Monday, June 30, 2014

Blog as Daily Routine ..?? What say you?

Assalamualaikum ..
yeorobeun, annyeong ...

Alright, Blog as daily routine??
Yahh, i was reading Aidah's blog just know, and it seems like she always post entry yg bole buat cerita punya. You know what i mean.. hahahahaha
Since she said that she's not into social network sangat macam fb, instagram, twitter .. so she decided to focus lebih kepada blog *katenyerrr. Same goes to me, but then aku ndak laa focus more to blog. Kamurang pun bole tengok jugak antara2 entri yg aku post smuanya bejauhan tarikh kan. Busy kerja laa jawapnya.

Actually, aku memang jenis yg suka sangat men benda2 social network ne, tapi bila dah makin meningkat dewasa ne, makin kurang aku mok post benda2 remeh temeh yg ndak patut orang mok tau pun. *yerrrr letew

Eyaa laaa, ada pesbuk dulu dah deactivated, tapi ntah apasal bangang aku datang tetiba mok aktifkan balik. *apahaaaaallll .. twitter memang ada, instagram jugak maseh ada. Cuma insta sekarang suda post muka baru lerrrr. Old pic aku tepaksa delete. Sekarang semua picture baru, Ndak gilak focus on my picture inside. Sebab apa ..??? sebab aku malas mok show off muka laa nong. *you know what i mean ...

Actually, kalo ada breaktime aku memang mok sangat post something dekat blog ne. Tapi breaktime aku sometimes diisi dengan sleeping, listening to music atopun tengok tv. That's all i can do..
Len laa macam si ngok ngek satu ne, keja dok depan komputer, memang senang laa update story kan.
Hahahhahahaha, lol!

I'm trying to reduce the used of social network macam pesbuk twitter, instagram, wechat . tapi kekadang benda tu jugak buat kita senang update story kawan lama and so on. *you know what i mean. Tengok macam sekarang ne la, kalo korang masok insta ato twitter aku, orang2 yg aku follow pun cuma orang yg aku mok tengok jak. The rest is not interesting .. sebab asyik2 mok post muuuuuuuuuuuuukaaaaa jak. Aigoooooo, bosan dowh.

Blog as daily routine ..??? I thought i'm gonna agree for this statement. i'm trying to focus more on blog since blog aku ne macam cap ayam jak kan. *yerrr cap ayam kono
Kalo social network lain susa mok story panjang2 macam ne.

So guys! That's all for today ... Happy fasting :)
Yeorobeun  Annyeoooonnngggg b^^d

Friday, June 27, 2014

Restoran Muka Baru :)

Assalamualaikum ...
Yeorobeun .. annyeong :)
Kemarin2 busy, tapi hari ne, syukur alhamdulillah kurang sikit itu kerja, so bole rehat.
Tapi bagi aku kalo suda d kedai, teda la erti rehat ..
Banyak tugasan perlu dbuat .. lagi2 time sekarang ne aku sibuk prepared Muka Baru untuk restoran kami.

Since lesen restoran baru dah siap. So my appa suda pun change our new restaurant name. Nama yg baru is 'Haruman' .. kenapa 'Haruman' ...???
Haruman jugak bermaksud wangian. So kamurang pun paham2 la ba kan kenapa kunuk dberi nama Haruman. hahahaha :)

At first, actually aku tidak berkenan dengan nama tu, But then lama2 nama tu dah jadi sebati dalam diri aku. *cehhh!!!!
Hahahahahaha XD, so from now on jadi laa the busiest woman ever. Kena polah singboard, menu, baju dan seangkatan dengannya. Lagi2 sekarang ne mok Ramadhan suda kan. Nahhh, Selamat menjalani ibadah puasa yaa muslim people round the world. Dengan tidak sengaja, ngam2 jugak aku polah special menu for ramadhan this year yg belum pernah ada dalam menu restoran kami before this.

Ngam2 jugak tukang buat signboard pa semua ne cuma berada d sebelah jak opis dorang... besebelah dengan restoran kami. Alhamdulillah, signboard suda design, menu special untuk ramadhan pun suda bagi tdi, tggal dkasi siap jak. Signboard siap maybe dalam 2 weeks gitu katanya ... Alhamdulillah ..
semoga Allah Taala permudahkan segalanya.

