Monday, April 4, 2016

EXO'luXion in Malaysia: The Day at KLIA


Assalamualaikum w.b.t
Yeorobeun!! Annyeeeooonngg~~!! ^^

Today ceta pasal kitorang kat airport plak.
Ok! bila dah sampai KLIA, terus cari arrival gate. Dah nama first time pulak tu kan .. jadi confuse memang ada, dah tu mati2 tanya orang sana arrival gate sebelah mana .. pastu diorang kata laa kat bawah laa .. jadi cepat2 kitorang lari sebb sempat juga tgok arrival time kat screen show thar Seoul to KLIA dah landed.

Aku punya nervous tunggu Chanyeol smpai tu memang kenot resist dah. Sampai kan aku shaking pegang phone. So I try to control a lil bit sebb kalo neves memanjang pun mana best kalo dah capture dorg kan, nanti gmbar time shaking blur plak jadi dia. ^^ ~~
Gambar sebelah ne which is diorang dekat Incheon Airport depart to Kuala Lumpur at 4pm ++. Semua member ada except Lay. Lay akan muncul keesokan paginya which is Dia depart from Shanghai direct to Malaysia sebab ada tugasan kerja kat sana. So that means all member confirm to be at EXO'luXion in Malaysia.yeaayy!!! I'm so excited ^^


10.30 pm dah pun berlalu, dah bnyak org korea keluar dari arrival gate, tapi EXO still ndak muncul. Aku penuh dengan kesabaran tetap juga tunggu dengan tenang dan nebes. Sampai kan ada sorang ahjumma ne diri kat sebelah aku which is korean people. Dia dengan anak pompuan dia sorang tengah tunggu laki dia weeecheeezzz jugaaa laki dia same flight with EXO!!! yehet! She said to me 'EXO oredy landed. My husband was same flight with them, my husband called me' .. and i was like 'ohh really??' tapi dalam hati nak juga cakap 'jin jjaaa..??????" hahahaha aahhaakkxx! *like bret ^^.


10.50pm pun dah berlalu .. Aku dengan EXO-L yg ramai seramainya ne tetap dengan penuh kesabaran menunggu dengan kamera digitalnya, phone siap psg camera awal2 sampai kitorang jerit 'EXO!! EXO!! EXO!!' .. Then someone which is seller yg jual headband kat aku pun tggu diorang jugak. Tapi dia tunggu kat tingkat atas which is VIP room. Sebab kitorang tak tau which gate diorang keluar. From VIP room kaa or Arrival gate. So Im asking her to inform me asap if they get out from VIP room, so do I. Dalam penuh kesabaran menunggu ne, most of exol ada jugak yg cuba untuk membutakan mata memekakkan telinga. Arrival gate kot, banyak foreigner baru smpai tapi laluan arrival gate tu jugak diorang sekat. Sampai one of korean tourist marah kat some of them and she was like ..' yaaa yaaa yaa, pikkyo!' some kind of that la means dia soh ketepi cam tu kan. Aku which is ada bedekatan juga dekat sana cuba untuk bengkokkan trolly dia so that she can pass. Wahhh .. before the day kata exo-l malaysia kena bedisiplin laa apa laa, tapi hakikatnya word just a word. Masing2 takmau kalah, masing2 mau kedepan. Belum lagi EXO keluar, ne dah keluar tak tau la apa jadi, mesti ada kejadian tolak menolak jugak kan. huhuhhu -_-'

Tunggu punya tunggu, ada jugak someone ask foreigner2 yg baru smpai especially korean foreigner. *ne muka xtau malu ne. Hahahaah!! Aku juga ada tanya kot, tanya dekat korean punya stewardess tanya 'EXO still inside o not..?', tapi dengan muka malu2 stewardess tu cakap 'i dunno, im sorry' .. fuhh aku sengaja jak tnya stewardess tu tau sebab apa ...???? sebab cantik siot!!!!! Kenapa la kau bukan idol skalipun, tapi putih mulusnya nya muka dia plus tinggi lagi, plus kiut lawa. Lagi satu diorang ne jenis yg lembut ehh, sebb the way she communicate with me kan macam terus masuk di hati wooo.. soft spoken jak pastu lemah gemalai lagi. Aku ne pun ambik chance jugak cuba tahan dia kat tangan belah kiri dia before asking her .. ishhhh aku macam mau taking selca jak sama stewardess tu. Tapi since ramai orang kan, aku control la skit. hahahahahaha lol! XD .. So aku pun buat conclusion dekat situ which is, EXO sekalian.. tak payah la cari jauh2 .. kat negeri korang pun pompuan semua lawa2. But then untuk stewardess tadi tu rasanya bukan type of people yg suka buat plastic surgery. Muka memang natural jak, less make up. ^_^

