Thursday, August 14, 2014

Love experience



Since when I decided to share my love experience here .. ????? ermmm *whatever. Cause jari jemari ne non stop typing whatever words came out.. *ples bek katenyerr. So aja!

My experience being in love dulu pun memang bole dikatakan agak kebudak2'kan laa.*youknowwhatimean.
Yes, to be honest memang aku rasa macam tu *selepasakubreakuplaabarurealize, but then after aku dah let go all of things yg buat aku merana, then I realize I should be happy baa like other people.

Why relationship is so difficult to handle..? Why?

Actually ndak begitu difficult as they thought if they found the real one. I mean they found their matching partner. Taun pertama memang masih loving sakan laa orang kata. Taun kedua agak standard jak .. *boring. Taun ketiga which is the last year of the relationship goin' is where we started to bepaling muka. Asyik gadu ndak tentu pasal. This is normal they said. But not me. Sebab aku yg alami. This is what we called percintaan yg terhegeh2. Hahahahah!

Yes! aku mengaku memang cukup tehegeh2 dulu. Bila plesbek balik, fuhhh macam menyesal pulak. Bila dah meningkat dewasa ne, Alhamdulillah dah redha dengan ketentuan Allah Taala. Ada some words yg aku jumpa mengatakan, ' Di pengakhiran kita mengenali seseorang itu samada dya membawa kebaikan ataupun memberi pengajaran kepada kita ' .

Keterlalulan dalam mengikut perasaan.. Why ??

Benda ne terjadi kalo kita overreact, I mean sebela pihak terlalu sayang gilak dengan si 'dia' itu. Nahhhh, that's happening to me. Setahun dua memang biasa laa. Bila dah masuk musim pergaduhan dan tercetusnya perkataan mok pisah bagai, disitu laa munculnya 'sayang yang keterlaluan' . Hahahahahah! Bila ingat balik memang lucu laaa. Macam budak2, lepas dah cakap pisah pastu return balik, pastu benda ne keeps repeated sampai kalo orang lain mungkin dah muak kottt. Agak2 laaa, budak2 woiii xp

Jealousy or obsess..??

Yahh, Bila sebela pihak itu agak pemes dikalangan kawan2 nya, makanya terlahir laa gangguan2 yang tidak bermoral seperti cemburu yg melampau2 sampaikan kita tidak sedar bahawa kita mengongkong si 'dia' dalam erti kata lain obses terhadap dya sampai no one can ever take him from us, its just like that . I even ask my friend about this matter *beforewebrokeup and she say it's normal for being jealous. But then, bila aku pike2 sekarang ne .. memang agak melampau jugak aku. Dah nama sayang, of course laa we find way to protect our partner kan takut2 ada someone mok take over my place kaa apa. See, that was ridiculous thing I've ever made. This is causing of giving too much expectation on someone we care the most and we think we trust on. Yahhh, I had regret on it cause I don't think forward that time. *budak2lakatakan

Spending too much time with partner.

Since we study in the same college and same batch but different program, we always spending time together. Sometimes I consider him as a friend and sometimes a lover. I don't know why I felt like that. I'm not the one yang always causing a trouble for people, but when it comes to care too much sometimes obsessive make us act without thinking the bad effect that could lead us too. Those part which is boring pulak bagi aku *kaloaku pikir2sekaranglaaa , macam bekepit jak. teda ceta pun bekepit. Boring siot..

Ada some part yg ok and not ok bagi aku. Nama jugak Love Experience kan .. so somehow still ada bad and wonderful memories. Alhamdulillah, meningkat dewasa ne minda pun terbuka luas untuk sentiasa pikir positif. Cuba untuk panjangkan pemikiran dan tidak membuat keputusan dengan melulu lulunyaa. Hahahahaah!! xp otherwise I will keep repeating the same mistake again. Mudah untuk jatuh hati, tapi tidak mudah untuk menerima dengan sewenang wenangnya. This is what I call berhati2 bila memilih.

Memilih ..???

Entahlaa .. Mok cakap aku memilih ndak jugak. Bilang ndak memilih, tapi yg menawan jugak dcari. Entah laa, yang menawan itu tidak dicari. Tapi hati yg tertarik. Aku bukan suka bila nampak, tapi berpegang pada kata hati. Macam sekarang ne honestly memang ada crush on someone. I do express, but then not giving high expectation on it. Sebab I do know this is not the truly love begins. Wallahualam :)

Let see, how people agree with me that
Is it someone we crush on will never be our mine ..??


No comments:

Post a Comment