Bah Aidaaaahhhhhh!!! Bila mok p sini lagi .. Ramadhan mesti pegi sini arh .. try menu special ramadhan kami. MESTI!!!! Awas kalo ko ndak datang arh. Jaga ko! *mengugut ne


Ok, back to the story ..
Tshirt restoran dan menu belum siap lagi, still under progressed .. maseh tgah cari tema baju yg sesuai. Hehehehe :) terus teringat masa kolej bila lecturer bagi assignment polah benda2 macam ne.
Rasa berbaloi jugak laa ada kemahiran . ndak jugak sia2 tu puluh2 K d bayar kan . Wallahualam :)


Nahh, lusa puasa suda kan naanngg ... Alhamdulillah. Bulan yang aku nanti2 kan selama ne finally sampai jugak. Alhamdulillah ... :) . Di awal minggu puasa nanti ne, my appa said dya mok close for a week kaa ato a few days kaa .. due to renovation. Nahh, tukar itu wall baa.. sebab wall lama ne kan tebuka suda tails dya. Ntah laa macam mana dorang bikin yg dulu tu, dbikin pun alang .. pastu mok polah bilik kecik untuk smayang, then seterusnya buat cleaning laa. In shaa Allah semuanya akan berjalan dengan lancar. Amin :))

Ok, yeorobeun .. what's next ??
Ermmm.. ohh yaa!! Transfoorrrrrmmeeeerrrr!!! yaiyyyy!! ^_^
Esok aku ada date dengan family sebelah bapa mok tinguk ne movie. Ingatkan mok keluar dengan kawan tengok, Nah ngam2 anty suda bli tiket dri online punya. Fully book baa actually, nasip ada kosong lagi esok. So decide to tengok ari sabtu la. Sabtu pukul 11.30 punya di 1 Borneo. Tadi p 1B pun ada si Giant Bumble Bee tangah2 1B kena letak. Bule tahan oo, macam real. Ndak kesempatan ambik gambar. Bah paham2 laa henpon canggih ne, mok rusak suda camera dya. Hehehhe :))

Memang mok tinguk movie ne awal2 sebenarnya, sebab aku tak mok p tinguk wayang time posa baa. Mok concentrate beribadah dan cri rezeki ne. Bule suda aku bagi duit raya kali sama urang2 ne. Hahahaha!! Sapa mok duit raya!!?? buat senyuman paling kiut dulu. Baru aku bagi. hahahahahaha! lol! XD


Nahhh .. macam si GD oppa punya smailing ... cair aku naaannnggg. Kalo si Myezirul lagi laaa, ndak tido aku terus .. hahahahaha! lol!

Oraits yeorobeun!
That's all ..
Mok tengok Running Man duluan.
Bubye b^^d

Wednesday, June 25, 2014

Aku dan Ceritaku ..

Yeorobeun .. Annyeong!
How u guys doin'..??
Good?
Daebak!

I miss myself. Last entri yang aku post about myself was a month ago .. so here i am mok update balik ceta sepanjang sebulan yg lalu. Hehehehe :)

I got a lot of work to do since i don't have time to share and update what's happening to me kan ..
But then ada masa ari tu pun sempat polah entri untuk outfit. Hahahaha ..
Gara2 keja kuat laa aku macam teda masa mok ceta pasal diri sendiri

Ok! aku salu update pasal my license kan, so by the way I already got my P License 2 months ago .. dan trus automatically got car a week after that. Itu pun sebab my aunt sold her car to me .. yup, lucky me. 2 months after that, she took her car back because of some technical problem, unlucky me back. ... hahahahaha! part ne lucu sikit. Ingat aku dah freedom sebab dah ada keta sendiri, lol! But then it's ok yeorobeun .. sebab aku dah pun buat loan untk kluarkan satu keta ne .. cuma mok tggu approve dri bank jak. In shaa Allah .. Allah Taala permudahkan segala urusan .. amin :)
Mesti mok tnya keta apa tu kan .. hahahaha, aku kasitau brand dya jak la arh, Honda :)

Stop talking moking pasal karita .. seterusnya pasal itu karaja.

Nahhh .. macam besa itu karaja ndak pandai la kurang. Makin mok posa kan, makin betambah2 order catering ne. Tengok jak macam tadi beterabur .. hahahaha pecaya kaa kamurang kami handle 9 order yg berlainan tempat dri pagi sampai malam. Gilaaaaa T_T . Tapi syukur sangat sebab Allah Taala permudahkan urusan kami. Malam sebelumnya tu, memang pening kepala setting barang2 dya, kira kuih untuk dhidang paginya .. macam2 laa. Sampai laa menjadi pertengkaran mulut ke mulut gara2 ambik order banyak2 dalam satu hari.

Tau sapa yg kena Bash ..???
Sapa lagi kalo bukan aku .... x_x
Padahal 3 order yg datang tu pun aku ndak tau dri mana dya datang. Pandai jalan sendiri kali tu kertas order trus telekat sana di papan schedule untuk catering. Hahahahahaha!!!!! *pandai aku buat lawak kan ... Daebak!


Habis kena Bash, terus headache aku. Bah .. sabar jak laa, ujian orang muda, orang bilang kan ... Ini laa cabaran orang muda handle bisnes begini ne. Saboo jerr laaa.. After kena Bash, terus hilang benda2 yg dikasi ingat suru aku prepared. Nahh padan muka baru pagi tdi kelam kabut buat keja.
Jenis aku, kalo suda smua benda dikasi beban sama aku, memang aku terus lepas tangan .. malas terus pikir, terus mok tidur jak. Tapi ndak laa lama, besok2 nyaa pikir jugak balik, sebab ne benda pun buat kita cari makan kan. Rezeki jangan ditolak .. nanti Allah ndak bagi suda, nahhhh amacam ..??? Wallahualam .. Allah knows better :)

Tapi Alhamdulillah laa, syukur sebab everything pun bejalan lancar, even ada lambat sikit. Nasip laa yg mengorder ne paham .. ahahaha, bukan satu mok dantar yukk, banyak tempat. Sudala satu jak van buat untuk deliver ne, nahhh sasaran antar makanan .. sepa lagi..??? Aku laa naaanngg.
To be honest i tell u arh, since i got my license kan, aku ndak la pndai duduk aman d restoran tu.
Asyik2 muka aku jak kuar masuk alamesra tu. Kalo ada cater satu hari untuk satu tempat jak macam dalam UMS tu .. nahh, muka aku jak laa kluar masuk UMS, kluar masuk Alamesra .. hahahahahahahahaha!!! *Memang pemes laa muka ne .. prasan!!
Even ko guna karita Auto skalipun, kalo suda panat, panat laa tu ... penat baa driving ne. Bikin sakit blakang.. hahahahaha!! Bila teda lesen, mati2 mok drive keta. nah sekarang ada, macam give up suda ne .. mati laa begini XD

Bukan apa jugak kadang aku bepikir, dulu teda lesen, salu aku minta teman bapa ato mama pegi beli barang kering d Sulaman. But now, aku pegi sndiri jak .. ndak jugak mnyusahkan dorang, atleast dorang bole rehat. *you know what i mean

Overthinking..
There's a lot of question running inside my head. Aigooo, bila aku mok luaskan cabang pemikiranku, aku actually need some time untuk pamper myself. Ndak kisah laa p buat treatment kaa beurut kaa p pantai kaa.. mana2 laaa, asalkan luar dari zone karaja.

Hahahahaha! kakak2 sini pun cakap .. since aku keja ne, macam aku teda kehidupan sosial suda. Destinasi cuma keja >> rumah .. ada masa free pegi shopping sendiri2. *kasian deh gue. Apa bole buat, ada kawan mok dbawa bekawan pun jual mahal. Aigoooo people nowadays .. aku kalo ada ramai kawan sini, tiap cuti maybe aku belanja jak dorang kluar. Ndak kisah la ba tu spend kawan, bukan salu jugak pun. Paling2 macam aku ne memang susah cuti, nah 3 bulan skali mengkali jalan. Labur skit untuk kawan baru berapa. Tak payah laaaa bekira sangat ba kan naaanngg .. jenis aku bukan jugak bekira sangat. Hehehehehe .. lucky laa kamurang kalo begitu. hahahahaha! *bukan mok menyombongkan diri, tapi ini realiti. Hhahahahahaah!!! xp

