Thursday, December 18, 2014

I'm in ♥

Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyoo Yeorobeun ~~~ ^_^ ...

I'm in Love ♥ ♥ ♥ ...


Ehh Ehhhh EEhhhh, tetiba pulak aku mau buat entri pasal ne. Why the because..?? hahahahaha!! Aiisshhh! Tengah feeling in love gilaa dengan someone neeeeee since 4 months ago masa Roommate Season 1 tengah airing on ONEHD 393 .. Cheoltae andwaeeyoooo T.T

Kan Last entri story telling pasal Birthday dya, so dah janji mau share kenapa dan mengapa aku tetiba pick him as ma Bias after Jiyong oppa broke ma heart. Cehhwaahhh! Yaaaahhhhhh Daebak! b^^d

Untuk kali ne, I cannot
koling2 him Oppa lagi .. sebab he younger than me. So totally awkward habislaa bila buat caption kena letak dongsaeng. Hahahahaha!! Sometimes I just call his name, nampak lagi normal macam seusia gitu.


Cinta Pandang Pertama ~~ (ღ˘⌣˘)♥ ℒ♡ⓥℯ ㄚ♡ⓤ
At first .. langsung gilak ndak pandang ne budak. Seriously sampai anti dengan budak2 EXO ne. Dengar lagu pun tidak. Asal time EXO perform mesti buat muka "ewww" .. then I change the channel. But then, It was 4  months ago ketika Roommate Season 1 tengah airing channel 393 OneHD. Suddenly my heart was telling to watch this program, so tepat pukul 11.55 ari selasa aku dok depan tb ngadap rancangan ne. Malangnya aku miss 2 episode before this, so miss pun miss laa.. sampai rekod terus series tu kot2 lupa mau tengok aku bole tengok keesokannya.


Dah tengok punya tengok, tetiba nampak wajah manly Chanyeol dekat situ. Fuhhhh, tetiba jantung bedegup sejap then atas kepala macam ada kupu2 tengah terbang .. hahahahahahah!!!! Then my heart said " kiutnya dya! aigooo aegyoo daaa! " After watch that program terus menerus gugel his profile. (fangirling laa katakan XD)

Tak bole miss tiap episod gara2 budak ne. He makes me melting doe! Time tu laaa aku dah start follow insta dya. Hari2 stalk insta dya, tengok2 picture yg dya post before this and yeahh! He so kiut!!!!aigooo~~ Then at that time juga dapat tau dari fan girling yg len yg actually dya ne di gelar Happy Virus by his Ex gf. Sebab he kinda looks happy all the time. Suka buat orang gelak, and yup he's EXO vitamin.

Dya Buat Saya Melting ~~ (ღ˘⌣˘)♥♥ 



As we know, manusia memang ada kelebihan dan kekurangan .. kalau kita dah suka dengan org tu, smpai kekurangan dya pun kita sanggup terima dengan hati terbuka. Same goes to me, Disebabkan Chanyeol buat aku melting habis dengan perwatakan dya yg happy, aku pun tetiba rasa nak cari laki macam dya ne. Hahahahahaha!!!! choi doe! Tetibaa trussss XD


Banyak gilak benda yg dya buat, buat aku melting habis. Contoh macam dya suka sakat member paling muda Kyungsoo or people called him D.O .. I keep watching them dekat youtube, He's cute mistaken dance, chanyeol's moments, talk program and etc .. dya menari pun nampak comel. Secomel2 dya pun, still nampak sisi manly dya. Ehh!! ehh!! i mean, tengok jak laa korean guy yg len yg nmpak macam perempuan habis sebab buat muka kiut smua, tpi dya tidak. Sekiut2 dya, sisi manly dya pun nampak macho.


He's street fashion buat aku inspired habis dengan fashion style dya. Then one more bila dya kata Dara eonni is his favourite artist. Dah laaa dara is my bias jugak. Antara semua2 wanita korea ne, Dara jak laa aku admire sebab Dara pun has bright personality. Macam Chanyeol jugak yg suka buat gila2 .. Kalo Chanyeol is EXO Vitamin, so that Dara eonni is 2NE1 Vitamin. heheheheheheeh ^_^


He's tall guy. Tinggi dya 185cm. Fuhhhh tinggi tuuu. Dalam group dya ne, Chanyeol is the second highest. First Kris, but then since Kris dah out, So he's the one laa yg paling tinggi dalam kalangan diorang. He's a rapper .. I love rapper!!! Then dya ne jugak Master of Instrument. Fuhhh!!! Pandai men drum, gitar, bass, piano, djembe, ermmmm violin idk pulak.


Malas mau taip panjang pasal dya ne, if you wanna know more pasal ma bae ne, u guys bole cek out dekat kotak "Biases" tu ehhh. Ceta pasal Bae jak memang akan menelan jangka masa yg panjang untuk mengadap lappy ne. Hahahahahaha!!

Alright yeorobeun! ..
Imma goin' to bed now.
See you guys next entry lagi. In sha Allah ..
jal jjayoooo ~~ annyeong :)

1 comment:

  1. Hi Ekin, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@zalora.com.my. I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete