Friday, April 1, 2016

EXO'luXion in Malaysia: The Day at Kuala Lumpur


Assalamualaikum w.b.t
Annyeonghaseyo yeorobeun!!~~
How you guys doing..???
Gooooddd..???
Alhamdulillah.
Untuk entri kali ne, as title jugak just story kat kehel jak.

Flight kitaorang weecheezz me, my sister and friend fly g kehel on march 10th and return back on 13th. We've got 4 days 3 nights dekat sana. You know what, this is my first time jejak kaki kat kehel. Hahahahaa! *notfunny bukan apa memang teda niat lgsung mau jejak kehel. Since crime dekat sana agak over sikit berbanding negeri sndiri ne. hahahahaaa! *sekadaralasan ^^
 sister

I was staying at Hotel Transit in Pudu.The hotel quite nice, cause view dia memang nmpak KL Tower. The day I arrived at KLIA2, I thought perjalanan keluar ambik beg and what so on dekat jak, but unfortunately aku tepaksa jalan hampir 2km kot dari pintu keluar kapal smpai laa ambik baggage smpai laa kitaorang decided take a bus to KL Sentral instead use cab weeecheeezzz quite cheap, dan keluar nak cri bus stop nyah lagi laa jaohh bebenoo yerrr. Imago pun ndak sebesar tu. Macam dah tawaf 3 round 1 borneo agaknya. hahahhahahaha!!! ^^



Dalam perjalanan ke KL Sentral, cuaca time tu memang ndak mengizinkan kitaorang ne buat aktiviti outdoor, cause sepanjang perjalanan time tu hutan banyak terbakar sebab cuaca panas sangat. Then bila dah smpai KL Sentral view memang nmpak suram and jerebu pun datang. Langit tidak kebiru2an, so we take a cab to Hotel. Sampai jak hotel  kitorang makan then get some rest sebab semua2 rasa pening.

After that, kitorang decide mok pegi SPAO at first sebb aku memang plan mok shopping some cloth there bila dah jejak KL. So kitorang pegi Pavilion jalan2 cuci mata then g SPAO. Bila dah smpai SPAO, kekonon cari la baju apa mok dbeli kan ..


Then bila dah time mok buat payment, I saw cashier dia tengah scroll EXO poster. So aku tnya laa poster bole mintak..?? Hahahahaha! *lokal sangat. Pastu Cashier kata tu poster untuk esok. Sesapa yg buat pembelian 80rgt above dapat EXO poster and buat pembelian 120rgt above dapat EXO poster & postcard. Fuhhh!! Kitorag punya pembelian aritu hampir 200 lebih jgak la.
So aku cancel pembelian aritu, aku minta dia reserve balik pakaian2 aku ambik tdi atas nama aku, and esok aku collect pastu buat payment trus, bru bole dapat poster diorang! ngeeee~~^^

Done reserving cloth, kita pun gerak gi Suria KLCC cari makan then bru lepak malam kat Dataran Merdeka. Tapi ndak bole lama sangat sebab udara time tu memang lembab sangat. Haba panas tu buat badan kita rasa melekit jak. So stay kejap jak, then balik hotel.


Keesokannya, We go Pavilion again having lunch and taking our stuff balik yg kitorg reserved then got a Poster!!! Yewww ^^
Sambil2 jalan kat Pavi, i see there's a lot foreigner. Most of them orang2 Arab. ehh..??? isshhh aku slang semenanjong tok pahal. *bodo hahahahaha XD
Ok, sambung blik .. memang bnyak gilak orang Arab sini. Pastu banyak nya Arab, banyak lagi Bangla kat sini. Sampai aku sndiri get confuse mana india mana bangla. ^^

Tempat aku stay tu pun kat Pudu memang area India, so turun naik kaa mana pegi pun memang smua muka Bangla.. India .. ntah pa pa ntah. Aku rasa aku tengah holiday kat India instead of KL , hahahahaha ^^ *ok ne ndak lawak.

Before we go to KLIA malamnya sebab mau tunggu EXO Arrival on 10:30 pm ++ cam tu la kan, kitorang jalan2 kat Berjaya Times Square laa plak. Sampai BTQ, we're having Starbuck drinks pastu cuci2 mata jalan sana sini. When it's about time, kitorang balik hotel besiap pa smua bru gerak pegi KLIA.

Aku memang ada sewa keta time ne, keta memang selesa buat jalan2 area town, so that's why senang jalan sana sini. Tapi takda masa jalan jauh2 la. Lagipun cuaca kan ndak bagus time ne. So mengelak dari sakit nnti, kita bnyak stay hotel jak.

Sesapa rasa nak sewa bole check out sini Saloma Car Rental.

Next entri aku akan ceta pasal title len pulak. Sebab if i wanna share whole story untuk exoluxion memang penat baca weii. Sampai bawah scroll kang. So .. till nex! Annyeeoonngg~~ !! ^^

2 comments:

  1. waaahhh, seronoknya dia..
    mesti excited gila sampai tidur mlm pun terkenang2 ni..

    ReplyDelete
  2. kawasan Bukit Bintang mmg ramai foreigner terutamanya pak Arab.. Mmg boleh fefeeling mcm kat oversea sgt XD

    http://anies-msletoes.blogspot.my/

    ReplyDelete