Ohh yaahh yeorobeun! that's all for this entry.
Babai! b^^d

Tuesday, June 17, 2014

Simple Outfit :)



Yeorobeun .. Annyeongggg ~~~~~
Lama ndak buat entri baru kan .. bah kali ne ada masa aku cuba share something yang aku rasa aku patut share laa kunun arh ..
hahahaha lol! *mengada2 ba aku ne kan .. eyaa letew xp

Ok yeorobeun!
Tajuk entri kali ne Simple ..
Ermmm, apa yang simple ..???
Ok, just now aku suping di 1Borneo ..  pastu ada laa telimpas tourist Korea.
Alaaa besa laaa .. dorang2 eonniiii, Oppa2 .. dari style dorang jak aku bole tangkap suda ne memang orang korea. Skali melimpas, nahh diorang laituuuuuuu ..
hahahahahahahahah!! Budu! *sakai baa aku neee T_T

Ok! Aku mok story pasal Outfits diorang ... Sapa laa yang ndak heran kan sekarang ne wabak korean fashion. Nahhh, style aku pun teikut2 pesen dorang suda ne. Aihh VIP baa ne .. mana mok cari. hehehehehehe .. Bukan apa, tadi aku memerati tu 2 org pompuan korea tu punya outfit jak. Muka jangan laa heran orang bilang. Bersih jak, yang best simple outfit dorang tu.. Baju, suar then shoes .. simple jak, tapi nampak sangat bepesen nang .. suka aku tengok. Terus macam besa laa aku set di kepala mok tukar style lagi biar bgtu kunun. Atukuiii .. bah macam yg dbawa ne baaaa
Sekarang style aku sekarang more to yang datas ne .. skali kena dengan cap lagi .. malas mok upload pic. later2 laa kono arh .. Ne la baa yg mksudku simple outfit. By the way, makin aku meningkat dewasa ne kan, macam ke'feminin'nan aku makin kurang ooooo .. Matai! T_T .. Entah kenapa pulak begitu tu .. sebab aku punya jiwa sekarang ne memang jiwa simple .. simple tapi mesti The Vouge orang bilang. Baru ngam b^^d .. hahahahaha lol! xp





That's what i'm talking about .. simple, vintage, no classic and nampak kemas and ndak serabut view dya kan .. since aku lagi ne kalo jalan malas gilak mok bring handbag. Suka lagi tangan kosong jak .. ada dalam poket pun ic, money and phone. That's all yg penting .. if ada car keys .. itu len ceta laa .. panuh pocket. hahahaha .. style aku sekarang more to tomboy baa .. i dont know why, tapi sekeliling cakap macam tu. I just love my outfits and my style. The rest is non of ur business .. tapi style kita pun tengok dari pandangan orang jugak kan .. ok kaa tak. Yup! Jenis aku memang jugak begini, mok pakai pa pa kena tnya orang sebela ok ka ndak .. tapi most of outfit yg aku choose pun slalunya kena jugak .. try jak, memang semart trus . *cehhh!!! puji diri yukkk XD

Lagi2 taim sekarang ne, baju aku memang betimbun, tapi teda satu pun aku rasa akan kekal dengan aku selama beberapa bulan .. tedaaa nooonggg .. pakai sebulan, pastu nex month trus tapuk jadi baju rumah. Nahhhhh, gimana dooonnggg .. gue bosan tauuukk T_T
After this, nampak simple outfit gini, mok lagi beli baru ne .. aduhhhhhhhhh tolongin gue dooonnggg, bisa abis duit gue kalo kayak gini neeeeeee T_T
Aduhhhh, sumpah nggak bisa ne kayak gini ne .. puasa baju dulu .. sluar bole. Hahahaahahahah lol! XD
*apahal aku speaking indon neeeeeeeeee x_x

Oraitss! That's all yeorobeun .. Be a fashionista!
Annyeong ~~~~ b^^d