11pm pun dah berlalu. Ne kes lain pulak. Ok part ne rasanya yang paling best kot, sebab apa.. ok sini aku ceta... tmpat aku bediri ne besebelahan dengan grup2 cina which is memang grup yg nekad la org bilang. Hahahaha!! Tak tau apa jadi, tetiba grup sebela ne screaming and terus pecut lari. Aku dengan paniknya ikut jak dorang lari ntah kemana. Lari sana lari sini, rupanya diorang pecut nek atas tempat VIP room. Sebab one of their friend kot sms dorg kata EXO is there. Apa lagi riuh satu airport gara2 kitorang belari cari tangga laa lift laa nak naik atas. Bukan familiar sangat pun airport tu. Fes time koooottt.. jadi bingung2 la sikit. hahahahaha!!! lol
Ne picture kat sebelah ne adalah VIP room. Adik aku and my friend too ntah tak tau kat mana. Aku memang pecut habis time tu smpai tggalkan diorang. Tapi kitorang dah janji sebb memang tau akan tepisah punya so janji kalo tepisah akan jumpa satu tmpat if phone masing2 tetiba lobat or some kind of that.

Tecungap2 weiii belari sana sini. Tapi time kat VIP room ne diorang memang nmpak crew2 EXO and ntah la kata diorang nampak D.O macam mngintai keluar ka apa .. sebab nmpak sikit jak diorang2 semua ne start laa screaming mcam orang gila. Aku pun tiap kali screaming memang get excited jugak sebb serius kaa aku akan jumpa dorang depan mata ne. hehehehe .. pastu tunggu punya tunggu macam tu jugak laa kejadian dia get excited jak tapi batang idong dorang sumpah ndak nampak.


11.30pm pun berlalu.. pastu sampai satu tahap dimana diorang jerit lagi pastu segrup pecut lari turun bawah. Aku ne pun join jak laa sebab nampak nekad sangat dorang if EXO keluar dari gate arrival which is dekat bawah tmpat aku tunggu tadi. *feeling dumb disitu yaa bila gila2 lari turun naik. Kalo airport kecik takpa ne kalah Imago siot! So aku ne lari laa semput sana semput sini, rasa macam dah satu stadium dah aku lari. hahahaha!!! lawak weii time ne.. tetiba bukan kawan jadi kawan sebb masing2 riuh dengan EXO. Hahahahaha!!! Bila dah sampai bawah, nekad takkan naik lagi, so kita tunggu jak dekat bawah.

It's 12 am.. EXO ndak jugak keluar2. Wahh, aku memang ndak sedap hati suda ne. Masing2 tengok phone kot2 ada org update EXO dah out lom.. Sekalinyaaa!!!!! Aku cek twitter! Wahhh memang dah keluar. Dah almost sejam suda dorang keluar. Suda sampai hotel pun. Fuhhh! Tau apa aku rasa time tu, rasa macam boyfren yg kau paling sayang minta breakup dengan kau. Hahahaha lol!! Sakit weii .. Aku tengok jak update tu, aku terus infrom kawan aku kata dorg dah sampai hotel pun. Dah check in pun. Kita cam bodo2 pulak lari sana sini tunggu diorang. Hahaha sedihh weii! sedihh sesangat.

