Thursday, December 10, 2015

Bad Request 404 - problem


Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun~~ ^^

Almost 2 weeks aku ndak update story kan, bukan apa ne la ne mau ceta pasal aritu sebab menyebab kenot upload picture untuk entri aiii. At first ada jugak minta tolong dengan bloggers yg len tnya how solve kan, smpai pada suatu masa time Lyssa leave her footprint dkat cbox aku.. so aku pun decide minta tolong kat Lyssa terus. Then i send email kat dia bgitau problem 'bad request' ne then the day after, Lyssa pun buat entri untuk solve my problem bole klik sini.
Baru dapat buka blog ari ne, so since ada masa ne aku try laa ikut step2 yg lyssa bagi. Tapi i kenot find button yang dia minta. So dengan agak confuse lagi disitu, aku pun send email balik tnya dia itu dan ini dan segalanya .. hahahahaha, biasala kalo org bongok ne kan. Tapi alhamdulillah dengan berkat kepandaian siikitt giteww, sikit jak laa alhamdulillah dah bole upload picture. As u can see 'gif hello' dekat atas tu tandanya dah bole upload dah. Syukran sangat2 .. Thanx Lyssa!! ^^

Ok since aku dah berpengalaman sebegini, ne aku tunjuk cara aku pulak untuk solve this problem, cara dia lebih kurang sama jak macam Lyssa tunjuk, tapi untuk situasi aku yg ndak nampak button square d tepi link tu so this is it :


Ne laa rupa dia bila time korang nak klik upload picture then suddenly keluar benda ngenget ne. Geram jugak at first bila keluar macam ne. Sampaikan almost 2 days aku balik2 logout login tgok ne benda still ada kaa ndak.



Dah Lyssa ajar macam tu macam ne kan, tapi button yg dia tunjuk tepi link tu takda, so dia soh try laa pulak klik KUNCI HIJAU tu pastu klua blogger.com tu klik pulak yg aku tandakan merah tu.



 Bila dah klik, klua macam ne, then klik lagi tanda merah tu.



Dah tu, akan kluar kotak penuh dengan ntah apa2 jak dikatakan ne, so dengan gigihnya korang klik lagi tanda kurungan merah tu. Untuk Lyssa punya cara pulak dia soh klik "show cookies" kan .. tapi since ne len skit, so klik 'view cookies' as state tu. 



Dah klik 'view cookies' tu, klua pulak benda alah nee.. haaaa disni laa semuanya akan berakhir. Korang klik jak tanda kurungan merah tu. Pastu benda ne akan otomatik logout ur blog tau, so dengan itu korang login balik n refresh ur blog.



Tadaaaaaa!!! ^^
jadi pun. Alhamdulillah ..
 

2 comments:

  1. Annyeong-haseyo , I just found out this morning when I can't upload a photo's to my post and than I googled it . Pheww luckily it's easy ! and I saw your blog also do tutorial for this thing . I really appreciate it a lot :) Keep it up with a good work :)

    - Syamsid Blog -
    .

    ReplyDelete