Thursday, November 19, 2015

She Was Pretty!!!!!



Assalamualaikum w.b.t
Hey There! ^^

Ok entri kali ne aku mau share pasal korean drama yg aku baru habis layan last week giteww ^^
Aku jenis yg jarang tau mau share pasal drama2 yg aku tgok melainkan kena di hati. Like before this, aku ada share jugak drama korea kan, sebb tu semua kena dihati aku. hahahaha~~~ XD

Orite! She Was Pretty is a romantic comedy drama which is about two acquaintances who meet again after they went through reversal fortunes and appearances. *aku kopipasta short sinopsis dia ne.
Drama ne ndak on air d astro kaa ato mana2 tv di malaysia ne, aku tgok pun online jak.

Tau macam mana dapat tau ceta ne..???? It was actually nampak Soompi update status dekat twitter pasal ceta ne tgah on air di korea, so aku tertarik dengan tajuk cerita ne macam ceta2 pena aku share dekat sini jugak 'I Hear Your Voice' and 'That Girl Who See Smells' kann kaaannn kaaannnn .. ^^
Balik2 update status kata ceta ne akan ditayangkan, so aku dengan segeranya bukalah Dramaload.ch which is website untuk drama2 korea ne. I bet u guys pun layan ceta korea dengan website ne kan instead of  ViKi .. kaannn kaannn kaann ~~~ xp

Di awal jalan ceta ne dia dah bagi kita semangat lagi mau tengok sebab Best!! b^^d. Aku kenal heroin dia ne Hwang Jung Eum actually time tengok ceta Full House 2. Aku pun macam suda lupa2 ceta tu, tapi character dia disana standard jak berbanding character dia dalam ceta ne which is agak comel2 manja gitewww. Lagipun tgok dia dalam drama baru ne dah makin lawa berbanding ceta lama. Hero dia pulak Park Seo Joon, aku bukan ndak kenal, cuma maybe jarang2 nampak d tv. Character yg dimainkan oleh Seo Joon oppa ne memang idaman semua wanita laa, sumpah character dia agak innocent even diawal kemunculan dia agak sombong sikit. Even agak familiar muka dia ne tapi kalo ada blakon dalam mana2 drama yg pernah aku tgok kdg muka diorang ndak mirip dengan yg baru sebab character kooott. So Seo Joon oppa, jeongmal mianhaee~~ ^^ but, geogjeong hajimaseyooo ~~ i'm your fan now!!! ^^ ❤

Aku actually ndak mau sangat ceta pasal drama ne, sebab aku mau kamurang layan ceta ne sendiri. Nanti bila dah share, nda pulak di tengok. Bukan memaksa, tapi aku syorkan ceta ne untuk tontonan teenagers and mana2 yg masi becintan cintun tu .. sweet laa ceta ne, even kadang2 ada part heroin dia aga clumsy giteww, tapi lama2 makin best jalan ceta dia. Bukan 100% pasal cinta2 jak arhh, ada jugak bekenaan family matters, pasal friendship. Tapi sepanjang ceta ne memang diorang fokuskan pasal relationship and friendship jugak aa. Sebab as I said di awal entri ne about two acquaintances meet again which is Sung Joon dimainkan oleh Seo Joon Oppa and Hye Jin dimainkan oleh Jung Eum eonni.

Ehhh Ehh Ehh .. Si Won oppa dri SuJu ada jugak tawwww. Dalam drama ne dia pegang watak sebagai Shin Hyeok oppa which is a reporter of  The Most magazine. Character Shin Hyeok oppa dalam ne agak happy go lucky aaa.. macam vitamin giteww. Tapi sedihnya sebab dalam ceta ne dia ada konflik cinta tiga segi tau dengan Hye Jin & Sung Joon. Dalam ceta ne juga, character Shin Hyeok ne agak surprise tau. Apa yg surprise nyaa kena la tengok sendiri.

Drama ne dah share dengan bespren, dia sekarang tengah layan jugak letewww. Best katanya, cuma diawal ceta dia rasa geram dengan heroin ne sebab clumsy sangat. Awal2 ceta, biasa letewww.
So guys ne jak dapat aku share. Ndak bole share banyak2, nanti ndak best dtengok sebab smua benda dah bagitau. Ceta ne dah last week lagi dah tengok abis. Actually mau share time tgah on air, tapi hati tu rasa kata kena tengok sampai habis dulu baru bole buat kesimpulan. So this is the kesimpulan. Ceta ne macam korean people say 'jjang!!! b^^d'

Ohhh yaa!!! ost untuk drama ne which is ' Thumping ' sing by Kim Min Seung aku dah pena letak as ma background music before this, sebab lagu dia happy sangat bila dengar. Masa tengah bunga2 gara2 crush saloon dulu tiap ari dengar lagu tu, gitewww ^^ . Aku dah mention website aku tengok drama ne atas tu kan, so you guys just click that website yaa. Semuaa muaa ada situ start dari episod 1 sampai la habis episod 16. Bawah ne aku bagi sikit dia punya drama trailer kot2 sapa yg belum layan rasa mau sangat tengok, so u can check it out first!! *you are allowed to pause my music.

Selamat Menonton!!! Hwaiting!! Annyeonngg~~~~

3 comments:

  1. Baru nak try tengok. Cam best jeee ^^

    ReplyDelete
  2. mcm pernah tertengok kt yourtube tp xdpt tgk full movie.xtahu mana nak download

    ReplyDelete