Wednesday, October 21, 2015

Muscle pain.

Assalamualaikum w.b.t ...
Yeorobeun Annyeooonnngggg!!~~~~ ^^
How you guys doin' ..????
Gooooooddd...???
Alhamdulillah ^^.

Me ..?????
Alhamdulillah syukur sihat walafiat, cuma got muscle pain skit and seems like it gonna be my story of the day for today. ^^
hahahahhaha .. XD
It happens 2 days ago dimana aku beriya2 sangat workout sebab mau get slim thigh kenon, I cant sleep very well that night or should I say I didn't

sleep at all just tidur2 ayam jak .. dengar some of them sibuk2 ready for school and work.

Aku..???? pusing sana, pusing sini .. paksa tutup mata, then kekejap berangan itu ini .. macam2, at last tgok jam, pukul 7 pagi, so aku pun bangun. Bangun bersebab yaaa kawan2 .. lol!! XD
Hungry mok mampus then turun bawah and having breakfast, then suddenly tepikir aku mau workout lepas ne so aku pun buat home made egg burger then makan for energy untuk workout. (kenoooooonnn^^)

After 30 mins, aku pun start light workout untuk panaskan bada kenoooonn .. then baru laa start leg workout and blaaa blaa bla~~~. Some of the workout aku tgok di instagram which is diorang bagi step2 untuk dapat abs, slim thigh, eliminate cellulite and sort of it. So aku pun follow laa that step kan. Before this memang suda buat juga pun, cuma tidak laa seberat aku buat baru2 ne. hahahaha ^^

So, dari light step to heavy step .. penat memang, apatah lagi rasa sakit sebab muscle2 baru start tarik2 keluar kan. Then after 20 to 30 mins, aku pun stop and rest .. tapi kan after stop tu jak tetiba kaki rasa shaking ntah pa paa .. so aku pun biar jak laa coz maybe aku ingat mase lapar lagi. Dah tu midnight pun menjelma, untuk hari tu juga. Balik dari kedai jak .. pamper maself then before sleep aku pun buat workout sama macam aku buat pada paginya.

Uiiissshhhh.. gara2 muscle pain punya pasal aku kena share story panjang gini. hahahaha!! XD
Ok sambung balik, macam tu juga first step kena buat light workout dulu then follow by heavy step. Sampai laa aku rasa penat bepeluh2 aku pun stop and rest. Time tu laaa ada rasa sakit2 bahagian paha which is step aku focus more on my thigh.

Nahhh apa kejadiannyaaa... esok pagi susa mau bangun, paha tetiba rasa sakit macam bengkak dalam. Haaa haaaa haaaa tak taauuuu~~~~ padan muka aku kan paksa2 badan. So aku pun tepaksa laa skip rutin workout ne. Untuk kelegaan cepat, aku cuba urut slow2 guna cream Mustajab yg besa aku guna kalo aku sakit senggugut kaa, gatal2 kaa and sort of it laaa .. after urut bagi reda 10 mins gitu and aku pun put on salonpas area yg sakit2 tu. siap beli 2 kotak siot! XD apa tidak, sekotak ada 10 piece tapi aku guna kiri 5 piece and kanan pun 5 piece. Malam dah guna, esoknya kena guna lagi kan, thats why beli sampai 2 kotak pastu jalan tonggek2, bila time mau duduk atau bediri time tu laa rasa nyilu sakit muscle ndak bole tahan. Actually bole tahan tapi sakit dalam dya tu buat kita macam mau scream jak tiap kali mau bediri atau duduk. hehehehee ~~~~~ ^^

Itu laa cerita muslce pain yg sebenarnya. Hahahahah~~ lucu bongok sebab aku elaborate pepanjang lebar. Alhamdulillah syukur, today masuk third days guna salonpas, tapi sakitnya suda berkurangan, so dengan bangganya aku pun stop beli salonpas lagi. Alhamdulillah syukur .. ingatkan muscle pain ne akan berlanjutan lama, tapi syukur bila sakit cuma few days jak. So agak2 kena mula workout lagi kaa ndak before tido ne arh ..?? Hahahahaahha~~~~ ^^

alright guys, cukup cerita muscle pain untuk entri kali ne. In sha Allah one day akan share berapa berat yg suda turun sebb now 55kg .. aim aku 49 ok, sebab as I told you guys I wanna get slim thigh as I wish kan. So wish me luck babe! Hwaiting!!!!!

Annyeoonnggg~~~ ^^

2 comments:

  1. wow!! plez share cmne nk turun berat tuu

    ReplyDelete
  2. share la exercise yang awak buat. nak try jugak, hehehe.

    ReplyDelete