Wednesday, December 23, 2015

Xpaxkess2015 (Xpax Konsert Era Sayang Sabah)

Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun~~ ^^

How you guys doin'..???
Goooooooooddd...???
Alhamdulillah ^^

Ok, KK-ian!! sapa ada datang time KESS d Kompleks Sukan aritu, tunjuk mukaaa! *hahaha XD
Aku ada pegi sebaaaaab aku mau tengok Afgan.. hehehehehe. Ne laa ne mau ceta time KESS d Kompleks Sukan aritu. Actually memang kuat rasa mau pegi sebab satunya point dia mau jumpa Afgan. Tapi retis yg perform ne semua mua pun hebat2 mahal2 .. lagu2 yg memang top2 sekarang. So rasa aku untuk pegi ne lagi kuat.

Thursday, December 10, 2015

Bad Request 404 - problem


Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun~~ ^^

Almost 2 weeks aku ndak update story kan, bukan apa ne la ne mau ceta pasal aritu sebab menyebab kenot upload picture untuk entri aiii. At first ada jugak minta tolong dengan bloggers yg len tnya how solve kan, smpai pada suatu masa time Lyssa leave her footprint dkat cbox aku.. so aku pun decide minta tolong kat Lyssa terus. Then i send email kat dia bgitau problem 'bad request' ne then the day after, Lyssa pun buat entri untuk solve my problem bole klik sini.

Friday, November 27, 2015

Happy 24th Birthday~~Chanyeol!!!


" Saengil Chukkahamnidaa~~ Saengil Chukkahamnidaaa~~
Saranghaneun Chanyeolliee~~~
Saengil Chukkahamnidaaaa~~~ 💕 💕 ... "

Happy 24th Birthday Chan!!!!!

Park Chan Yeol was born on 27 November 1992, so this year he
turned 24 years old (in korean age).

Thursday, November 26, 2015

UMS Convocation.


Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun~~^^

How you guys doin' ..???
Gooooddd..???
Alhamdulillah ..

Ok guys, restoran agak busy weeks ago, cause we supply catering for staff yg bertugas untuk sesi konvo UMS selama 3 hari which is on 21st till 23rd november. So untuk itu, iyaa pun dijadikan entri kali ne since aku ada some interesting story to share. yeheeeet~~ ^^

Thursday, November 19, 2015

She Was Pretty!!!!!



Assalamualaikum w.b.t
Hey There! ^^

Ok entri kali ne aku mau share pasal korean drama yg aku baru habis layan last week giteww ^^
Aku jenis yg jarang tau mau share pasal drama2 yg aku tgok melainkan kena di hati. Like before this, aku ada share jugak drama korea kan, sebb tu semua kena dihati aku. hahahaha~~~ XD

Wednesday, October 21, 2015

Muscle pain.

Assalamualaikum w.b.t ...
Yeorobeun Annyeooonnngggg!!~~~~ ^^
How you guys doin' ..????
Gooooooddd...???
Alhamdulillah ^^.

Me ..?????
Alhamdulillah syukur sihat walafiat, cuma got muscle pain skit and seems like it gonna be my story of the day for today. ^^
hahahahhaha .. XD
It happens 2 days ago dimana aku beriya2 sangat workout sebab mau get slim thigh kenon, I cant sleep very well that night or should I say I didn't

Monday, October 19, 2015

Annyeong October!!! ~~




Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun .. ~~ ^^
How you guys doing..???
Gooooodd..??
Alhamdulillah .. :)

It's been a month since aku publish last entry bekenaan

Friday, September 18, 2015

Days ago.



Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun~~~ ^^
How you guys doing these days ..???
Gooodd..???
Alhamdulillah to those yg sihat2 sejahtera.

Jerebu.
Yahhh, jerebu seems still up there. Dont know bila semua ne akan berakhir. Wallahualam..
Weeks ago which is early september I was feeling unwell and got smallpox. But not that serious, cause before got that I'm having a bad fever and just lying down on bed for about 3 days. On that time, terang gila Allah Taala tarik sihat kita, selera kita and my energy too.

Selera hilang for about weeks and lidah terasa pahit habis. So since i still need to eat, so aku cari selera yg manis melampau2 and decided to eat more fruit than else. Time ne cacar memang dah keluar. Tapi heran sebab my cacar bukan

Monday, August 31, 2015

Shekin turns 24th!!!

♬  ♬  ... Saengil chukka hamnidaa~~ Saengil chukka hamnidaa~~~ Saranghaneun Shekinnie ♬ ~~ Saengil chukka hamnidaaaaa ~~~~ ♬  ...

Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun~~ ^^

It's been a long time, and now i'm back!!
How you guys doin'..???
Gooooodd...????
Alhamdulillah :)

Friday, May 29, 2015

Bila TGWSS Tukar Time Slot

Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun Annyeooonnggg~~~~ ^^
How you guys doin'..???
Goooooooooddd...????
Daebak!! b^^d

Sungguh lama daku menyepikan diri dari dunia blog. Its been 2 months oredy.. wahhh paling lama weii. Actually memang ada login jugak, tapi ndak larat mau share story sini. There is a lot of story aku mau share, tapi gara2 sibuk memanjang, banyak urusan kena selesai and then bila dah smpai rumah rasa penat terus buat diri kita landing. Teda masa mau buka laptop lagi taip2 lagi. Hahahahhahaha :)


Ok!!! Nanti2 kita story pasal 2 bulan story tertangguh yaa.
The Girl Who Sees Smells..
Sapa tengok ceta ne..?????? (bole comment2 kat bawah ^^)
Drama ne maseh lagi dalam fasa pertengahan i mean still on air d ONE HD.
Ok, actually drama ne

Monday, March 30, 2015

He's my EXODUS!


Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun Annyeoooonnggg!! ^_^

Aigooo~~ Aigooo~~ Aigooo~~~
How you guys doin'..????
Gooooood..??
Alhamdulillah ^^.

Yeorobeun sekalian, entri kali ne nak story telling skit pasal EXODUS , hahahahahahahaaa see aku cakap skit kan, tapi tengok bila dah pot pet pasal ne sure aku correct kan balik pegi story banyak pasal EXODUS. hahahahaha!! lol xp

As you know, ne mau ceta pada yg dah tau la pasal EXODUS ne. Ermm mana yg tak tau, Actually EXODUS is

Saturday, March 14, 2015

Live My Life

Assalamualaikum w.b.t

Once again .. yeorobeun annyeeeoooonngggg!!~~~~ ^^
How you guys doin' ..???
Goooooooooddd...??
Alhamdulillah ..
Me ..?? Alhamdulillah ...
and yeahhh currently in love with Chanyeol this ↖(^▽^)↗ much!! Hahahahah.

2 weeks ago I post pasal ketidaktenteraman jiwa dan raga kan .. but now
Alhamdulillah finally Allah answer me. I dont know if this is it or not sebab lately already lost the interest to look after. I even ask Allah where the my crush is .. how is he, is he doin' fine. Alhamdulillah Allah has sent someone to tell me that actually his doing so fine and better. Tbh I didnt look for him .. and even ask people also never. I just keep praying and be patient. Alhamdulillah.. and today is the second answer for me a week after first answer .. and he looks much better.

Seee .. whenever i got this answer kan, suddenly aku konpius kejap cuz i don't know which feelings should i express.. happy kaa?? sedih kaa?? rindu kaa?? aihhh aihh belaakkk aku.

Actually, I love freedom. Kalo aku dalam relationship sekalipun, partner cant larang me to live freedomly as I want. Sebab sometimes aku juga rimas kalo suda slalu berdua. *iknowitbetter
That's why dalam satu tahap aku juga perlu ada masa untuk diri sendiri and very important for GIRLSSS DAY!!! Yeahh!! ^^

Ohh yaaa, weeks ago EXO buat comeback untuk album baru diorang. Siap buat concert 5 days yeorobeun in Seoul, starting 7 - 8 March & 13/1415 March. Jeles maakkk T.T .. Currently staring at the phone jak laa waiting for the update. Thank you so much to EXO-Ls yg tolong update kan. EXO-L geumawooooo ^^

Teringin gila mau pigi korea jumpa Chanyeol. I know laa sana kan tanah air dya sure laa dya ada kat sana tiap masa. Don't know laa bila dorang buat concert dekat Malaysia pulak. Anyways, diorang punya album kluar early of April ne. Seyesli can't wait to hear their song. Ok! Aku nda mau baa mix story especially pasal Channie lagi sebab tidak akan habis .. serta merta akan dipanjangkan lagi blaa~~ blaaa ini .. believe me. If you see kinda like this, stop me asap ok. hahahahah!!! lol! xp

Ok guys, till nex. In sha Allah
Aja aja Hwaiting!!!
EXO, EXO-L Saranghaja!!!




Thursday, March 12, 2015

Gain Weight!!!

Assalamualaikum w.b.t ~~
Annyeonghaseyo yeorobeun!!
How you guys doing so far ..???
Hahaha! Alhamdulillah .. in sha Allah everything is going to be alright.

Baru minggu lepas pegi short trip to Kuching city dengan anty which is anty dah pegi seminggu before aku take off sebab she had kursus with some teachers, and you know what! I gain some weight after came back here!!~ and I was like jin jja yooooo ..??? Aigoooooo, maldo andwaeeee T.T


Alright! actually 2 kilooo jak pun. Before this berat 49, after balik sini timbang berat balik dah gain 2 kilos. Which is 51kg... arggghhhh~~ Tetiba mak rasa

Wednesday, January 21, 2015

Hello!

Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun ^^

Lama jugak aku ndak update story dekat sini kan .. *ayat klise letew xp Hahahaha! Of cos always starts with those things, memandangkan kali ne agak lama aku biar belog aku ne senyap seketika. Bukan ndak mau update, bukan juga ndak mau peduli suda .. tapi as I said dalam last2 entry, ilham & inspirasi aku ilang siot. Almost everyday jugak laa aku mengadap belog aku ne, dah hadap dah ceq tak taauu nak ceta apa .. suddenly