Wednesday, June 25, 2014

Aku dan Ceritaku ..

Yeorobeun .. Annyeong!
How u guys doin'..??
Good?
Daebak!

I miss myself. Last entri yang aku post about myself was a month ago .. so here i am mok update balik ceta sepanjang sebulan yg lalu. Hehehehe :)

I got a lot of work to do since i don't have time to share and update what's happening to me kan ..
But then ada masa ari tu pun sempat polah entri untuk outfit. Hahahaha ..
Gara2 keja kuat laa aku macam teda masa mok ceta pasal diri sendiri

Ok! aku salu update pasal my license kan, so by the way I already got my P License 2 months ago .. dan trus automatically got car a week after that. Itu pun sebab my aunt sold her car to me .. yup, lucky me. 2 months after that, she took her car back because of some technical problem, unlucky me back. ... hahahahaha! part ne lucu sikit. Ingat aku dah freedom sebab dah ada keta sendiri, lol! But then it's ok yeorobeun .. sebab aku dah pun buat loan untk kluarkan satu keta ne .. cuma mok tggu approve dri bank jak. In shaa Allah .. Allah Taala permudahkan segala urusan .. amin :)
Mesti mok tnya keta apa tu kan .. hahahaha, aku kasitau brand dya jak la arh, Honda :)

Stop talking moking pasal karita .. seterusnya pasal itu karaja.

Nahhh .. macam besa itu karaja ndak pandai la kurang. Makin mok posa kan, makin betambah2 order catering ne. Tengok jak macam tadi beterabur .. hahahaha pecaya kaa kamurang kami handle 9 order yg berlainan tempat dri pagi sampai malam. Gilaaaaa T_T . Tapi syukur sangat sebab Allah Taala permudahkan urusan kami. Malam sebelumnya tu, memang pening kepala setting barang2 dya, kira kuih untuk dhidang paginya .. macam2 laa. Sampai laa menjadi pertengkaran mulut ke mulut gara2 ambik order banyak2 dalam satu hari.

Tau sapa yg kena Bash ..???
Sapa lagi kalo bukan aku .... x_x
Padahal 3 order yg datang tu pun aku ndak tau dri mana dya datang. Pandai jalan sendiri kali tu kertas order trus telekat sana di papan schedule untuk catering. Hahahahahaha!!!!! *pandai aku buat lawak kan ... Daebak!


Habis kena Bash, terus headache aku. Bah .. sabar jak laa, ujian orang muda, orang bilang kan ... Ini laa cabaran orang muda handle bisnes begini ne. Saboo jerr laaa.. After kena Bash, terus hilang benda2 yg dikasi ingat suru aku prepared. Nahh padan muka baru pagi tdi kelam kabut buat keja.
Jenis aku, kalo suda smua benda dikasi beban sama aku, memang aku terus lepas tangan .. malas terus pikir, terus mok tidur jak. Tapi ndak laa lama, besok2 nyaa pikir jugak balik, sebab ne benda pun buat kita cari makan kan. Rezeki jangan ditolak .. nanti Allah ndak bagi suda, nahhhh amacam ..??? Wallahualam .. Allah knows better :)

Tapi Alhamdulillah laa, syukur sebab everything pun bejalan lancar, even ada lambat sikit. Nasip laa yg mengorder ne paham .. ahahaha, bukan satu mok dantar yukk, banyak tempat. Sudala satu jak van buat untuk deliver ne, nahhh sasaran antar makanan .. sepa lagi..??? Aku laa naaanngg.
To be honest i tell u arh, since i got my license kan, aku ndak la pndai duduk aman d restoran tu.
Asyik2 muka aku jak kuar masuk alamesra tu. Kalo ada cater satu hari untuk satu tempat jak macam dalam UMS tu .. nahh, muka aku jak laa kluar masuk UMS, kluar masuk Alamesra .. hahahahahahahahaha!!! *Memang pemes laa muka ne .. prasan!!
Even ko guna karita Auto skalipun, kalo suda panat, panat laa tu ... penat baa driving ne. Bikin sakit blakang.. hahahahaha!! Bila teda lesen, mati2 mok drive keta. nah sekarang ada, macam give up suda ne .. mati laa begini XD

Bukan apa jugak kadang aku bepikir, dulu teda lesen, salu aku minta teman bapa ato mama pegi beli barang kering d Sulaman. But now, aku pegi sndiri jak .. ndak jugak mnyusahkan dorang, atleast dorang bole rehat. *you know what i mean

Overthinking..
There's a lot of question running inside my head. Aigooo, bila aku mok luaskan cabang pemikiranku, aku actually need some time untuk pamper myself. Ndak kisah laa p buat treatment kaa beurut kaa p pantai kaa.. mana2 laaa, asalkan luar dari zone karaja.

Hahahahaha! kakak2 sini pun cakap .. since aku keja ne, macam aku teda kehidupan sosial suda. Destinasi cuma keja >> rumah .. ada masa free pegi shopping sendiri2. *kasian deh gue. Apa bole buat, ada kawan mok dbawa bekawan pun jual mahal. Aigoooo people nowadays .. aku kalo ada ramai kawan sini, tiap cuti maybe aku belanja jak dorang kluar. Ndak kisah la ba tu spend kawan, bukan salu jugak pun. Paling2 macam aku ne memang susah cuti, nah 3 bulan skali mengkali jalan. Labur skit untuk kawan baru berapa. Tak payah laaaa bekira sangat ba kan naaanngg .. jenis aku bukan jugak bekira sangat. Hehehehehe .. lucky laa kamurang kalo begitu. hahahahaha! *bukan mok menyombongkan diri, tapi ini realiti. Hhahahahahaah!!! xp

Ohh yaahh yeorobeun! that's all for this entry.
Babai! b^^d

1 comment:

  1. rajinlah sa p tot ko nnti... haha.. tdk bh.... greatful to have u in my life.... ada just somebody that i can talk with...... klu tidak, ckp sma dindinglh kali jawap dia,

    ReplyDelete