Friday, June 27, 2014

Restoran Muka Baru :)

Assalamualaikum ...
Yeorobeun .. annyeong :)
Kemarin2 busy, tapi hari ne, syukur alhamdulillah kurang sikit itu kerja, so bole rehat.
Tapi bagi aku kalo suda d kedai, teda la erti rehat ..
Banyak tugasan perlu dbuat .. lagi2 time sekarang ne aku sibuk prepared Muka Baru untuk restoran kami.

Since lesen restoran baru dah siap. So my appa suda pun change our new restaurant name. Nama yg baru is 'Haruman' .. kenapa 'Haruman' ...???
Haruman jugak bermaksud wangian. So kamurang pun paham2 la ba kan kenapa kunuk dberi nama Haruman. hahahaha :)

At first, actually aku tidak berkenan dengan nama tu, But then lama2 nama tu dah jadi sebati dalam diri aku. *cehhh!!!!
Hahahahahaha XD, so from now on jadi laa the busiest woman ever. Kena polah singboard, menu, baju dan seangkatan dengannya. Lagi2 sekarang ne mok Ramadhan suda kan. Nahhh, Selamat menjalani ibadah puasa yaa muslim people round the world. Dengan tidak sengaja, ngam2 jugak aku polah special menu for ramadhan this year yg belum pernah ada dalam menu restoran kami before this.

Ngam2 jugak tukang buat signboard pa semua ne cuma berada d sebelah jak opis dorang... besebelah dengan restoran kami. Alhamdulillah, signboard suda design, menu special untuk ramadhan pun suda bagi tdi, tggal dkasi siap jak. Signboard siap maybe dalam 2 weeks gitu katanya ... Alhamdulillah ..
semoga Allah Taala permudahkan segalanya.

Bah Aidaaaahhhhhh!!! Bila mok p sini lagi .. Ramadhan mesti pegi sini arh .. try menu special ramadhan kami. MESTI!!!! Awas kalo ko ndak datang arh. Jaga ko! *mengugut ne


Ok, back to the story ..
Tshirt restoran dan menu belum siap lagi, still under progressed .. maseh tgah cari tema baju yg sesuai. Hehehehe :) terus teringat masa kolej bila lecturer bagi assignment polah benda2 macam ne.
Rasa berbaloi jugak laa ada kemahiran . ndak jugak sia2 tu puluh2 K d bayar kan . Wallahualam :)


Nahh, lusa puasa suda kan naanngg ... Alhamdulillah. Bulan yang aku nanti2 kan selama ne finally sampai jugak. Alhamdulillah ... :) . Di awal minggu puasa nanti ne, my appa said dya mok close for a week kaa ato a few days kaa .. due to renovation. Nahh, tukar itu wall baa.. sebab wall lama ne kan tebuka suda tails dya. Ntah laa macam mana dorang bikin yg dulu tu, dbikin pun alang .. pastu mok polah bilik kecik untuk smayang, then seterusnya buat cleaning laa. In shaa Allah semuanya akan berjalan dengan lancar. Amin :))

Ok, yeorobeun .. what's next ??
Ermmm.. ohh yaa!! Transfoorrrrrmmeeeerrrr!!! yaiyyyy!! ^_^
Esok aku ada date dengan family sebelah bapa mok tinguk ne movie. Ingatkan mok keluar dengan kawan tengok, Nah ngam2 anty suda bli tiket dri online punya. Fully book baa actually, nasip ada kosong lagi esok. So decide to tengok ari sabtu la. Sabtu pukul 11.30 punya di 1 Borneo. Tadi p 1B pun ada si Giant Bumble Bee tangah2 1B kena letak. Bule tahan oo, macam real. Ndak kesempatan ambik gambar. Bah paham2 laa henpon canggih ne, mok rusak suda camera dya. Hehehhe :))

Memang mok tinguk movie ne awal2 sebenarnya, sebab aku tak mok p tinguk wayang time posa baa. Mok concentrate beribadah dan cri rezeki ne. Bule suda aku bagi duit raya kali sama urang2 ne. Hahahaha!! Sapa mok duit raya!!?? buat senyuman paling kiut dulu. Baru aku bagi. hahahahahaha! lol! XD


Nahhh .. macam si GD oppa punya smailing ... cair aku naaannnggg. Kalo si Myezirul lagi laaa, ndak tido aku terus .. hahahahaha! lol!

Oraits yeorobeun!
That's all ..
Mok tengok Running Man duluan.
Bubye b^^d

1 comment:

  1. Salam Ramadhan, .blogwalking time smbil follw blog rkn bloggr yg tdk smpt sy follow :) ..

    http://ssurianahyana.blogspot.com/

    follower ke-176 kat sini ^_^

    ReplyDelete