nervous pun ada gak..

Huhuhu -_-'
Banyak gilak spekulasi dalam social network. Tak tau mana satu mok pecaya .. Wallahualam.
Allah Taala lebih Mengetahui ..

Memang behajat mok pegi merantau jugak, tapi bila dengar berita macam ne .. tetiba mok tundah vacay.
Rasa trauma mok naik kapal. Dulu taim maseh study selalu jugak turun nek kapal ne dari KK pegi Kuching .. Kuching ke KK ..

Tiap kali naik jak Kapal mesti hati aku rasa gerun. Sebab aku telampau imagine benda macam2 yg bole merosakkan akal fikiran. Hahaha, apa tak nyaa salu tengok ceta extreme kan.. tengok ceta Final Destination lagi. Fuhhhh lagi betambah2 imagine aku .. Kalo dah mok belepas tu, macam2 surah aku baca. *Baca dalam hati. Baca surah 3 kul, baca ayat kursi, baca alfatiha .. gerun memang gerun bila dah time mok belepas tu kan dia kena laju, then kapal pon ada gegar skit. Tapi bila dah sampai atas awan baru laa perasaan gerun tu pudar skit2. Wallahualam .. Allah jak tau saat tu.




As u can see, Flight MH370 disappeared dalam suku perjalanan ke Beijing. Masha Allah .. Wallahualam
My prayers always with Muslim passenger in the flight .. sampai sekarang maseh belum dtemui and dalam proses pencarian. Wallahualam .. in shaa Allah ..

When i saw one of my followers dekat Twitter, he said:
Kapten berpengalaman, Rekod cemerlang, Kapal Terbang terbaik. Namun, perancangan Allah Taala mengatasi segala kehebatan manusia. #prayformh370
 and i realise .. setinggi2 mana pun kita, kena sentiasa merendahkan diri kepadaNya.
I really can't imagine the feelings of being a family member of the missing MH370. Pasti ada hikmah disetiap kejadian .. sedih pulak hati ne. In shaa Allah, mereka pasti dtemui .. Wallahualam ..
Banyakkan berdoa :)

Amin ..

No comments:

Post a Comment