Saturday, September 13, 2014

Favorite at The Moment :)

Hola guys!!ehh! ehh! prefer lagi dalam korean version. Hahahah!!
Once again Yeorobeun Annyeooonnggg ~~~!! ^_^

Aku gatal tangan sangat mau share favorite song aku ne. Asyik keep story pasal entah pa pa jak. So for this entry at least aku share pasal aku pulak. Gara2 musim aku ne agak aneh sejak 2 menjak ne.. sebab aku asyik layan macam2 jenis band lagu punk rock laa, metal hardcore laa .. and blaa blaa blaa blaa. Tapi bukan itu jak lagu2 slow pun dengar jugaa :) ~~ There's a lot of songs keep stuck on my mind. So here they are! kalo kamurang mau dengar *kononlaaakaannn bah kasi PAUSE jak baa background music ku tu. Mana2 lagu yang aku share kamurang suka, just leave a comment guys! Share jugak laa kamurang punya lagu2 yg best2 dari band2 yang aku belum pena dengar. Jan jak kamurang share lagu2 pemes yg sekarang ne ato lebi senang lagu2 yg salu keep playing dekat hitz.fm . Bidak lagu dorang .. hahahaha!! Honest opinion konoooonnn. ^_^

Friday, September 12, 2014

Workplace

Assalamualaikum w.b.t
yeorobeun .. annyeooonnggg ~~~ :))


Actually for this entry, I didn't mean to screw up some people. But, like some others said "siapa makan cili, dia terasa pedas". So here I share some topics yang maybe kena pada kamurang juga and juga kena pada aku. Yes, I'm gonna share story pasal workplace.

Responsible.
Atau dalam bahasa melayunya Tanggungjawab dalam bekerja. Bila dah masuk bab tanggungjawab ne, manusia kadang2 banyak alasannya. termasuk aku jugak ne haaaa .. :) Ok, lets see the example story laa katakan yerrr. Kita dalam bekerja memang banyak tanggungjawab. Paling penting laa tanggungjawab dalam jawatan yg diberi. Bila dah diberi tanggungjawab macam ne, harus dan wajib laa dipikul. *fuhhhh siap wajib lagi tuuu. Bukan apa ... some people yang suda diberi tanggungjawab tersebut, bole pulak dya pass kan tanggungjawab tu pada orang lain and at the same time dya syok2 men game. *anda paham kan ..??? Antara alasan2 yg diberi ole manusia2 seperti ini one of them is getting tired. Tapi men game ndak pulak pernat kan. Alasan lain sebab dya lagi banyak buat keja tu, so dya pun bagi pass kan keja tu soh orang len buat juga. Takkan dia2 jak *konon.

Wednesday, September 10, 2014

Mamai si budak frozen xp

Guys!!
Budak ne nama dya Humairah. Aku salu panggil dya Mamai *shortname
Mak dya baru belikan dress frozen ala2 Queen Elsa *kononnyaa so sampai jak kedai trus aku bagi try.
Haaahh! Dah tengok cara budak gedik menggayakan dress dya tu .. cam setaik kan .. hahahahaha!!!
Budak2 laa katakan .. xp *background ndak berapa menyerlahh

Have fun! :)

Sunday, September 7, 2014

Saengil Chukkahamnida Omma yaa!!

Keep calm
Cause today is my Omma's Birthday!


07 Sept. 1968
The day she was born
and today 2014 she's turning 46.
We (aunt & me) sempat buat surprise birthday celebration petang tadi.
Alhamdulillah she's getting more and more tough to be the best omma I've ever had.

Thursday, September 4, 2014

Ohhh Tidaaaaakkk!!

Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun, Annyeeoonngg ~~~

Ohh tidaaaaakkkk!!! Simple nyaa blog diaaaaaa ..
Yaaaaa! Chingu yaaaaa, Waeyoooo ..?????
Blog kamu ituuuuuuuuu ..????
Aduhhh simple tapi nice!!
Aduhhh nggak bisa neeeeee T.T
Kena makeover ASAP! jugak. Bosan gilak tengok blog aku mcam ne dah bebulan2 ndak tacap.

Novel ???
Yaa chingu yaaa, addicted gilak dengan novel ne apasal ..???
Aduhhhh stress aku tengok tajuk2 novel ko tu >.<
Cintan sanaaa cintan sini .. aduuhhhh nggak bisa tau. As you know since aku lagi patah hati. So aku cuba untuk tidak ambil serius pada perkara2 seperti ini lagi. Biar kena sekali, jangan kena berkali2. Hahahaha! Kena fokus on work and live the life as I want. Yerrrrrr, *tampa palak kunun.