Tuesday, August 12, 2014

Dear my friend ..

Assalamualaikum w.b.t ..
Annyeonghaseyo yeorobeun :)


I'm so speechless at first when she told me she'll got no relay with her fiance anymore or senang cakap she lost her fiance.. ohh maaiii girl!! I know they would ended like this cause her fiance control her a lot baaa.. *youknowwhatimean ..
I know there would have such a trials in engagement ties, Wallahualam, Allah Taala knows better.. but, bukan dengan cara control our movement, our body, its like cannot do like that, cannot go with someone like that and blaaa blaa blaa. Its just engagement laaa and bukan sah lagi jadi husband and wife.

After my chingu dah kena macam ne, terus aku buat research *laaa kononnyaa, what we supposed to do and not to do when we still dalam tali pertunangan ne. But then, ngam2 my chingu ne jugak ada share some of the information pasal benda ne then she post into her blog. You guys bole visit here ..
Bertunang. Apa maksudnya?
Maksudnya, apabila anda dan dia bertunang, tidak ada apa-apa yang berubah. Baik dari segi siapa dia, cara bercakap dengan dia, cara memandang dia dan sebagainya. Dia tetap lelaki ajnabi dan dia tetap perempuan ajnabi.
Maka layanan anda kepadanya juga mesti sebagai ajnabi. Macam anda berkomunikasi dengan pakcik teksi, abang jual top-up kat kedai dan tukang kebun di sekolah. Apa yang berbeza cuma anda dan dia ada janji untuk berkahwin, itu sahaja.
Guys,
As you can see, when she/he already accept you and ready to be your wife/husband dengan mengikat tali pertunangan ne, so you don't have to worry laa. Cause she/he already make that promises to be your wife ataupun your husband. Melainkan Allah Taala ada perancangan yg lebih baik for both of you.

When we already made a decision macam ne, means we mature enough to handle such a thing like the advantages and the weaknesses yg ada pada bakal wife/husband kita. Macam kes my chingu, what i see is she need someone yg bole pimpin dya. Bukan pompuan yg pimpin laki2. Ndak perlu overreact and one more thing, jangan jadi robot, jadilah manusia. Pity for her .. It's ok. Semuanya ketentuan Allah Taala dan ini laa perancangan Allah Taala, so kita kena redha. Redha dan ikhlaskan semuanya. Sebab i know, Allah ada yg terbaik untuk kita.

Just look at me. I'm ok right now. Dah almost setaun lebih aku single and Alhamdulillah .. I'm doin' good :) Feeling better daripada yg dulu2. Yes to be honest memang aku miss gilak bepacaran gitu loe, tapi lihat dong .. aku lagi sibuk ngerjain kerja. Hahahahaha *sepakkang! a'ahhh laa, memang rindu mok ada partner, tapi wallahualam, ndak la aku tau mana partner aku tu sekarang. hahahaha! Tunggu jak laa, datang jugak nanti tu. I'll wait for you my prince charming!!! xp

Chingu yaaa, just think positive. Have some rest for your heart and soul. Dalam hati mendung ne laa time kita pinta padaNya.. In sha Allah, apa pun yg terjadi Allah will always besides us. Aja aja hwaiting!!! hwaiting!!


Lots of Love <3

No comments:

Post a Comment