Wednesday, July 16, 2014

I SEE HUMAN BUT NO HUMANITY

Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun .. Annyeong :)

Speechless ..
That's all i can say pasal isu hangat yg berlaku yesterday. Dah tu, sampai trending 1 Malaysia .. Hmmm, mok cakap macam ndak lagi .. tapi dah betul2 memalukan Malaysia bila trending d twitter pasal benda ne. Aku bukannya jenis mok ambik tau sangat pasal benda ne, tapi bila tengok d twitter smpai trending sakan, aku pun sakai laa mok tau actually what is goin' on kan. Ngongok sangat bila dapat tau pasal benda yg remeh pun kena 1 dunia perlu tau. Ndak malu kaa dorang tu, especially that hijab girl.

I'm not saying that all muslim hijab's girl memalukan. I mean perangai prempuan tu. At first bila aku tengok jak short video kena upload d youtube tu klik sini kalo mau tinguk memang panas jugak ati aku, macam mok tibai2 jak tu pompuan. Muslim girl yg berhijab, automatik orang akan bilang dya ada akhlak yang baik. But then after yesterday punya kejadian berlaku, for sure non muslim akan pandang serong dengan girl2 yang pakai hijab. See, all bloggers buat entri pasal ne pun tajuk mesti bekaitan dengan pompuan tu. Non of them yang mok bangkitkan the Chinese old man yang at the same time bersalah sebab melanggar keta Peugeot ompuan tu.

Tindakan pompuan tu or people said her name is KIKI something, menutup terus kesalahan uncle tu sebab depan2 orang ramai dya dah aibkan diri dya serta menjatuhkan maruah wanita muslim yang berhijab dengan akhlak yang agak kurang nyaman orang sawak madah tek mok dipandang.

Why she have to be so rude ..??? Where is her humanity ..??? Does she know how to respect people ..?? Does she know what PATIENCE word means ..??
Yet again, this is a holy month of ramadhan guys .. don't she noticed that ..?? Most of people dekat twitter menyalahkan ibu bapa dya. I don't think they were right at this. Jangan pernah babitkan her parents disebabkan dya yg bermasalah. Let see, our parents sudah berusaha payah mengajar kita untuk hormat other people .. tapi itu dari kita sendiri. Kita yang menentukan tindakan kita. So bila dah terjadi hal sebegini, ndak bule jugak disalahkan parents tu.

Ohh come on Malaysia, bila dah perkara begini terjadi .. ambik la iktibar supaya sentiasa hormat orang lain tak kira laa dya salah ka apa. Banyak iktibar jugak benda ne terjadi, untuk kesedaran rakyat malaysia yang hanya tau mengampu jak, padahal diri sendiri pun begitu jugak ndak reti hormat orang tua kan.

#Mustahil! Tiada yang mustahil disisi Allah Taala ..

Yeorobeun .. Selamat menjalani Ibadah Puasa :) Annyeong ~~~

1 comment:

  1. betul tu, terlajak perahu boleh undur.. terlajak kata badan binasa.

    ReplyDelete