Thursday, November 26, 2015

UMS Convocation.


Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun~~^^

How you guys doin' ..???
Gooooddd..???
Alhamdulillah ..

Ok guys, restoran agak busy weeks ago, cause we supply catering for staff yg bertugas untuk sesi konvo UMS selama 3 hari which is on 21st till 23rd november. So untuk itu, iyaa pun dijadikan entri kali ne since aku ada some interesting story to share. yeheeeet~~ ^^

It's been 4 years kitaorang supplied catering untuk konvokesyen ne. But then, 2 years ago kita tak dapat sebab diorang beri orang len yg supply. So this year diorang bagi balik dengan kamiorang and that means this year is our fifth years. Kitaorang supply makan for about 600 people for 1st day and 500 people for 2nd and 3rd days. 500 people tu kitaorang divide kan dia punya buffet line sebab bukan semua staff yg sama, ada yg protokol, pensyarah, polis2, petugas dan pemuzik. So since pax dia ramai kita buat 5 buffet counter jadi ndak la serabut bila time ambik makanan kan, and mengurangkan kesesakan time ambik makanan tu.

Most of them pun kitaorang kenal, sebab slalu supply makan di sekolah2 diorang. Alaaaa, sebut jak catering En. Harris diorang tau letew, sebab most of apa2 event mesti diorang order dengan kami. UMS is our regular customer. ^^

Catering konvo untuk taun ne ndak laa mencabar as i tot, sebab semua makanan dikawal dan dijaga rapi oleh ajk2 yg handle bahagian makanan ne. Sebab katanya ndak mau jadi macam kes taun2 lalu, which is makanan tidak cukup walaupun dikawal rapi. #apakes That is why diorang beri kamiorang supply balik seperti taun2 yang lepas.

First day, untuk breakfast and lunch, Alhamdulillah bejalan dengan lancar. Cuma time high tea tu agak lambat sedikit sebab masalah teknikal dripada kami juga. Actually orang yg supply kuih ne ada order lain selain dari kami. Timing pun sama jugak tau, that's why laa diorang lambat kasi siap then time mau pegi ambik pulak jalan otw baliknya jem. Tapi alhamdulillah everything is alright bila semua order dah sampai. First dya is wrap!

Untuk 2nd day. Alhamdulillah everything is alright. Breakfast, lunch and high tea diorang datang tepat masanya. For 3rd days pulak .. sama macam 2nd day, Alhamdulillah everything goin' smooth and clearly. So Convo activities pun done! Syukran Ya Allah ... Allah Taala permudahkan urusan kami. Walopun ada cacat celah sikit, tapi kita bole handle dengan jayanya.

Apa yang ndak best untuk konvo kali ne sebab aku ndak bnyak keja time jaga kat sana, sebab semua2 dihandle oleh ajk2 makanan. Aku jadi boring pulak sebab got nothing to do and aku pun dengan segera balik ke kedai dan urus blakang tabir pulak prepare for lunch and high tea punya side dish. *apayangmampu

Alright!! Cerita catering konvo dah habis! On 2nd days of convo, my college mate Akim si senget pegi untuk event convo ne jugak. I don't know at first, so dapat tau pun when he called meand said he was there. Dia baru touch down kk and terus pegi UMS sebab group diorang ne ada buat projek tangkap gambar untuk konvo. Alaaaa gambar konvo yg ada bnyak buku2 kat blakang tuu.. hahh yg tu, So katanya dia kat ums ada projek tgkap gambar, time petg tu lepas habis keja mau lepak kat kedai aku ne with his group. So aku ok kan jak laa. I tot grup dia 2 3 orang jak, skali datang time malam tu 7 orang. Mak aihh ramai pulak, ahahahaha .. ^^

Dah lama actually ndak jumpa senget ne almost2 years laa since first buka kedai dia masih ada , pastu dia balik kuching. So jumpa kawan kolej ne terubat juga rasa rindu lepak sesama member dulu2. Aku mau becuti ke kuching..??? Ohhh idk. Aku bukan ndak mau, cuma ndada masa baa deng. Since adik aku yg ke-3 ne akan masuk PLKN kat Bau, Sarawak .. so rasanya dah ada alasan laa kot mau p sana lagi. Kalo ikutkan, memang tak laaaa ... ahahahhaahha ^^

Ok guys!! sampai ne jak untuk setakat ne.
Till nex entri! In sha Allah ..

Yeorobeun!!! hwaiting!!! ^^
Annyeooonngggg~~~~ ^^

3 comments:

  1. All the best sis... selamat bertugas...

    ReplyDelete
  2. Wahhh2 kenapa lah yanie tak jumpa awakkkk.

    ReplyDelete
  3. Holla! First time kunjung sini!

    p/s: nice n simple blog..done follow u ^_^ n salam kenal2...

    ReplyDelete