Since diorang smpai pun dah lewat malam, so untuk mengelak dari hardcore fans ne crew dia decide untuk bawa diorang balik hotel naik KTM  instead of car. Aku nak cari balik tweet tu pun dah susa sangat sebab dah lama. Mau cek by hashtag lagi laaa... bejuta2 tweet aku scroll smpai bila kan. So aku decide untuk story jak la keadaaan EXO masa arrival. Yang ramai2 kerumun diorang ne which is fan yang sama flight dengan dorang. Sebab tu dapat taking picture .. dah tu rupa2 smua pun cina2. So ndak hairanlah maybe ada yg dtg dari korea jugak semata2 nak alami last EXO'luXion kan di Malaysia ne. Dengan hati yang mendung, kepala pun serabut ngam2 masa naik lift mau p tempat parking tserempak dengan polis2 yang escort diorang sampai masuk KTM tadi. So ada laa some exo-l ask polis tdi if seriously EXO dah balik. Polis tu kata diorg dah balik sejam yg lalu. Diorang yg escort smpai masuk train which is dekat basement. Patutlaa ndak dengar sesapa screaming, rupa2nya keluar kat area basement. hampahhh~~


Thats why laa lgsung ndak dengar mana2 exo-l yg screaming jerit nama EXO. So dengan rasa hampanya aku pun percaya laa kata2 polis tu. Train dri KLIA pegi KL takes bout half an hour jak. So if he said dah lebih sejam dah diorang cau, so thats mean diorang memang dah sampai hotel dah .. dah check in dah kot. Kitaorang bongok2 mase gigih tunggu depan pintu bilik VIP and Arrival gate. At the same time jugak, arrival gate yg dpenuhi exo-l pun diarah balik oleh polis2 kat sana.. coz polis yg escort diorang pun dah explain EXO dah balik KL dah sejam yg lalu. Aduhh dengar jak memang aku patah hati. Bukan apa niat mau jumpa dorang lebih dari dua kali tu jadi angan2 jak la buat masa tu. Hahahaha!! bila aku flashback balik memory lari turun naik tangga sebab kejar diorang which gate diorang keluar kan tu memang ndak lari dari ingatan. Hahahaha!!! Gara2 EXO laa aku lost 2 kg sehhh. Pegi sana berat 56kg, balik KK dah berat jadi 54kg gara2 kejar EXO lari sana sini, pastu belum lagi time konsert dia weeecheezz aku akan story pasal konsert untuk next entry kelak. in sha Allah ... ^^
So guys! ne laa ceta sebenar time kat KLIA aritu. Ne gambar2 segala ne pun aku pick dari twitter jak. Time masi kat KLIA ne tggu dorang smbil2 scroll twitter .. and I got this pic. Punya la hampa lepas bgtau kawan diorang dah keluar tpi ndak dengar mana2 screaming pun even atas ato gate bawah ne T_T .. sobbb sobb jugak la. Rasa memang mau nangis time tu. ishh isshh, tapi dalam hati kuat kata takpa, esok bole jumpa depan mata since I was in Rock Zone! ngeeee~~~ ^^

Yang ne pulak Lay. Lay arriving on the next morning from Shanghai. EXO-L yg bermalam sebab mau tggu dia ne kata he looks very tired. Hahahaha!! mestila tired. Flight malam kot, sampai pun awal pagi sure la dia mase mengantok .. kekekekeke ^^
Ramai jugak yg bermalam sebab tggu dia ne. Issshh isshh isshhh ..
aku ndak berapa laa into Lay sangat. Besa2 jak suka dia .. tpi tidak se'deep aku pada Chanyeol-ssi XD

Lay Annyeeooonngg!!!! ^^



So bila kes patah hati apa semua ne pun berlaku, kitorang pun gerak balik KL. Sian weii jauh2 dtg pastu dengan beraninya pegi KLIA weechezz this is our first time.. yang aku ne pulak konfiden drive guna waze tempuh beberapa tol yang aku langsung xtau pun macam mana nak bayar kaa apa. Sekali bila dah smpai tol tnya kitorang takda kad, so diorang soh guna ic. Ohh i see .. almaklumlah Sabah takda tol weeiii .. mana laa aku experience sangat guna tol ne. Alhamdulillah sampai juga KLIA .. pastu sampai KLIA, EXO plak men hide and seek ehh. heheheh .. takpa kita ok. kita strong bah! ^^

Till next darls~~ annyeooonngg! ^^

3 comments:

  1. Hi Shekin, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete