Friday, January 22, 2016

EXO'luXion in Malaysia!!!

EXO be like ....
" Malaysia Annyeeooonngg!!~~ "

Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun Annyeooonnggg~~~ ^^
How you guys doin'..???
Gooooooodd..???
Alhamdulillah ..^^

Happy new year yeorobeun!!!!
It's been a while and i'm late actually. Hehehehe mianhaee~~ ^_^
Since aku sekarang memang dah jarang update blog, tapi mmg ada masa login slalu.. cumanya no time to update. So maybe laa rasanya this entry could be the last of entry for january 2016, so this is it!!!! Aku nak share pasal EXO punya nex concert di malaysia ne. Alhamdulillah sangat2 bila Allah Taala makbulkan doa kita ne kan. Hari2 cakap mau jumpa Chanyeol .. mau jumpa Kai .. mau jumpa Kyungsoo .. nahhh BAMM!!! they are coming!!  Syukraaann ^^ ~~


At first dapat berita ne bila adik scroll twitter tengok ada org post that Star Planet announce yg diorg EXO will be here untuk EXO'luxion konsert. So since akaun tu macam ndak pemes, I thought it was just kabar angin.. so memang ndak endah sangat. Sebab time tu tengah buat laundry servis. So dah smpai rumah, tgok twitter balik dah trending dah pasal 'EXO in Malaysia' .. and i was like


!@#$%^&*&^%$# ... memang tekejut sangat2. Then aku pun terus pegi page organizer yg handle konsert EXO ne, and yup diorang mmg confirm kan. Finally!! *dalamaticakap teharu sehhh ^^

After few mins, ma friend terus tag me dkat ig pasal news ne. After news ne dah kluar, aku memang dalam kepala set mok pegi. So macam2 aku pikir mok ready this and that. Tupp tupp ma friend told me that she wants to go to! Daebak! This is out moment. Mesti pegi sebb i dunno bila lagi diorang akan buat konsert dkat sini kan .. so aku pun jadi macam blank skejap sebab tetiba kpala rasa serabut nak ready flight ticket, concert ticket, hotel, car, exo merchandise, lightstick, and blaa~~ blaa~~ bla~~

Before diorang update ticket price, some people bet yang vip ticket must be 1k above sebab harga untuk tiket EXO'luxion negara len bilamana diorang punya harga tiket smpai juga 1k lebi. So aku decide dalam kepala, kalo 1k lebih, aku tepaksa laa mengalah dan cari tmpat yg dekat dgan vip. Sebab vip punya seat map ne dekat dengan stage. Aku mau tengok Chanyeol depan mataaaaaaa~~~ T_T

After Star Planet annouced confirm date, aannnnnnnddd Finally again!! on january 11 diorang update pulak ticket info and seat map and also when the ticket concert will launch and how to buy and blaa~~ blaaa~~ .. Ticket diorang launch on 16 january which is last week.

Before decide mok beli zone mana, aku tnya kawan aku dulu which zone she want, aku memang and dah kompom nakkan ROCK zone. Ticket dah murah weii!!!! I tot akan lebi 1k as some people thougt it will be.. and i was sooo sooo soooo grateful bila diorang update ticket info dengan harga macam ne. So kawan aku follow jak since memang nak sangat kan benda ne, so decide untuk ambik ROCK zone and we're gonna be at ROCK X!!!! Yeaaaahh!!!!

On 16 january, which is last week merupakan
penentuan dan debaran aku ne nak beli tiket .. fuhh ingatkan susah,
rupanya ndak lama pun beli. Since organizer menyenangkan
warga sabahan macam aku ne beli tiket melalui 2 ticket outlet
yg ada kat area kk ne which is di Speedy 1 borneo
and Speedy Palm Square d Center Point. Since 1b dekat dengan rumah,
so tepat pkul 11 pagi on 16 january tu lah aku menjejakkan
kaki ke 1 borneo then terus pegi Speedy store.
Skali smpai.. mak aiiiii I'm the 7th person queue beli tiket ne..
After hour and a half bediri beli tiket ... *taktaulaaapayglamasangat
Then this is it!!! Dah Dapat!!!! Alhamdulillah dpermudahkan. ^^

Hahahhahaah!! agak lucu jugak laa sebab dekat KL Sogo, orang ramai bebaris seawal subuh2 lagi and ada jugak bemalam dekat sana gara2 nak beli tiket awal takut zone yg diorang nak tu sold out or seat yg diorang nak sold out. But since ROCK zone free standing, so no worries laa, yang patut worry time konsert tu nanti memang kena dtg awal sebb kalo org dah queue awal dekat sana sure diorang  depan pagar dekat dengan stage. aigooooo~~~~ T_T


Apa2 pun xmau negatif thinking. Kena kuat semangat. Kena redah apa yg dapat .. In sha Allah
First time akan nampak muka Chanyeol depan mata.. Kai, Kyungsoo, Baekie, Jongdae .. and blaa blaa .. annndddd of course Chanyeol will say ' Shekin Annyeeoonngg~~~ ^^ '



Oh yaa guys!! Congratulation for winning some award at 30th Golden Disk Award last night. Which is Popularity award, Daesang award and Bonsang award. Wahhh!! Chukkahaeyoo! b^^d


6 comments:

  1. huwahhh. you so lucky T^T jealous much :")

    ReplyDelete
  2. do send my regards to KIM JONGIN!!!! :<

    ReplyDelete
  3. how lucky you are sis! dapat tengok dorang secara live omooo

    ReplyDelete
  4. waaaaaa have fuuuun~ dont forget to drink lot of water especially when you're in the rock zone! i've experienced getting dehydrated on bigbang concert before. and getting dehydrated on a date with your oppars are never a good thing lol XD

    -http://nothingmuchbutyeah.blogspot.my/2016/02/27-addiction.html

    ReplyDelete
  5. Hai boleh tanya ka. Camana mau tau dekat speedy ada jual tiket konsert exo? Sbb sy plan mau beli untuk bulan 3 punya nt

    ReplyDelete